Gå til innhold

Bindebeskrivelse Niccos Ruskeklekker


snorre Leret pettersen

Anbefalte innlegg

Gjest nicolaj brekke

Da har jeg bundet opp et helt utvalg av forskjelige Ruskeklekkere som passer de fleste insekt som man trenger i Norge og sendt til øst europa for oppbinding:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 58
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

uanstt, tviler ikke på att denne ikke vil fungere, fin flue :)

 

Så du mener den ikke kommer til å fungere? :D hehe

 

Fra spøk til alvor! Denne fluen fikk jeg veldig sansen for. Denne sesongen har jeg selv fisket med temmelig ruskete klekkere og merket at dette funker bedre enn sterile klekkere med nøye utformet vingesekk og haletråder.

 

Ruskefluer er tingen.

 

Selvfølgelig tviler jeg ikke på det arve...hehe...har sansen for ruskete fluer, har liksom troa på att de kan fiske bra under vann også :D

 

 

Nicco: legg ut noen flere ruskeklekkere :D

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 måneder senere...

Har veldig sans for denne type fluer (klekkere)!!

Sitter nå på nattevakt og binder en haug av denne flua på TMC 2487 #12,14,16. Medium oliven bakkropp, blanding av mørk og lys grå cdc og grizzly hacklefibre i fremkropp. Seff. litt med.olive icedubb og SLF i begge dubbingblandinger. Bruker i tillegg en liten hale av noen olivenfargede fibre rapphøne. Kan se at denne kommer til å fungere fint i de blanke vestlands (hjemme) elvene jeg fisker oftest.

Spørsmål: Har noen av dere erfaring med varianter av denne flua? Tenker da spesielt på farge, event. materialvalg. Hadde vært artig å høre om erfaringer/tanker rundt dette.

Mvh L.Riise

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest nicolaj brekke

Som sagt tidligere ville jeg prøvd med harelabb istedenfor CDC. Et fantastisk materiale. HAr også laget noen Spente SPinnervarianter som også fungere bra. Skal selv binde meg opp et lite lager snart.... Det er denne flua jeg som oftest ender opp med uansett, Vårfluevarianter er også meget interresante;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 7 måneder senere...

Har ikke testa ruskeklekkern, men har meget god erfaring, spesielt i elv, med ruskemyggen (myggklekker?), i ulike størrleser, som består av cdc- og og hacklefibre kladda sammen og dubbet rett på kroken. Ofte har denne flue fungert der andre myggmønstre har feilet. Ser ingen grunn til at ikke ruskeklekkern skal være like suksessfull.

Lenke til kommentar
Del på andre sider


×
×
  • Opprett ny...