Gå til innhold

flyalf

Members
  • Innlegg

    449
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

9 Neutral

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Da bruker du cdc til så små Comparardun? For meg er Comparadun = hjortehår vinge, men ser at det brukes andre materialer også.
  2. En flue må inneholde minst en av disse ( itillegg til krok): Danville Flymaster oliven, Flyrite no. 17, kobbertråd, snøharefot, hjortehår, ull fra trynet til en død hare.
  3. Litt på siden av emne, beklager: Til fiske på harr/ørret/røye og laks i ferskvann kunne jeg klart meg med 5 forskjellige mønstre, men ikke 5 fluer. Jeg tør våge å påstås at den som klarer seg med 5 stk fluer på en sesong fisker lite . Jeg er også sterkt tivilende til å bruke cdc til en flue som skal kunne vare til mange fisker, men det er da meg da. Spørsmålet i forhold til trådstarter er vel hvor mange mønstre man trenger til døgnfluer duns. Mulig det funker med en klekker i stedet for dun(OaA), men jeg tviler litt. Derimot mener jeg at man kan klare seg med et mønster for dun (som også dobler som klekker). Til mitt fiske må jeg ha tørr vårflue, tørr mygg, døgnflue nymfe, vårtflue puppe og ev. en tørr dun som er den minst viktige og som også kan fiskes som klekker. Andre nice-to-have er tørr steinflue og svømmende myggpuppe. Da er jeg allerede opp i 5 obligatoriske og 2 andre.
  4. Jeg har prøvd en del forskjellihe duns opp gjennom. I mine fluebokser er det en dun flue som har erstattet alle; The Usual, som er en slags no-hackle. Denne følger også prinsippet max 2 materialer inklusive bindetråd. Riktignok har jeg de siste høst-sesongene hentet fram noen mørke comparadun som dobler som spinnere, og til svært kresen ørret noe få spent spinnere med snøharefot i vinger. Edit: Se http://www.utras.net/?p=2925
  5. Tusen takk for gode tips og hjelp
  6. Hei, Mitt 10-års forråd av Danville Monocord B er i ferd med å gå tomt. Til min forskrekkelse finner jeg ikke igjen denne i div. butikker. Noen som vet hvor det går ann å få tak i? Dersom jeg finner den kjøper jeg minimum 10 spoler. Eventuellt finnes det andre alternativer? Gel-spun o.l. er ikke noe alternativer. Det er ikke noe problem å finne sterk tråd, men den må ikke være for tynn. Den må også legge seg like fint som Monocord B og fiske like godt.
  7. De to beste for #3 snøre som jeg har prøvd er Hardy Marvel graphite 8'8'' for #3 og Hardy Marvel graphite 7'6'' for #4. Gamle G er flotte greier selv om de virker litt slaskete. 8'8'' er den klassiske lengden, og kanskje spesiellt for #4 er en usedvanlig vellykket stang. Nye G2 oppfatter jeg som nydelig, men jeg klarer ikke å like den like godt som gamle G. Det er kanskje noe med en mykere topp med mindre masse som gjør stor forskjell?
  8. Hei, Jeg har Zenith for #6, og har kastet med #4 og 5. Jeg oppfatter ikke disse som stive, og anbefaler ikke å overline. På min Zentih for #6 så bruker jeg like mye #5 snøre. Jeg oppfatter denne stanga som mykere enn TE2 for samme klasse. Har ikke målt Zenith.
  9. Her er noen foto fra turen vår 14 - 21.03.15: https://www.flickr.com/photos/25078442@N05/sets/72157651413032996 Fisket var noe tregt med største blanke på ca 3,5kg, men får blanke fisk.
  10. I Norge har man på godt og ondt hatt en fangstkultur. Desverre har denne gitt seg utslag i tøm-alle-vassdrag-for-ørret. Som så mange er inne på er det en anneledes forvaltning på Kola. Selv nå er det slik i Nord-Norske vassdrag at lokalbefolkning heller vil ha noen kg død fisk i fryseren enn næringsutvikling i regionen. Angående gjedda så er et av hovedbyttene annen gjedde. Den "farligste" størrelsen sett fra ørret er såvidt jeg husker ca 3-5kg?
  11. Bruk microring i svært mange år, og kan ikke se noen bakdeler. fluesnøre-løkke-løkke-------60%-------x--20%--o--20%---flue
  12. flyalf

    SA sharkwave!

    Sharkskin var jo en ypperlig erstatning for felt-sag. Lurer på bruksområdet for denne nye? Beklager om dette ble vel saklig
  13. Siden jeg bruker stort sett samme fluer til ørret og laks så blir det også samme knuetr. Styrende hater jeg som kolera. Bruker Uni og Leftys Non Slip løkke.
  14. Hmmm ja, på samme måte som at Oslofjordinger skal mene på vegne av Norge om det skal være Norskist OL eller ikke. Beklager, måtte bare . For å være litt seriøs så har Finnmark en litt annen historie enn andre deler av Norge, og var den delen som senest (sammen med Nord-Troms) ble en del av dengang Danmark/Norge. I senere år har eierskap vært forsøkt tilbakeført fra Staten til Finnmark via Finnamrkseiendommen. Kanskje dette er noe av forklaring til hvorfor; "eiere" vil jo gjerne mene litt om "eiendommen" sin mhp bruk?
×
×
  • Opprett ny...