Jump to content

Jonas Eilertsen

Medlem NFF - 2017
 • Posts

  128
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Jonas Eilertsen last won the day on May 11 2019

Jonas Eilertsen had the most liked content!

Reputation

166 Excellent

1 Follower

Recent Profile Visitors

2221 profile views
 1. Heisann, og takk for sist! Da er sesongen på hell i de fleste elvene i kongeriket, hadde vært gøy å få høre hvordan sesongen deres har utspilt seg. Bor et par hundre meter fra beiarelva, men min sesong startet helt elendig, mistet to pene fisk på åpningsdøgnet. Det skulle ta nesten halvannen måned før den første ville bli med en tur i håven. Starten på sesongen var faktisk så dårlig at jeg kjøpte meg drone, for fisking var tydeligvis ikke min greie. Løsnet med en pen hannfisk på 4,2, og så ble det totalt i sesongen 11 laks mellom 70 og 97 cm. Fikk også min første pukkellaks, styggedommen ble utsatt for grov vold på elvebredden og kastet i skogen. Sesongen ble avsluttet med stamfiske i den stengte delen av elva, fikk bidratt med to fisker, en på 90 og en på 103 cm. Den på 103 ble "kroket" i roten av halen med en "liten" nymfe, og kjørt på en 10’ #7, det ble en spennende affære.
 2. Fant disse røverne i en tilbudskasse i dag, woohoo, synkegrader jeg faktisk ”trenger“. SA UST s1/s3/s5 og f/h/s3. SA Atlantic Silver flyt og intermediate. 100,- per stykk va litt vel for godt til å si nei til
 3. Er meget fornøyd de gangene jeg har vært ute, nå som jeg har blitt litt vant til den og faktisk husker å bruke den, føler at den fort kan bli uunnværlig. Må bare finne riktig plassering av den.
 4. Fikk en slik i posten i dag, virker å være en god ide, så får vi se hvordan det funker i praksis. Smith Creek stangholder..
 5. Da er klumpen testet i et par uker, er meget fornøyd. Har enda ikke brukt wf-liner. Vært på seks fisketurer på to uker og fått fisk på blikkstille hav og i heftig vind, totalt 23 stk. Med litt fingerspitzgefül presenterer den ikke så halvgærnt, og i litt vind går den som bare juling, har faktisk gått med en 25 lbs slickshooter fra RIO uten linekurv, den har det vel blitt knuter på omtrent like ofte på to uker som ASI-snøret får på en tur. Anbefales på det varmeste, har for det meste brukt en 10’ #7 Radian.
 6. Heisveis! Gleder meg som en unge selv, og så er jeg så heldig (kan sikkert diskuteres) at jeg bor i Beiarn! Har byttet ut hele stangparken, Scott Radian 14’ #9 og 10’ #7, Scott t3h 11’ #8. Nye snører over hele fjøla, spennende greier. Har heldigvis fått tjuvstartet sesongen, er med NINA og NTNU for å merke fisk i Beiarelva. Bare i dag ble det landet 18 fisk mellom 70 og 112 cm, alle får en akustisk sender operert inn i buken. Jeg var heldig å få en stakkarslig frøken på 87 cm. Kjørte synk 2-4–6 og en pathakorva på turbo tungsten tube. Har vært slukfiskerne som har dominert, jeg har stort sett stått med hoven
 7. Nå er vel ikke denne beregnet på finfiske, men den funker sikkert fint til å pælme ut flua i litt ugunstige vindforhold (som det alltid blir så fort jeg pakker stanga i bilen). Blir nok mest å bruke WF, men kjekt å ha. Tok meg vel omtrent fire sekunder fra jeg så promoen til fly fish europe til den var bestilt, impulkontroll og fluefiske er ikke noe som går hånd i hånd her i huset. Tenkte jeg skulle bruke en 35 lbs rio gripshooter, så får vi se om det funker. Har enda ikke fått den, men skal gi tilbakemelding så fort den har vært i vannet, skal parres med en Scott Meridian klasse syv.
 8. Heisveis! Har nettopp bestilt denne skyteklumpen, noen som har testet den? Har holdt god klaring til skyteklumper tidligere og dette blir den første klumpen jeg går til anskaffelse av. Nysgjerrigheten tok overhånd, er spent hvordan skyteklumper til kystfiske har utviklet seg de siste årene. https://flyfisheurope.com/sa/volantis series/product/132879#productImage_1_
 9. Ikke kjøpt, men fått! Ikke så farlig å bli 30 år! Fangsten ble usedvanlig bra, ble denne røveren og et par Simms G3 vadesko
 10. Heisveis! Årets første sjøørret-tur for min del, vinteren har vært hard så langt i nord... Men kan fortsatt konstatere at når yr melder vind fra venstre mot høyre på gromplassen, kommer den i 9/10 tilfeller fra høyre. 2-3 m/s kan fortsatt multipliseres med 3, og gamle kastefeil er ikke blitt bedre, selv om jeg har fått en vinter til under belte(stedet) med nitidige studier av amerikanske kasteguruer på youtube. Med andre ord et kjærkomment gjensyn med sjøørretfisket. Mistet to småtasser og det eneste foto-minnet ble, som vanlig, av stanga.
 11. Fikk sos systemet til Frödin i posten i dag, ser meget lovende ut, fin måte å kunne ha tingene sine stuet bort, samtidig som man kjapt får oversikt over alt av bindeutstyr man har samlet opp gjennom årene, anbefales!
 12. Heisann! Da er vel tiden inne for min årlige post, tror dette er tredje året på rad, hvor jeg gjerne vil bytte bort min Arctic Silver, denne gangen er det en Zense 9’ #7, blir virkelig ikke venn med håndtaket. Hvem vet, kanskje har har lært og klarer å unngå samme posten til neste år . Jeg ønsker meg en 9’6 eller 10’ klasse syv eller åtte gjerne Scott, Sage eller Orvis... Kan gjerne betale mellomlegg dersom det dukker opp noe heftig (les; Sage X eller Scott Radian) Mvh Jonas Eilertsen
 13. Meget godt jobba! Men er det slik at vi som faktisk har en enorm interesse av å ta vare på miljøet bare skal sitte stille og klø oss på pungen mens dette foregår? Hadde jeg visst hvordan jeg kunne ha engasjert meg så skulle jeg meget gjerne gjort det. Nok er nok!
 14. Ser ut som kongen fortsatt lever, kjøpte en snelle pent brukt og la ikke merke til navnetaggen. Nå som det begynner å bli noen Tibor-sneller i samlingen var det også på sin plass at et "cleaning and lubrication kit" fra samme langer havnet i postkassen.
×
×
 • Create New...