Gå til innhold

Syftis

Members
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Syftis

  1. Har ikke mistet trua helt enda. Flott, du får ha god tur!
  2. Jeg har nylig flyttet til Bamble og er så vidt i gang med å prøve å gjøre med kjent i vanna rundt om. For som du sier er det fryktelig lite informasjon å finne om det. Hører en og annen prater om fine ørretvann i Bambleskævvane, men har ikke lyktes med å finne noen av dem.. Enda.
  3. Gikk en tur og kikket for et par uker siden, isen lå i fluesonen unntatt i det bredeste partiet med striere strøm. Sto en kar der ute i elva også. Ivrig! Oppstrøms i markområdet var det åpent for de som interesserer seg for den slags.. Om isen er gått er det store muligheter for jeg tar meg en tur i helgen.
  4. Syftis

    Fiskebil

    Korrekt, en kamerat har kjøpt seg en 99-modell Hilux for 105 lapper. I mine øyne er dette galskap, den er langt fra noe glansmerke og relativt sliten, rusten og fæl.. Men igjen så er jo Hilux kjent for å holde godt og være ekstremt holdbar, både pris-, og kvalitetsmessig.
  5. Syftis

    Instagram?

    Syftis Ikke stort å hente enda, men det kommer!
  6. Syftis

    Fiskebil

    Akkurat dette jeg er ute etter Mye gode innspill, ser det er mang en mulighet!
  7. Syftis

    Fiskebil

    Er på let etter en bil som går like bra til lands som til vanns og lufta med! Men litt seriøst også; Er på utkikk etter en bil som tåler noen røffe turer rundt om i landet. Ikke for stor, ikke for liten, i form av at det skal være plass til litt histen og pisten! Per i dag kjører jeg en Kia Ceed 2011, allerede etter noen mnd fant jeg ut at DETTE ER INGEN FISKEBIL(!). Tenkt litt på en Pick-Up, men forferdelig stygg med hard-top og, i mine øyne, upraktisk uten. Skummelt å stable utstyr til randen, men også skummelt å stroppe stangetuier ol.. Touran/caddy-typ, kanskje? Forslag til en rølpebil som tåler noen røffe grus-, og eventuelt traktorveier! Hva kjører dere a, guttær?
  8. Velkommen i gjengen, fortapte alle mann.
  9. Da er tider virkelig inne, til uka kommer vel godværet også.. Ikke stor som holder meg igjen
  10. Hørte rykter om en SØ tatt i Grenlandsområdet på 2,2 proppfull av børstemark. Er børstemarken virkelig i gang med svermingen sin allerede? Årets første tur er enda ikke tatt, venter på den perfekte dagen(men vil den noen gang komme?)
  11. Syftis

    Fiskebil!

    Og jeg som trodde en Partner hold lenge...
  12. Skal du til Tinnhølen midt juni så kan det være du trenger ski. Veien åpner til 1 helg i juli. Vil tro du kan kjøre inn torsdag 28. juni, vi kunne det i 2007! Er du heldig er vannene oppe langs land. Da kan stor fisk være inne på grunnene for "å varme seg" Kan være det er bedre fiske syd på vidda (Haukeligrend-Haukeliseter) Du får ta en titt på DVDen "fjellfiske" Dvd heter "Fluefiske til Fjells". Ja, hvis tur blir så tidlig som midt i juni, så fisk i i stille vann i bjørkebelte rundt vidda. Mygg og små døgniser. Fortomstr. 0,15. Kjempe!
  13. Er fortsatt i stadiet hvor kastetrening i høygrad er prioritert, og har basseng på terrasen! Men grunnen det høye gelederet og liten plass til baksleng er det ikke mye til hjelp..... Om noen har et basseng som er plassert bedre for fluekasting, si fra!
  14. Jeg bruker en 5'er stang til innlandsaure, fisker mest tørt. Gode turtips også, takktakk! Turen er ikke planlagt til punkt og prikke enda. Tenkte å prøve ut noen nye områder og vann i vest/nordvestdelen. Der har jeg ikke vært nemlig... Er vel rundt midt-Junitider det ble snakk om Okei, takk for tips! Men skal dette tolkes som at det kan fiskes med 0.20 med god margin, eller at det rett og slett er for tykt for annet enn møkkavær?
  15. Jeg er i begynnerstadiet og ikke den beste på kjøring av fisk... MEN, jeg skal en tur til Hardangvidda i sommer og da vil jeg ikke risikere å miste en flott fisk pga en ørliten kommunikasjonsvikt mellom fisker og stang. Om det skulle hugge på et monster på ei lita flue i mitt 0.20/0.18 skal vel ikke store feiltrinnet til før det går galt, og hjemtur vurderes sterkt.. Så mitt spørsmål er da, om denne svær sære fjellfisken, hvor tykk fortom er akseptabelt? Skulle gjerne spurte fisken selv om dette, men blir noe vanskelig. Da den ikke er så pratsom av seg.
  16. Utrolig mye gode innspill! Men ble nesten vanskeligere å velge stangklasse etter jeg startet denne tråden. Mange forskjellige meninger, men dette med at de største fluene vil bli en smule heavy til og med for en 7'er gjør meg mest keen på en 8'er. Dette fordi jeg ikke enda er den beste kasteren.. Høres dette ut som en plan? ++ Planen er å kjøpe ett sett jeg vil bruke til både gjedde og SØ. Da kommer dette med snøre opp igjen. Ville det vært best å ha en spola i bakhanda med et, si intermediatesnøre til sjøen, samt dette Pikesnøre? Eller finnes det ett snøre som vil kunne fungere helt fint til begge deler? Linker og forslag er velkomne!
  17. Okei! I og med at jeg føler at jeg fortsatt er i begynnerfasen, og slettes ingen kastemester, er det vel ikke så lurt å legge ut på gjeddejakta med 5'eren, nei... Hvis #7 er å anbefale er det vel kanskje en ide å kjøpe en snelle med ekstra spole, så jeg kan bruke samme stangen i sjøen? Har foreløpig ikke kjøpt meg stang for det heller. Tiden nærmer seg for SØ også... Takk!
  18. Jeg er fersk når det gjelder gjeddefiske (flue forøvrig) og kunne godt tenkt meg å prøve meg litt med flua når isen går på gjeddeplassen min Har fisket gjedde nettopp her med sluk i en årrekke. Mitt spørsmål er som følgende........ Hvilken stangklasse, samt snøre og snelle er det som gjelder for et lett/mellomtungt gjeddefiske? Største jeg har tatt her er på drøyt 5 kilo. Forøvrig er jeg relativt dårlig til å håndtere fluestangen, dette blir min sesong nummer to.... Et lite feiltrinn eller feilhåndtering ved et utras fra en 5 kilos sinna gjedde, vil det vel kanskje være en ørliten mulighet for at glassfiberstangen tar kvelden??? Da jeg bare er rustet med en 5'er med flytsnøre til innlandsaure, burde jeg gå til innkjøp av en noe heftigere stang til dette fisket? Alt av relevante tips tas imot med overdreven glede.
×
×
  • Opprett ny...