Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 10/16/20 in all areas

 1. Bounce

  Sirkelkroker

  Hva med å lage en tilhenger hvis krokene ikke for store? edit: slik (fra finske forum)
  1 point
 2. Bounce

  Sirkelkroker

  Baitfish type fluer har jeg laget, men ikke sånn at jeg hadde fått noe. Har lest om folk som har prøvd som tror kroker sitter litt for mye fram på flua.
  1 point
 3. Her er det mye meninger og valg. Jeg har prøvd noen. Airflo 40+ Intermidiet (ny og gammel type), Guideline coastal, Rio Coastal Quickshooter, Rio Clear Camo, Rio Outbound, Scientific Anglers MPX Intermidiet og Airflo Ridge Clear Delta er noen av dem. Men rimelig mange utfordringer med dem alle sammen synes jeg. Noen skyter dårlig hvis dem ikke er skikkelig våte (må ha litt vann i linkurven). Outbound har veldig tynn runningline som det fort blir knuter på i tillegg blir den fort blir sliten. Felles for alle er mye minne. Men absolutt mange gode egenskaper på flere av dem med. Rio C-Q er et knallbra snøre får man strukket det ut skikkelig. Rio Clear Camo kan fungere fint men den har det Rio kaller conect core noe som gir god følelse med vad som skjer i enden av snøret. Men er temperaturen litt kjølig er minne så skinnsykt at tålmodigheten min tar slutt umiddelbart. Så kom jeg over et av de forholdsvis nye snørene til Scientific Anglers som bygger på litt av den samme teknologien som Amplitude snørene dem lager. Scientific Anglers Sonar Stillwater Camo Clear Intermidiet heter det kort og gott. 😊 Kastegenskapene er minst like gode som på et godt strukket Rio Coastal Quickshooter eller enda litt bedre. Men snøre har nesten like lite minne som Amplitude snørene. Noen anbefaler å gå opp en klasse noe jeg er helt uenig i selv på en raske stenger som Scott Meridian, Sage Method/One/TCX. For eksempel en WF7 har 12,6meter klumplengde med AFTMA vekt på 13,6gram og klumpvekt på 18,8gram så greit med vekt i disse selv uten overlining. Snøret har lignende profil som MPX snøret til SA sier dem. Men selv om jeg ikke er overbegeistret for MPX så elsker jeg dette snøret. Litt ironisk dette. Jeg var utrulig glad i SA på -80 og tidlig -90tal. Etter den perioden var det andre produsenter som imponerte meg mye mere. Men nå med både Amplitude serien og dette nye Sonar snøret er Scientific Anglers tilbake på tronen som førstevalg på snellene mine. Ønsker man et godt snøre til sjøørret så er dette det eneste jeg ubetinget vil anbefale. Å jada prisen er absolutt i overkant på dette snøret med, men ikke så ille som Amplitude da det har en utsalgspris på 999,-. For første gang føler jeg at dette kan jeg leve med uten å måtte teste noe nytt fortest mulig. Tight Lines!
  1 point
 4. Kikket for moroskyld litt på sonar snørene bl.a. hover ig int., og "translate-funksjoner" funker ikke veldig godt. Med et navn som Titan lover denne linjen store ting. Heldigvis gjør det mer enn å levere. SONAR Titan Full Intermediate fluesnor er designet for å håndtere selv de største fluene, og med sin mellomliggende tetthet lar den deg fiske dine mest avskyelige fluer rett under overflaten. Akkurat der de trenger å være. Sikkert mange som er enige mtp at dette er sjøørretfiske og det fiskes under overflaten Men det er godt mulig en av disse havner på ønskelista neste gang jeg skal bytte snøre. Problemfri runningline i tillegg til gode kasteegenskaper høres fristende ut!
  1 point
 5. Hardy sitt Coastal kjenner jeg ikke. Men Guideline Coastal fast intermidiet har en synkehastighet på 3,8cm/sek mener jeg. SA Sonar Camo Clear har en synkehastighet på 3,2cm/sek noe jeg synes er passe (Ikke så store forskjellen fra GL). I tillegg synker snøret veldig jevnt og fint, noe som ikke alltid er tilfelle. Mange ganger snørene må vaskes grundig opptil flere ganger for å synke skikkelig er min erfaring. Dette er ikke noe problem med nye SA snøret. Det synker likt hele veien, rett ut av boksen. I forhold til runninglinen på SA Sonar så er den meget hyggelig å håndtere. Den kleber seg ikke og det blir sjeldent knuter/floker da den ikke krøller seg. Bruker man linekurv er dette aldri noe problem med dette snøret er min erfaring. Ønsker man andre synkegrader så har SA det med i Sonar serien. Alt fra Hover til S7 eller S9 mener jeg. Men som jeg skjønt det er det dette Camo Clear som er rosinen i pølsa. 😊
  1 point
 6. Jeg har alltid veid stangringer, snører osv for som jeg i det minste tror , dess lettere ringer og riktig snøre dess bedre fungerer stanga. I dag slo nerden til. Hva med det vi binder på fortommen. Startet med en tmc112tr -14. den veier 4grain eller snaue 0,25gram. Samme vekt som en snake ring. Veide en kamasan B420-14 til 0,20 gram. En gjennomsnittelig tørrflue i 14 0,5 gram. Nymfer med og uten kulehode fra 0,9 til over 3 gram på krok 14. Det er et utrolig spenn i vekt som stanga skal håndtere . Selvfølgelig merker jeg på kastinga at flua er tung, men at det var så store variasjoner hadde jeg ikke tenkt. Det er forståelig at stanga knekker eller får en skade hvis den blir truffet av en kulehode nymfe i kastet.
  1 point
×
×
 • Create New...