Jump to content

Bjørn-Roar Krog

Medlem NFF - Standard
 • Posts

  60
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Bjørn-Roar Krog last won the day on September 11 2020

Bjørn-Roar Krog had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg utfører tilnærmet samme teknikk som du beskriver over i enkelte tilfeller, og det funker når man får nymfene til "danse" fritt uten påvirkning av fortom osv. Ble litt nysgjerrig på å vite hvor mange nymfer du bruker. Antar 2 stykker? Og ca. hvor tunge/størrelse på beads bruker du? Og bruker du "vanlig" fluesnøre når du kaster? Jeg bruker monoriggen beskrevet på Troutbitten.com. Det er faktisk mulig å "kaste" med den riggen også. Oppnår som deg ca. to+ stanglengder. Med monoriggen har tyngden på nymfene en del å si for hvor langt jeg klarer å kaste ut. Er derfor jeg lurer på om du bruker vanlig flueline, og tyngde/antall nymfer. Artig å høre hva som funker for deg. Edit: Ser i etterkant at jeg leste innlegget ditt litt dårlig. Du beskriver jo størrelse på beads ser jeg nå.
 2. Jeg sverger til Hanak Competition H 400 BL Classic. Mister så og si aldri harr på den kroken. Personlig er jeg ikke så glad i krokspisser med bøy. Vil helst ha rett krokspiss. Har ingen vitenskapelige argumenter å komme med, men som sagt så styrer jeg unna bøyde krokspisser. Det henger blant annet sammen med at jeg en periode brukte en Hends BL tørrfluekrok med bøyd krokspiss. Har aldri misset så mange fisk og tilslag som da jeg brukte den kroken. Etter det sverger jeg til rett krokspiss både over og under vann. Og ikke minst kroker med størst mulig krokgap.
 3. God tur og skitt fiske! Ikke misunnelig i det hele tatt...
 4. Da har jeg endelig hatt tid til å se filmen. Det er en meget informativ og pedagogisk oppbygd film. Sekvensene i filmen kommer i logisk rekkefølge. Det starter med fordeler og ulemper med kortlinenymfing kontra bruk av indikator for lengre avstander. Deretter kommer valg av utstyr, rigging og oppsett av liner/fortom, ulike "kasteteknikker", fiskedelen og litt om fluevalg. Det er en fordel å ha litt engelskkunnskaper, ellers kan man fort gå glipp av viktige poenger underveis. Selv om det snakkes mye i denne filmen, vises alt det teoretiske snakket i praksis. Så sånn sett er ikke gode engelskkunnskaper et must. Dette er en film jeg mener både nybegynnere og viderekommende innen nymfefiske kan lære mye av. Filmen kan absolutt anbefales!
 5. I fjor prøvde jeg ut et nytt konsept for meg på mine turer i marka. Konseptet gikk ut på hvor lite jeg kan klare meg med. Poenget var at jeg skulle få plass til alt i vadejakka eller skjorta, uten bruk av vest eller chest pack (det var befriende å slippe vesten!). I de tilfellene jeg trengte vadere, tok jeg de på meg før turen. Jeg vil si det var vellykket. Her er listen: En flueboks for hele sesongen med alt fra buzzer til mini zonker (bortsett fra egen boks til Vulgata). Etterfylte fluer ved behov. Impregnering - Dry dip Klipper og peang 1 pk fortom reserve (3x) Tre spoler fortom (4x, 5x og 6x) Drikkekopp Myggmiddel Håv hengende på vadejakka på ryggen (noen ganger tok jeg ikke med håven) PS. De fleste av mine turer i fjor var ettermiddags- og kveldsturer uten behov for matpakke.
 6. Fikk DVD'en i posten i går. Har ikke rukket å se den ennå, men skal gi en tilbakemelding her om hva jeg synes om filmen.
 7. Fin artikkel Rune! Også liker jeg forsidebildet godt. Det er noe kjent med ryggen til de to "fotomodellene" der... hehe :
 8. Tok årets første kveldstur i går bare for å sjekke forholda. Joda, vannene er isfrie (som jeg trodde) og jammen så jeg noen få vak også! Fikk ingen, men spiller egentlig ingen rolle. Bare det å være ute i skogen borte fra kav og mas er i seg selv nok. For en fin tid vi går i møte nå. Deilig endelig å være i gang igjen!
 9. Min liste "faglitteratur": 1. What trout want - Bob Wyatt 2. Dynamic nymphing - George Daniel 3. Fluefiske i skogens stille vann - Alf Rønneberg 4. Flugbindning på mitt sätt - Lennart Bergqvist 5. Nymfefiske - Tom Skyrud Tar med et par anbefalinger som er mer skjønnlitterære: 1. Ørretboms - John Gierach 2. Sex, død og fluefiske - John Gierach 3. Den samme elva - Lars Lenth Bjørn-Roar
 10. Hei, Jeg kunne tenke meg en artikkel om fargevalg på kulehoder og tungstenhoder. Hvilken farge (gull, sølv, kobber, mokka, rød, rosa osv.) passer til ulike forhold. Med ulike forhold tenker jeg på sollys, overskyet, kveld/natt, tidlig vår, sen høst osv. Hilsen Bjørn-Roar
 11. Flua di kommer garantert til å fange fisk. Det er viktig å ha trua! Kan det være fortommen din som drar flua ned? Hvis du f. eks. bruker fluorkarbon, kan det forklare saken.
 12. Hei jak og takk for svar! Joda, jeg får fisk også når vannstrømmen er litt svakere. Refererte på en måte til to fisketurer på senhøsten i fjor. Jeg var på et sted hvor jeg er godt kjent og stort sett vet hvor fisken burde stå til enhver tid. Den første helga fikk jeg ganske mange fisk, men helga etter fikk jeg merkbart færre. Forholdene (vær, lufttemperatur, vanntemperatur osv.) var så og si identiske begge helgene. Den mest signifikante forskjellen mellom helgene var vannstand og strømningforhold som jeg kunne observere (selvsagt kan også andre faktorer ha spilt inn som f. eks. fluevalg). Det jeg gjorde "rett" helg nummer en, var definitivt ikke "rett" medisin helg nummer to. Det fikk meg til å fundere over hva strømhastigheten i elva kan ha å si for hvordan fiske "korrekt" kortline i henhold til rådende forhold (presentasjon av fluene). For fisken var definitivt til stede. Etter Erik sitt ypperlige svar vil jeg nå ved lignende forhold som på senhøsten i fjor prøve følgende: 1) Tyngste flue i midten i en rigg med totalt tre fluer 2) Kaste ut fluene "flatt" ved lav vannstand (ca. 0,5 meter) 3) Bruke mindre fluer (både størrelse og tyngde) Det er akkurat slike innspill som vil hjelpe meg og kanskje andre til å ta et nytt steg som kortlinefisker.
 13. Takk for et knakende godt innlegg Erik! Setter veldig pris på at du deler erfaringene dine. Ut i fra det du beskriver når det gjelder jig-kroker og plassering av fluer i riggen, så har jeg gjort mye "riktig" der i alle fall. Mine erfaringer (for det det er verdt) stemmer godt med det du skriver. Men når det er sagt, så vil jeg nok teste ut å ha den tyngste flua i midten av riggen også når forholdene tilsier det (lavere vannstand og lavere strømhastighet). Det med lobbing kontra flatt utlegg av fluene var et nyttig innspill. Når man får det forklart, er det jo helt opplagt hva dette vil ha å si for driftet! Jeg har nok som oftest lagt fluene ut "flatt" fordi jeg gjerne vil komme litt lengre ut enn nødvendig. Dette skal definitivt bli et fokus for meg denne sesongen. Takk igjen! Håper du gjør virkelighet av et kortlinetreff på sensommeren. Der vil jeg gjerne være med, og jeg vet om et par andre som også gjerne vil det. PS! Tar gjerne et lite innlegg om det å ha flueline kontra monofilament innenfor stangringene. Hva har det eventuelt å si for følsomhet for napp/kjenne fisk som er bortpå. Hilsen Bjørn-Roar
×
×
 • Create New...