Gå til innhold

Perca

Members
  • Innlegg

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Alt skrevet av Perca

  1. Ja, der har vi navnet på røret med spor i. Jeg liker ikke Ketchum heller. Jeg får sjekke litt på hva de moderne meiter'ne bruker.
  2. Jeg slipper stort sett ut igjen fisken. Men jeg savner et skikkelig verktøy for å få tak i kroken når jeg skal fjerne den fra fisken. Jeg har en peang som jeg synes ødelegger fluene for lett. Jeg har også en krokløser hvor jeg fører fortommen inn i et lite rør via et smalt spor. Da skulle en helst hatt tre armer. Er det noen som har vært borti noe genialt verktøy til dette.
  3. Perca

    New Zealand

    Det står endel om NZ her. http://www.sexyloops.com/nz/index.shtml
  4. Det er noen her som sier at det ikke er størrelsen det kommer an på. Bullshit!! Det er kun en grunn til at det er så mange som reiser til Hemsila, og det er at det er stor fisk der, og det går an å få den på tørrflue. Den som sier at det kun er naturopplevelsen som er viktig er hykler. Da kunne dere like gjerne reist et sted det er bare hundregrammere. Er det da ikke noe point i å kultivere elver og vann? Det er sprøyt. Vi ønsker å fiske etter stor ørret alle sammen!! Hadde det vært like tett med stor ørret i hele Hallingdalen, hadde det ikke vært køfiske i Heimsil! Selvfølgelig!
  5. Hvor stort fisketrykk er det egentlig? Hvis en ikke reiser oppover akkurat i goduka, er det aldri vanskelig å finne en fisk å kaste på. Er fisket resten av året like mye verdt som i den beste uka? Kan det ikke settes opp dyrt fiske da det er mest attraktivt, og ha rimeligere priser i begynnelsen og slutten av sesongen? Det kan ikke være vanskelig å administrere en slik ordning.
  6. Det kryr av overbefolkede ørretvassdrag rundt i landet. Mange av disse har potensiale til å huse stor fisk. Hadde vi "naturbrukere" tenkt litt på generasjonen etter oss, hadde vi tatt hånd om disse områdene. Men late som vi ofte er, vil vi helst bare bruke. Da er det på sin plass at vi betaler de som evner å stelle vassdraget. Jeg er veldig enig i dette her! Sett opp prisen i Hemsila enda mer. Kansje grunneiere og bønder med et overbefolket vann eller elv kan øyne muligheten til å tjene noen kroner, som de gjør i Hemsedal. Kansje de kan tenke seg å begynne å kultivere vannet eller elva si for å tjene penger. Da vil vi kunne få flere gode elver og vann, ikke bare Hemsila. For de som ikke ønsker å fiske i en slik "fiskedam" er det bare å fiske andre steder. Jeg kan godt tenke meg å betale endel for å fiske i en god elv lignende Hemsila, hvis det kan bidra til at det vil finnes flere av dem. Det vil også bidra til at det ikke er så stort trykk i den ene som finnes. Sant!
  7. Samma hvor kul eller dævelskap dette er. Vannjet er pr definisjon forbudt på alle farkoster på vann i Norge, inkludert havet. Perca Fluitilis
  8. Jeg vil anbefale alle å kikke på siden til Paul Arden. http://www.sexyloops.com/flycasting/contents.shtml Her finnes endel videosnutter, men det er ikke en kastevideo akkurat. Jeg misunner den som ikke har noe å lære fra denne siden.
  9. På de største imitasjonene er det ofte en fordel å bruke forlenget bakkropp. Det er i første rekke danica og vulgata jeg tenker på. Hvordan gjør dere dette? Jeg ser Rune bruker foam. Det er veldig tidkrevende og omstendelig, men det blir jo rått da. Men hvilke teknikk er mest i bruk?
  10. Perca

    Waterwisp

    Jeg har da fisket med flue og bundet fluer endel år, og jeg følger med litt. Men kan du fortelle hva i huleste waterwisp betyr.
  11. Ja det er bare å handle og handle og handle. Jeg tror det er et godt tips å prøve å finne ut hvilke fluer en trenger til sitt fiske. For deretter å gå til en forretning å forklare hvilke insekter og imitasjoner en trenger og handle de "riktige" materialene først som sist. Også lære seg de fluene. Mønster finner man i bøker og på nettet. Hvis man kjøper eller låner en bok og binder masse fluer ut fra den, og man står ved elva eller vannet, så aner man ikke hva det er man skal fiske med. Osv. Kurs er selvsagt også nyttig.
  12. Perca

    Impregnering

    Er det noen som har peiling på hva slags stoff det egentlig er i risteboksen??
  13. Vi vet alle hva som vil skje med den lille fine elva hvis navnet på den kommer på trykk her. Gjør vi ikke? Vi vil alle ha en slik liten fin elv å fiske i, gjør vi ikke? Alene!! Ikke sant? Ikke sant!!
  14. Perca

    Impregnering

    På min boks med grønt lokk står det Shimaski Dryshake, den er fra Tiemco ja. Får du pulver på fingeren så vær forsiktig så du ikke får det på fluesnøret. Da blir det trått og umulig å kaste med, omtrent som sandpapir det også. Jeg har ikke prøvd andre merker, kan det være noen bedre?
  15. Perca

    3# eller 4#

    Hei FiskerNils Mitt råd vil være å kjøpe en stang i klasse fire, hvis du ikke har råd til begge da. Jeg har stenger i klasse 3 og 5. I år skal jeg kjøpe en i klasse 4 også.
  16. Perca

    Impregnering

    Jeg har sluttet å impregnere ved bindestikka. Det er CDC i nesten alle fluene, så da blir det bare en runde i risteboksen ved behov. Det er vel snart bare Streaking Caddisen igjen som ikke har CDC. Er det noe meninger ang. forskjellig type pulver, eller er alle bra?
  17. Perca

    #3-stang

    Den som ikke har fisket med lett ørret med utstyr har gått glipp av noe. Jeg prøvde en treerstang fra Scott og ble forelsket. Det er ei veldig rolig stang med en masse power i bunnen. Med Rio Windcutter som perfekt følgesvenn til denne trenger du ikke ha dame.
  18. Perca

    Overtro

    Også har vi et par triks vi kan bruke hvis det ikke biter. Hvis vi lar flua ligge utpå og snur oss for å pisse, da er'n der helt sikkert. Eller hvis vi tar fram snusboksen... En annen ting jeg har merket er "Ny stang forbannelsen". En får ingenting på lang tid med den nye stanga, før en til slutt har tatt den første, da er forbannelsen brutt, og det en begynner å få like mye fisk igjen.
  19. Perca

    Overtro

    Du får ikke fisk hvis du møter en gammel kone med skaut når du er på vei til fiskeplassen. Du bør ha godt "feskhald" når du reiser på fisketur. Vet du noe mer om dette??
  20. Perca

    Orkdal

    Hallois Det hjelper ikke at småfisken er feit hvis den blir kakket i hodet så fort den blir 30cm. Gjør det vel.
  21. Hei Helt enig med Tordmulen! Med Rio Windkutter presenterer du delikat. Og det er mykt, glatt, godt og deilig å bruke. Fluviatilis
  22. Prima har også bokser med gummiknotter i bunnen. Omtrent som det er tett i tett med legoknotter. Da er det bare å presse krokspissen eller bøyen mellom knottene. De aller minste krokene kan sitte litt dårlig. Jeg synes de er mye bedre enn foam, også blir dem aldri utslitt. Kjempebra bokser i forskjellige størrelser.
  23. Perca

    Tørrfluekroker

    Tiemco har kongekroker. Nr 100 er god til tørrfluer. Nr 102Y er suveren til mygg og annet småtteri. Det er sterke kroker som sitter godt.
  24. Perca

    Top to Bottom

    Stalcup er en av disse amerikanerene. Det høres veldig negativt ut. Vi har ellers en tendens til å henge på det disse amerikanerene driver med, både i fluebinding og fisking. Sånn kan det virke ihvertfall. Sannheten er vel at den gjennomsnittlige norske fluefisker går disse amerikanerne en høy gang. Stalcup er en dyktig fluebinder og fisker med stor kreativitet når det gjelder måter å bruke kjente materialer. Han er også god til å formidle sine teknikker.
  25. Perca

    Imitasjoner

    Er streamerfiske imitasjonsfiske bare hvis du vet, eller kan se at sjøørreten spiser sild. Store deler av året er det mer enn sannsynlig at ørreten spiser sild. Da setter vi på sildestreamere fordi vi antar at det er det fisken vil ha. Det er også da pr definisjon imitasjonsfiske. Flytter vi oss til Hemsila i juni, da vil imitasjonsfluene komme til sin rett. Spesiellt hvis det er stiv kuling og fem grader. På med ørekytestreameren og få fisk. Pass bare på at ingen ser hvilke flue du fisker med.
×
×
  • Opprett ny...