Jump to content

Guttemann

Members
 • Posts

  102
 • Joined

 • Last visited

Reputation

5 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Skal ein bytte ut folkefavoritten Coastal må erstattaren ha samme synkegrad. 2,5cm blir for sakte... Det er noko i ordtaket "go fast or go home".
 2. Jeg fatter ikke at det er så lite marked for midjevadere, kan nesten aldri huske å ha vadet høyere enn midjen. Jeg prøvde meg på Scierra CC3 XP i størrelse small, men de var ekstremt posete. Virket som de var designet for overvektige amerikanere. Ser at Guideline i 2016 har lansert Diver Sonic i midjevader med sokker, og venter til disse kommer i butikken. Som slank mann, har jeg mest troen på et skandinavisk snitt.
 3. Er det noen som har erfaringer med SA Fluorocarbon tippet? Jeg har brukt Stroft sin FC1, men den er dyr og tidvis kinkig å få tak i. Derfor vurderer jeg å gå over til SA, som jeg ser har tilnærmet samme bruddstyrke. Imidlertid har jeg veldig dårlige erfaringer med de samme fargede rullene til SA som IKKE er fluor.
 4. Jeg så nærmere på stanga og la merke til noen bruksmerker. Da kan jeg ikke rettferdiggjøre å ta så mye for den at det blir verdt det. Velger derfor å beholde den.
 5. Dumt med bredden, man kan vel med fordel holde seg under 1000 piksler.
 6. Er det noe rart med forumet i dag? Det er for bredt for nettleseren min.
 7. Den legendariske forumtråden "Sjøørretfiske i sjøen" skal ha mye av æren for at jeg en gang ble medlem, og kanskje også at jeg gikk over utelukkende til fluefiske. (Tråden er forøvrig historisk interessant, ettersom vi kan følge den økende interessen for den nye folkesporten i sanntid.) Jeg er redd at betaling vil hindre rekruttering av nye medlemmer, særlig folk som er nyskjærrige på fluefiske og som kanskje trenger nettopp et forum som FFS for å gå "all in", som jeg selv én gang var. I tillegg er "noen hundrelapper" ganske mye for en fjortenåring. Det blir vel fort kverulering hvis det kun er igjen hårsåre nerder som skal diskutere AFTM-klassifiseringen. Men å ha arkivstoff og eksisterende statiske/tidløse sider tilgjengelig skulle vel ikke kreve noe særlig innsats?
 8. Bytting er nok mest aktuelt, da det ikke virker som det er så mye å hente på å selge. Kan være interessert i noe a la en Scott A4 #7.
 9. Jeg vurderer å bytte (eller selge) min Sage One #7 9", som jeg bruker utelukkende til sjøørretfiske i sjøen, i noe tilsvarende, men mykere. Mens Sagen er en sykt effektiv arbeidsmaskin som dryler seg gjennom vind og hva det måtte være, synes jeg den er kjedelig å kaste med, og uten sjel. Jeg leter derfor etter noe som er litt mer et kompromiss. Jeg ser etter en #7-stang som holder ut i vind, som gjerne er kjent for å tåle litt salt, men som er en del mykere. Min Sage er veldig pent brukt, alltid skylt omhyggelig etter bruk, kjøpt fra USA i 2012 for $730. Korken ser bra ut, foruten et lite hakk helt øverst. Jeg er åpen for spennende bytteforslag, men også salg.
 10. Nå har jeg ikke lest hele tråden, så det er mulig dette har blitt sagt. Jeg ser ikke helt vitsen med å streve og kave for å tilby noe mer enn bare et forum. Jeg vet ikke med dere andre, men FFS har alltid bare vært et forum for min del. Det har vært det desidert beste fluefiskeforumet, delvis på grunn av brukermasse, noe som uungåelig synker med betalingsløsing. Jeg foreslår derfor å forsøke å unngå enhver form for obligatorisk betaling ved å heller slanke siden og rendyrke forumet. Eventuelt med en donasjonsløsning. (Kanskje en epost kan gå ut til alle brukere én gang i året med oppfording til å betale valgfritt beløp slik og sånn.)
 11. Ah, der var forslaget jeg har ventet på! Man kan i alle fall gjøre det når man har kommet et lite stykke inn.
 12. Noen tips? Ser for meg dagen da en 2cm stump er alt som kommer ut, mens fisken vaker rundt meg. Har vurdert å merke på spolen med tusj hver gang jeg forsyner meg, og dermed ha en slags idé. Alternativet er jo å alltid ha en ekstra rull i enhver diameter, men det blir alltid for dyrt til at jeg gidder (fluor). Dessuten liker jeg å reise så minimalistisk som mulig.
 13. I en mindre bukt etter SØ er de første kastene de viktigste spør du meg. En flue som bråker mye i overflaten vil kunne skremme den ene fisken som står i bukta. Alt skal stemme når man tar møydommen til en ufisket bukt! Da må flua være gjennomfuktet. (Det er kanskje det viktigste trikset i SØ-repertoiret.) Ha gjerne med en flaske vann som du slipper flua oppi mens den henger på fortommen. Hold hånda over tuten og rist. Alternativet er å finne en søleputt eller lignende på veien. Man vil jo for Guds skyld ikke gå nært sjøkanten før et par kast har vist om det står fisk der.
 14. Ellers har mine år i Bergen (riktignok som billøs) vært en stor depresjon når det gjelder sjøørretfiske. Noen kommer kanskje til å tipse om Nordåsvannet. Hele greia er fredningssone utenom sesongen, noe som dessverre er altfor underkommunisert. Kanskje mulig å finne noen ålreite plasser i Os, men der er det 500 meters fredningssone rundt elveutløpet, hvilket utelukker bukta ved kulturhuset Oseana. Bil er nok essensielt, men generelt er vel sjøørreten ganske dårlig stilt i Hordaland. (Tror ikke jeg ville tatt fisk med hjem.) Jeg tror du skal kunne fiske store deler av Storelungeren og på Danmarksplass. Her går litt SØ og en og annen oppdrettslaks. Det blir for urbant for min smak.
×
×
 • Create New...