Jump to content

Spenolsen

Members
 • Posts

  1407
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Spenolsen

 1. Etter å ha sett over utstyrsparken trenger jeg en backup stang i #10. Den skal brukes til permit, trigger fish, mindre trevallys osv. Noen som har noe som ligger å støver? MÅ være 4-delt.
 2. Du ender gjerne uansett med å måtte kjøpe en stangklasse du ikke bruker mye i Norge, så da er det jo grei skuring å kjøpe en tropeline til den nye stanga. Så kan du sikkert lempe pels-sluker i sommervarme gjeddevann med samme linen her til lands
 3. Ja, tropeliner har definitivt noe for seg! Liner laget for kaldt vann blir fullstendig spaghetti i tropisk klima, og omtrent like ubrukelige som tropeliner vinterstid i Norge.
 4. Det var vel en 10'er, og der er jeg godt dekket
 5. Trenger en 9 foter i #12 til tropisk. Noen som har en liggende? Må være 4-delt.
 6. Usikker på hvordan ting blir i 2015, men har absolutt ikke vært noe problem å få til de siste årene. Koster litt dog, men det handler utelukkende om prioritering. Usikker på hvordan de gjør det med fisket i Vosso nå, men mener huske de auksjonerte bort dagene i 2014 (fisket ikke øvre del i år). I Bolstad (nedre del av Vosso) har det vært greit å bestille kort gjennom scanatura. Merk deg reglene for fiske. Vosso: Bolstad (nedre del av Vosso):
 7. Selvsagt fullt mulig å fiske tørt på Island. Men akkurat som her i Norge må du selvsagt treffe på forholdene. Da vi var der i fjor traff vi på en varmeperiode, og det klekket store mengder bibio. Fisk som vakte var det i alle elvene vi besøkte, til tross for syndeflod og 6 grader i luften de første dagene. Så dessuten knapt noe til det vi kaller småfisk her i Norge, selv i "billigvann"/veidivatn på fjellet...uavhengig av om vi fisket med streamer, nymfe eller tørt.
 8. Spenolsen

  Pen ørret!

  Hehe kjente med èn gang det var en kubbe for å si det sånn, men fighten var ikke noe særlig i forhold til røyene der borte...mye stanging på bunnen og lite utras med andre ord Pulsen var særdeles lav grunnet 6 grader i luften, regn og 14 m/sek vind Men fantastisk flott var den absolutt, tror aldri jeg har fått en så tettprikket fisk før Noen som tør gjette vekt? Aner ikke selv, men ble målt til 59cm. Tipper selv et sted rundt 2,5.
 9. Spenolsen

  Pen ørret!

  Topper denne med en vannvittig prikkete sak jeg fanget på Island. Fyll på noe fra årets sesong etterhvert som den er over, så har jeg noe å se på på jobben
 10. Olav: Takk for det Vi dro helt uten guide selv, men kompisen har hytte rett ved sjørøyeelven så han var tålig kjent der. De andre elvene bestilte vi på nett, og betalte sånn ca "hemsilapris" for å fiske i. Den dyreste vi bestilte var dessverre umulig å fiske grunnet flom som medførte enorme mengder mose...kunne ikke dyppe en flue et sekund uten å fange mose, prøvde vel 2 kast der før vi dro videre :-\ Fisket også en gratis elv der de lokale påstod det var fisketomt, den elven var dritkul og inneholdt innlandsrøyer fra 6 hekto til rundt et kilo som vi kunne fange i det minste Kanskje den kuleste halvurbane elvestubben jeg har fisket med krystallklart vann og sandbunn...hvordan de lokale har unngått å se fisken der forstår jeg dog ikke, men fikk mange rare blikk fra islendinger som kjørte forbi og så oss drive å simulere klekkinger av rød humpy der Ellers kan det sies at islendingene (ifølge min halvt islandske venn og det jeg oppfattet) er ekstremt nøye på landet de eier, så vær sikker på at du fisker på riktig plass... Vi klarte føkke opp med kartet og stod plutselig i en elv der vi ble motfisket av islendinger med tohåndsstenger og kritikkverdig kasteteknikk. Vi skjønte noe var gale, men litt for sent da en illsint islending kom resende i firhjulstrekkeren sin og sa han kunne ta utstyret vårt osv. Skulle visstnok være en bra lakseelv der det kostet 1000USD per døgn for å fiske, men vår time der resulterte kun i en flott brunørret og to halvkiloser for min del, så styr unna den om du vil ha laks Fyren skjønte riktignok misforståelsen da vi viste han hvor vi trodde vi var på kartet, så alt gikk greit for seg ettersom blodtrykket hans roet seg. Egentlig dårlig eksempel da jeg sikkert hadde blitt like forbanna om en haug polakker tjuvfisket på mitt land, men landskapet rundt elvene er iallefall preget av en god mengde piggtråd
 11. Personlig brukte jeg 3500,- på reise og klarte meg på rundt 4k i lommepenger. Men da reiste jeg med halvlokale og slapp leiebil, overnatting osv.
 12. Og ikke minst; GOD TUR!!! Hils de jeg kjenner ...og de andre også for den saks skyld hehe
 13. Takk for det Andre. Reiser jo med Rune Stokkefjert, og 2 andre gærninger som jeg aldri har møtt så det må jo bli bra Ps Espen. Jeg kan binde fluer hele natta hvis du har noen glohete(bare for meg) tips. Takk for sist foresten Espen Hakket ikke hos meg Espen Hei Robert! Takk for sist ja, det var storartet, og burde gjentas snarest mulig Jeg har vært uten nett de siste dagene på hytten, så sikkert litt sent ute her Men de få brunørretene vi fikk fisket i drittværet de første dagene tok på det meste av streamere og nymfer. Fikk en på litt over et kilo på en muddler, ellers fisket jeg en del med en hvit og rosa sak som så mest ut som en flue for tropiske saltvannsarter...sistnevnte fikk jeg ganske mange på, bl.a en på 59cm Ville ellers bare bundet haugevis med bibio, mygg, myggpupper, vårfluepupper og kanskje daddys og veps. Voksne vårfluer var overhodet ikke interessant for sjørøyene iallefall, seilte haugevis av dem i feedingplanet men de steg kun til bibio og veps/blomsterflue/vepselignende sak. Fikk også en del på rød humpy og svarte stimulatorer Ellers takk for at du gadd se på, og fint du likte det du så
 14. Vimeo anbefalte å exportere H.264, men syntes det ble dårligere bildeskarphet da :-\ Filmene gikk dog smooth selv på min gamle traver når de var embeddet eller jeg ventet til videoen var lastet før jeg spilte av. Men skal gjøre som du sier neste gang. EDIT: Merkeligste var egentlig at på den PCen jeg selv opplevde litt hakkete avspilling så spilte den helt glatt på fullskjerm men ikke på vanlig visning Jajasann... Jeg erstattet iallefall del 3 med en H.264 versjon av samme prosjekt, ble litt dårligere kvalitet men spiller nå helt fint selv på den dårligste maskinen jeg har for hånd.
 15. Takker for det Andrè, Island er temmelig kult ja Fikk for øvrig beskjed om at en del opplevde hakking/stamming på videoene, ganske naturlig på eldre maskiner ettersom del 2 og 3 er exportert i ProRes og er rundt 2,5 Gb hver...Hakket bra på min egen stasjonære PC, men gikk helt smooth på Mac'en. Lastet derfor disse opp på youtube også, der en ikke opplever noe hakking selv om en trykker på HD Del 2: Del 3:
 16. Så klart hadde det blitt bedre da Funket brillefint for meg i et år før jeg fikk trøbbel. Har lest om mange andre som får samme problem med mer enn raffe nok maskiner dog...og min var rask nok tidligere Menmen skal oppgradere uansett.
 17. Skal se om jeg får til en dag, om ikke lager kanskje rune en om han binder opp noen til sin tur, vi fisket knapt med annet. Siste dagene var helt syke med bibiofiske, men hadde ikke batteri eller strøm :/ Takk for hyggelige tilbakemeldinger :-)
 18. Om du ikke har en rask maskin så får du bare lære deg shift+B funksjonen med èn gang om du skal redigere HD, eller sitte å prerendre i evigheter. Vegas har kverket meg som person, og etter jeg lånte med meg en mac med finalcut er det ingen vei tilbake til det bestyret der. Mitt begynte også (som så mange andres på det store internettet) å føkke seg og påstå systemet var lavt på minne, avbryte rendring, og at jeg kunne lukke andre aplikasjoner for å øke tilgjengelig minne...til tross for at jeg hadde rikelig med minne tilgjengelig Prøvde alle mulige tjuvløsninger med variabelt dårlig resultat. Nå kan jeg ikke gjøre noe som helst i det uten å få den feilmeldingen eller "sony vegas has stopped working..", men det gjør ingenting ettersom jeg ikke har planer om å bruke det mer heller.
 19. En snutt av det vi fikk filmet de dagene det ikke pøsregnet, ble tre deler da filene ble sykt store og jeg ikke fikk lastet opp alle på en gang. Første del er mest fjas, og noe fisking på veien dit vi skulle fiske sjørøye...la ikke så mye arbeid i den. Ble noe brunørret på veien også, men regnet ødela for filming der Del 2 er en del tørrfluetakes og del 3 er nymfing. Del1: Del2: Del 3:
 20. Om det er snakk om den elven jeg tror det er, så er det kanskje samme person som også driver sitt eget røykeri og er imot sesongkvoter også. 4 laks om dagen går til nøds greit
 21. Breaking news from Janoks: Another one caught, measured 71 centimeters
 22. Fisken er selvfølgelig foreviget, så bilde skal jeg få ordnet! Må bare finne ut av hvordan jeg gjør det.. har jo gjort det før, men det var en stund siden Got your back bro
 23. Spenolsen

  SA VPT

  Høres ut som du trenger å koke og farge stangen Fra spøk til revolver; rens og smør linen, gå over stangen skikkelig og ta ringene med q-tips.
×
×
 • Create New...