Jump to content

Thomas Kvernberg

Medlem NFF - Standard
 • Posts

  15
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Thomas Kvernberg last won the day on September 10 2020

Thomas Kvernberg had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Thomas Kvernberg's Achievements

 1. Oppstrøms hadde en sak på dette husker jeg. Søk på "ultralett vading" der så finner du en artikkel som kanskje kan være til hjelp
 2. Hehe, spennende! Jeg hadde også bestilt drivanker, men så var de utsolgt fra leverandør... Kan jeg spørre hva du kjøpte til kanoen? Vi trenger jo ikke akkurat de største til packraft/kano vil jeg tro...
 3. Er det mulig å få en liten oppsummering på hvordan disse gjorde det i 2020? Jeg tenker selv på å lage noen slike, til driftfiske fra båt (packraft) type loch style, som etter planen virkelig skal testes denne sesongen... Først og fremst etter brunørret.
 4. Mener å ha lest at Vak fiske har begynt å føre gloomis. Du kan jo høre med dem?
 5. Gøy å høre Kan ikke si det samme her. Har vært på tre turer til indre Sognefjord, og kun sett én liten tass. Nå skal det sies at jeg ikke har fisket i dette området før, men det burde jo være gode muligheter... Fjordene har virket temmelig døde.
 6. "Front end loader caddis" av Devin Olsen har jeg begynt å binde til dette formålet. Samme gjelder: "GFA Hopper" av Walter Wiese. Blir spennende å teste ut disse neste sesong:)
 7. Etter nok en tur til samme vann tror jeg årsaken til liten overflateaktivitet viste seg. Fant meg en plass tidlig på morgenen ved marbakken og så noen få ørreter som gikk nærme overflaten. Det var god klekking av både fjærmygg og små døgnfluer (som jeg ikke helt har klart å finne navnet på) og noen større siphlonurus. Var vanskelig å få fiskene til å ta, men hadde til slutt en på som jeg mistet (tok en liten buzzer). I lunsjpausen kikket jeg tilfeldigvis ned og oppdaget store mengder marflo som satt fast på begge beina mine. Det er vel god grunn til å anta at det er disse ørreten går å beiter på nå, selv med så mye mat tilgjengelig i overflaten. Blir spennende å teste noen marfloimitasjoner neste gang!
 8. Jeg opplever selv veldig vanskelige forhold nå, her i Hallingdal. Vært på flere turer uten å finne fisk, både i sillevann og elv. Selv om vannet var dekket av døgnfluer og flere vårfluer var det i helgen vanskelig å oppspore noe overflateaktivitet. Noen som har gode forklaringer på den dårlige aktiviteten nå for tiden? Vanntempen er god og det finnes rikelig med mat...
 9. Herlig, den der var virkelig fin! Heldige dere. Jeg venter enda på skikkelig sesongstart her oppe på fjellet...
 10. Jeg bruker Morrish mouse, som RolvS nevner
 11. Bind opp noen vårfluepupper. Vil også anbefale å ha med en museimitasjon. Den kan gi deg noen morsomme opplevelser i bekk/elv og innløp-utløp, hvis du finner slike plasser:) Vi har sparsomt med døgnflueklekkinger fra Geilo og oppover mot Finse, men det er absolutt mulighet for å treffe på dette, litt avhengig av høyden selvfølgelig. Så da er nymfer og gjerne noen få døgniser greit å ha med (de som Rune nevnte). Sist vil jeg anbefale å se litt på forskjellige teknikker å fiske med fjærmyggpupper og marflo, som kan være en stor del av føden til fisken her. Skitt fiske!
 12. Takker for svar. Den lysebrune bør vel testes når du har så troen på den Selv har jeg testet forskjellige versjoner av clousere… Håper også det kommer noen spenstige flatwings eller lignende! Hva med surf candy fluer, brukes dette til å imitere tobis?
 13. Kjører i gang en inspirasjonstråd... Hva er din favoritt tobisimitasjon? Legg gjerne ved bilder, eller bare navn på fluemønster
 14. Spennende! Hvor langt går laksen opp her?
×
×
 • Create New...