Jump to content

Sondre N

Medlem NFF - Standard
 • Posts

  126
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Sondre N last won the day on June 25 2018

Sondre N had the most liked content!

Recent Profile Visitors

2272 profile views

Sondre N's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

 • Dedicated
 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

268

Reputation

 1. Kult! Fortsatt en stund til isen går i mine vann, men har en ambisjon om å fiske mer gjedde i år. Stort sett bare småfisk der jeg fisker, så jeg fisker med klasse 6 og ganske små fluer. Men på en så lett stang så er det moro selv om fisken er bare 2 kilo.
 2. Min erfaring er at fisken stort sett spiser fjærmygg i disse vannene. Prøv med en once and away variant (eller hvilken som helst myggklekker) med et par buzzere under, ekstremt effektivt til tider. Dette gjelder altså selv om det er fullt vulgata-kjør samtidig. 90% av fisken vil for øvrig sannsynligvis ta en av buzzerne. Dette er min erfaring fra nettopp disse vannene, mulig andre har andre erfaringer.
 3. Tok en tur opp på 6-700 meter i går og i dag på jakt etter vulgata og traff rimelig godt. Fikk en smellfeit halvkilos i går, ble ikke lange tida jeg fiska da så var ok fornøyd med den. Fikk noen fine timer i favorittvannet i dag, men hadde glemt at den vulgata-imitasjonen min kroker fantastisk dårlig. Mista 4 stk på det, før jeg kom på at det var akkurat det samme i fjor. Kort fortalt ellers klarte jeg å lure tre stk med en annen flue. En 600 grammer, feit og fin, en liten tass på ikke mer enn 100 gram og til slutt det som skulle vise seg å være en av de penere ørretene jeg har sett. Vekta var nøyaktig 1kg, så ingen kjempe, men for noen farger og flott kondisjon. Den fisken gjorde hele turen og er en fisk jeg vil huske lenge.
 4. Rio single handed spey er vel omtrent to klasser overklassifisert, så det høres veldig riktig ut. Bruker selv den lina i klasse 4 på Scott G905 (beste komboen jeg noen gang har prøvd for øvrig), jeg liker gjerne litt tunge liner og den stanga takler det fint. Men jeg har andre femmerstenger som ikke takler den like godt. For ikke å snakke om samme lina i klasse 5, de samme andre stengene føles ubrukelige med den.
 5. Ute en tur i dag og du verden hvor utfordrende myggfiske kan være. Blikkstille vann og lite vak når jeg kom gjorde at jeg kjørte på med synk 3 og 3x buzzer. Hadde en bortpå etterhvert, men den satt ikke. Så begynte det å vake ganske mye og de var klin umulig å få til å ta buzzer på riggen med synk 3. Gikk over til flytesnøre med nesten samme rigg, to buzzere og en klekker. Hadde virkelig trodd de skulle ta da, men de ville bare ikke. Prøvde alle buzzerne jeg har i boksen, men nei. Gikk over til tørt, ingenting funket. Ikke palmer, ikke cdc mygg, ikke vera for å nevne noe. Tenkte jeg skulle prøve noe helt annet enn mygg, så prøvde marginata, maur, marflo, klinkhammer, vårfluepuppe og en diger vulgata-klekker, de to siste bare på pur f. Fantes ikke interesse. Holdt på å fryse føttene av meg, men måtte gi palmermyggen en siste sjanse. Jaggu tok den til slutt når jeg handtwistet den sakte inn. Sykt digg når den endelig tar etter så vanskelig fiske. Nesten på høyde med de dagene hvor alt klaffer på buzzerfiske, men bare nesten. Fisken var en helt ålreit 800-grammer.
 6. Har samme jeg også, helt genial, mye bedre når man skal behandle fisken når man slipper å tenke på stanga
 7. Vært ute en del ganger, men det har vært sparsomt med aktivitet så langt. Har blitt 3 stk så langt, alle under overflaten. 2x streamer og en på buzzer. Skulle ut en tur rett etter jobb i går og det så veldig lovende ut hele dagen. Når jeg kom frem var det bortimot optimalt, liten vind fra rett retning og sol. Tok meg selv i å tenke at dette er perfekt og det var vel omtrent det jeg rakk før vinden snudde totalt retning, økte kraftig i styrke og sola forsvant. De perfekte forholdene var blitt til helt håpløst på maks 5 min. Satt meg ned og ventet en god stund, plutselig snudde vinden tilbake til fra øst, dog med samme styrke. Perfekte streamerforhold tenkte jeg da. Løp i bilen og byttet tørrfluestanga med streamerstanga og vada ut. Snøen hadde begynt å lave ned også, hadde skikkelig troa. Andre kastet smalt det på en OK fisk, som relativt raskt havnet i håven. Var borti en fisk til, men den satt ikke. 2 grader, snø og kraftig vind gjorde at jeg måtte avslutte tidlig, kjente ikke fingrene til slutt. Når jeg hadde pakket ned alt og satt meg i bilen var sola plutselig fremme igjen og vinden stilnet. Skifter fryktelig raskt innimellom....
 8. Guideline pike synk 1/synk 3 har jeg bra erfaring med. Ellers har jeg også brukt SA sonar titan int/3/5, går fint det også.
 9. Tja, min erfaring er at det ikke finnes noen fasit på hva som funker når. Man har jo den generelle med lyse farger når det er lyst og mørke farger når det er mørkt, men det er ikke noe jeg ville fulgt slavisk. Noen ganger funker oliven, andre ganger brun, hvit, svart, grå osv. Det å bytte til du finner noe som funker er mitt tips. Det som funka i går, funker ikke nødvendigvis i dag. Ikke gå med samme flua altfor lenge om det ikke skjer noe.
 10. Var utrolig godt å få noen dager med litt ordentlig regnvær og vind nå. Fikk utnyttet det ganske bra med streamerstanga. Vært ute alle dagene siden onsdag og det har gitt 6 ørret over kiloen, største på 1,4. Også blitt et par fine abbor, største på 750g. Fått merke hvor utrolig viktig det kan være med fargebytte på flua noen ganger. Flere ganger har fisken tatt på første kastet etter bytte. Noen ganger er drittvær helt nydelig!
 11. Hatt en fin helg med stillevannsfiske. Startet med en helt ok fisk på streamer, ca 200 gram, men på en ganske myk femmer, sprek fisk og innos var det artig uansett. Mistet et par andre i samme oset. Dagen etter var det veldig mye vind, startet med en buzzer-rigg på sjuerstanga uten å merke noe som helst. Byttet til tørrflueoppsettet og valgte vindflue nummer én, daddy long leg. Tok ganske bra av da, fikk 3, bomdro mange flere. Den flua kroka dårlig... Men med to kilosfisk klager man ikke. I dag dro jeg til et vann hvor jeg ikke hadde helt troa, men ørreten vaket villig på øyenstikkere. Men ikke mine imitasjoner. Heldigvis var det noen vårfluer fremme så jeg satte på dyret, kanskje min favorittflue. Pang sa det med en gang og etter en god fight kom en ny kilosfisk i håven. Digg. Ble stille lenge etter det, men når jeg var klar for å dra så jeg en fisk som var oppe. La ut flua og den forsvant til slutt. En flott fisk på ca 700 gram tipper jeg. Knall helg!
 12. Ja, har opplevd det samme to ganger på samme bukse som deg. Ga opp og kjøpte Simms.
 13. Tja, muligens. Hvis jeg får tak i en femmer så vil jeg vurdere det. Skal teste litt diverse i morgen, så jeg kan eventuelt ta kontakt med deg om jeg finner noe da.
 14. Har fått tak i, kan slettes.
 15. Endelig begynner det å nærme seg isfrie vann. Var ute en tur i går til et vann hvor ca 1/3 av vannet var isfritt. Blåste ganske bra, men prøvde først litt med en myggklekker. Så et vak, men det skjedde ikke mer, så jeg byttet etterhvert til en buzzer uten at det hjalp noe. Endte opp med streamerstanga og hadde mange kast uten noe kjenning før det plutselig smalt på en fisk. Litt vintertreg var den og jeg trodde det var en ganske fisk på rundt halvkiloen, men når jeg fikk den i håven var den rett under kiloen. Deilig start på sesongen det Tror aldri jeg har vært så kald på føttene før, men det var verdt det til slutt
×
×
 • Create New...