Gå til innhold

sveinbein

Members
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Alt skrevet av sveinbein

  1. Den flua som kan lokke opp storfisken, slik jeg har erfart fjell fiske, er helt klart daddylongleg. Ellers har jeg også god tro på Black Gnat, Klinkhammer, diverse mygg, maur og vårflueimitasjoner i forskjellige utførelser (montana om alt annet svikter). Må si jeg ikke har den store bruken av døgnfluer over 400 meter, men det har mer med at jeg sjeldent har truffet på noen betydelig klekking. Legger til at dersom det skulle komme mye nedbør og elver/bekker stiger når du er der, har jeg opplevd at fisk som er tatt er full av land snegler (på 10-15mm med en gul/brun farge) som er ført ut med elva.
  2. sveinbein

    Aftm??

    Takk for tilbakemeldingene på dette spørsmålet. Forstår at snører kan oppleves helt forskjellig selv om de er merket med samme WF klasse, at det er vanskelig å si hva som er riktig snøre til de forskjellige stegene er også en selvsakt ting. Men konsultasjon med flere forhandler, der det er sprikende meninger, noen må ha feil.
  3. sveinbein

    Aftm??

    Et spørsmål til merking av stenger. Sage Launch er merket med kun en klasse aftm, si f.eks #5, er det da DT 5 dette står for og skule du bruke WF snøre "skal" det være WF 6 :?: Har hørt begge deler nå, så jeg vil ha dette avkart :-s
  4. sveinbein

    SØstang

    sage fli er en god stang' date=' har den selv. er en ganske tung etter en stunds kasting. meget solid. [/quote'] Har testet SAGE Launch #6, må si det føltes som en stang etter min smak. Gode resultater på tester og "bare" ca. kr 2000,- Vurderer selv å kjøre denne som lett SØ-stang, mye stang for pengene eller?? Blir i miljøet beskrevet som en bedre stang en Fli-modellen, stemmer det??(Har ikke testet Fli)
  5. sveinbein

    Comparadun

    Fant en glimrende oppskrift på Cdc biot comparadun på hipwader.com, menden finnes ikke her lenger. noen som har en oppskrift?? (utenom den på fluefiskesiden)
  6. Kald fisk :shock: Står på kne og kjører en ørret på 950 g. med røyken i viken, i en kano. Det står det respekt av.
  7. I golinfo.no sto det: "Når en fisker i Hallingdalselva bør ørret under 25 cm slippes ut uskadd." Er ikke det litt feil kultiverings strategi med tanke på at det er kommet gjedde i vassdraget? Snadder mat for en gjedde med en sliten liten ørret =P~
  8. Hei Olaf!! Er det den glade sørlending Ta turen opp på mx-sport og snakk med frode. Du får det du trenger for 1000-1500. (Sannheten er vel det at man aldri får nok.) Det er helt klart materialet som er det viktigste, stikka skal du binde en del på før du sliter den ut, selv om den er billig. Da har du nok funnet ut om det er noe du kommer til å drive aktivt med (etter mine mål mer en 100 fluer på en sesong). Vi må ta oss noen binde kvelder for det braker løs i mars/april :?:
  9. Det har vært snakk om tilrettelegging for ørret fiske tidlig i sesongen i bjerkreims elva, er det noe nytt der? Har en flott ørret stamme der.
  10. Vi hadden en fantastisk kano tur ned kvenna vasdraget. Den startet på Litlos og ble avsluttet på Møgens. Lang og fin tur, men det er noen strie partier som krever bæring :evil: Kan anbefale den på det sterkeste :!:
  11. Hva er det " Tye fast " verktøet du snakker om? Bruker du nåleknuten når du binder sammen taperingene også?
×
×
  • Opprett ny...