Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Olav Haug

    Olav Haug

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      6

    • Innlegg

      4 850


  2. Truls

    Truls

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      5

    • Innlegg

      5 257


  3. Bernt N

    Bernt N

    Members


    • Poeng

      4

    • Innlegg

      272


  4. Kim W

    Kim W

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      4

    • Innlegg

      5 250


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 28. mars 2015 i alle områder

  1. Ble en liten tur i dag. Hadde ikke så mange timene til rådighet, men kysten kallet. Det ble noen timer med varierende forhold. Startet i strålende sol, vindstille og lavt, krystallklart vann. Ikke de letteste forholdene, snarere tvert i mot så er det som regel veldig vanskelige og krevende forhold. Hadde sett meg ut en bukt som ligger litt skjermet men likevel nesten mot åpen sjø. Utrolig god sikt i vannet, og deilig å være ute. Var stille en periode før jeg så en vakende fisk. Rolige små vak! Det gjaldt å kaste forsiktig. Vente litt til snøret var under, og forsiktige trekk. Fikk raskt kontakt, men den satt ikke mer enn noen sekunder. Tok ikke lang tiden før de begynte å vake igjen. Virket som de patruljere innover bukta, og etter å ha fulgt etter dem så rolig jeg kunne ca 40 m innover, kom det en liten bris. Jeg kastet med en gang overflaten var litt riflete, og da tok de kontant. Fikk to og mistet en, og hadde et hugg. Fant snart ut at det var flere grupper med fisk som gikk rolig og beitet. Så at de vaket forsiktig, listet meg innpå og noen ganger hadde jeg hellet med meg og fikk kroket de. Men de fleste gangene ble de skremt av snøret i nedlegget. Veldig artig fiske, og jeg fikk rundt 8-10 stk på denne måten. Så blåste det opp, og jeg merket ikke noe mer, så jeg dro videre et par plasser. Avsluttet med to fisk til, en mistet og et hugg før jeg dro hjemover. Siste fisken var en flott sak på snaut 1,5 som ga en heftig fight med flere hopp og utras! Veldig gøy å komme seg ut på tur når det klaffer sånn! Kysten er et flott sted å være!
    5 poeng
  2. Enda en repost av en av mine favorittfluer gjennom flere år. Har fungert spesielt godt under Ephemerella(edit)og heptagenia klekkinger for meg. En allsidig "må ha" i min boks
    4 poeng
  3. Ett par vårfluer. En med hjortevinge og litt rapphønefibre som bein, liv og røre. Den andre har cdc i front som imiterer bein og bevegelse. Fluer som fanger for meg år etter år.
    3 poeng
  4. Nå blir det bøy i stanga, krøll på fortommen og powernaps i gresset! Det er tid for elvefiske! (Eller rettere bestemt en Å)
    2 poeng
  5. Ute å fisket både fredag å lørdag. Fredag: Ble møtt sv full vakfest. Her snakker vi kontinuerlig vaking i flere timer. Sikkert 20 vak i minuttet. Det betyr ikke at fisket var enkelt. Var innom hele flueboksen både reker lopper og børstemark men kun noen få napp. Til slutt endte jeg på en liten oliven børstemark og da bet plutselig alt. Ble en 10 fisk på like mange minutter før jeg fant ut at det fikk holde. Lørdag: Ble møtt av isflak, bleike og lavvann. Utrolig vanskelig forhold. Valgte å dra hjem å vente på vinden. Dro til bakke samme plass som jeg var fredag. Her vaket det fortsatt, dog ikke like mye som dagen før. Det var imidlertid mye stor fisk som var oppe å sippvaket. Var fortsatt utrolig vanskelig å få fisken til å bite. Børstemarken fra i går funket også dårlig, men gav til slutt en liten tjukkas på rundt kiloen. Ble kun tre blanke i hoven på fem timer. Utrolig frustrerende når det var så mye overflateaktivitet.
    2 poeng
  6. 40+ Int. #5 som helt greit kan kastes med stive 6'ere og sikkert 7'ere og. Men,det er visst ei line som forandres ved forskjellige produksjoner,så jeg kan ikke hjelpe mer.Aner ikke når min er produsert,men tar den fram når jeg vil litt ned. Det burde vel være masse å velge i der ute.Fargen kan vel heller ikke være så nøye.Som jeg sa over her,har jeg aldri sett at fisken har brydd seg nevneverdig om et snøre i vann. Det som ofte kan skremme er jo nedlegg og plask fra flua,et stripende flytesnøre osv.Særlig i solskinn kan skyggene fra stripende snøre sende fisken i alle retninger. Mest bruker jeg Guidline Coastal i begge synkegradene.både til SØ ogBØ,men om jeg kommer til å fortsette med kommer an på. De kan bruke noe tid før de synker,og kan tyne tålmodigheten litt av og til. Hva bruker dere andre ?
    2 poeng
  7. Fiske-tv er fuske-tv var det en godt kjent produsent som sa til meg en gang Synes vi skal ta det for det det er og heller applaudere en gjeng fiskere som byr på seg selv og er med å prøve å skape underholdning. EDIT: Må bare legge til. 1) Det var veldig varierende vind på kasteøvelsen og klippen viser ikke nødvendigvis hvordan alt var. 2) Quiz har jeg kjørt mange av på Hooked, Fiskersiden, adventskalender her på Fluefiskesiden og quiz på Beer Palace. Mange såkalte "eksperter" eller "gode fiskere" som man har sett i fiskescenen i årevis har ikke akkurat 12 rette for å si det slik.
    2 poeng
  8. Gikk en tur med drapsmaskinen i kveld og jaggu vaket det. Solen tok veldig på snøen i dag. Heldigvis. Nå er det ikke mange centimeter igjen av den siste krampetrekning kong vinter klarte å slenge etter oss. Var litt komisk å se på vipa i dag. Den så litt forvirret ut på jordene når det lå snø. Det stemte liksom ikke. Grågåsa som har fylt jordene lå og i elvemuningen i stedet for å beite på de friske skuddene som den har gjort i det siste. Men alt i alt så klekker myggen og fisken vaker. Det er håp. Glad jeg ikke skjøt meg i går......
    2 poeng
  9. Jeg er bare meget overaska over tor arne, har aldri sett den fluefisker siden av han
    1 poeng
  10. 1 poeng
  11. Du som er slik en dreven ulvejeger kan da umulig bomme på noe sånt?? Psst: er glad du lever !
    1 poeng
  12. Jeg prøvde sjøl jeg gutter, men bommet.... Må gå tre strafferunder i morgen...
    1 poeng
  13. Ja, du er faen meg så sær atte! Ikke bruker du fiskevotter heller. Litt over kanten spesielt kan du si...
    1 poeng
  14. Ja absolutt, god underholdning. Ble bare overraska over kor talentløs hu Lotte virke å vær. Hu har jo fanga sin andel fisk så hadd vel forventa mer.
    1 poeng
  15. Tror det er underholdningsverdien som spiller størst rolle her å ikke det tekniske.
    1 poeng
  16. Var ikke bare kunnskapan han va overlegen hu Lotte. Slo hu med en del meter på fluekastinga å. Hu så ut som hu aldri hadd rørt ei fluestang før.
    1 poeng
  17. Hei! Ang dette med restaurering av gytebekker, som jo er et kjempetiltak, så husk på at det gjerne ikke er mangel på gytegrus som er den begrensende faktoren. Greia er at yngelen i bekken er sterke konkurrenter med hverandre, og tåler ikke trynet til naboen. De vil faktisk bruke så mye ressurser på å jage vekk artsfrender at de kommer til et punkt der konkurransen blir så sterk at antall fisk som overlever oppveksten er LAVERE enn dersom det hadde vært færre yngel til å begynne med... Dette er generelt for ørret som art i helhet. DERMED: Det å pøse på masse gytegrus, vil i mange tilfeller være helt feil, og vil gjøre en allerede grei bekk verre Dersom bekken er et gjørmehøl uten noe som helst mulighet for gyting, blir det selvsagt annerledes, og litt gytegrus er bra. Mattilgangen samt tilgang på adskilte stamplasser er begrensende, og kan økes ved å legge ut steiner, plante vegetasjon, LA DØD VED LIGGE! osv. Man skal ikke "rydde" bekken som mange tror. Insektlivet rundt bekken bør være så godt som mulig. Sommertemperatur er også viktig, og bekken bør ha skyggefulle trær rundt seg for å hindre overoppheting i de varmeste månedene. Det finnes ingen generell løsning for alle bekker, bekken må kartlegges skikkelig for å treffe riktig tiltak Mvh Fiskeforvaltningsstudent v NMBU
    1 poeng
  18. Er du sikker på det at en knute inn mot en ring blir svakere enn en kirurg eller blodknute? Det er ikke min erfaring. Vil påstå microring er helt topp med tanke på det Olav haug nevner. Til trådstarter vil jeg annbefale å bare kjøpe noe standard som er nevnt her og ikke henge seg så alt for mye opp i slike ting. Det kommer etter vært hva du liker. Tren kasting :-)
    1 poeng
  19. Turknivar borde ju vara intressant för många. Här är en av mina favoriter. Fällkniven F1. Den har det jag menar en turkniv skall ha. Moderat storlek. Bra grepp och stål. En riktig slipning av bladet och inte minst ett urval av olika slidor från producenten. Zetylen slidan är perfekt vid slakt, fiske osv. Blir allt blött eller fullt av blod och görr är det bara att tvätta under kranen när man kommer hem. Och dom har en slida med lång hemp så att den hänger lågt när man bär ryggsäck med höftbälte. Allt det är egenskaper jag sätter högt. Och bladstålet och slipningen är överlägsen alla hemmasmidda blad och det mästa för övrigt. PS. Den har kommit i en dyrare utgåva med väldigt hårt pulverstål. Rekommenderas inte till vanligt turbruk. Den är mer för speciellt intresserade.
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...