Gå til innhold

Øystein H

Members
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Øystein H

  1. Tydeligvis forskjell på fargestoff som blir brukt. Etter 2 timer så var vannet helt blått og nakken lysere. Hører med til historien at nakken min var av et ukjent fabrikat som jeg fant billig i en Cabelas sjappe. Håper ikke at mitt"gode" råd myrdet nakken helt for deg
  2. Jeg har hatt en kajakk av denne typen i etpar år nå og er stort sett fornøyd. http://kajakk.net/nor/shop/kajakk/rekreasjonskajakk--fiske.p/fisherman Pluss er mobilitet, fart og ikke minst hvor stø den er. Minus er at det blir litt vond kastestilling over tid. Må på land å strekke litt på muskler etter etpar timer.. Så jeg har vel kommet til at neste år så blir det kjøpt inn en pontong for de turene der jeg har tenkt til å fiske utpå over lengre tid.
  3. Mener bestemt at Orvis har en lanyard i bomull.. Du kan jo sjekke om de har den på nett..
  4. Jeg var litt nervøs for at hacklefibre skulle bli mer skjøre, men i mitt tilfelle gikk det helt fint. Har en kompis som bleket en nakke med ren hypokloritt og den nakken ble helt kjeks, også fibre. Nei, den ble ujevn forde jeg lot den ligge stille. (Er ihvertfall det som ex-kona sa, og hu var god til å få tilbake fargen på tøy etter at jeg hadde vært "snill" og vasket tøy uten å sortere skikkelig).
  5. Jeg har bleket en blå grizzlynakke en gang og resultatet ble interessant det . Fjæra ble ujevnt blekere, men det var bare min egen feil, skulle ikke ha latt nakken ligge stille. Jeg brukte 2 cl klorin og 2 liter vann og lot det ligge etat timer.
  6. Fingervantene til Simms i kombinasjon med håndvarmeren fra Zippo i varmelomma på vadejakka. Denne varmer såpass at en faktisk blir varm på overkroppen også! Reklamen påstår at den skal brenne i 12 timer, men har ikke fått den til å brenne i mer enn 9 t. Dette er uansett mer en nok for mitt vinterfiske. Jeg kjøpte min på coolstuff.no
  7. Fisket av noen stømkanter i Eidangerfjorden i dag. Var ok fiske så lenge vannet sank, når tidevannstømmene stoppet døde fisket også. Fiska med ei liten loppe som jeg lot drive med strømmen. Ørreten tok utrolig forsiktig, måtte ta tilslag omtrent bare på følelsen av at det kunne være noe i andre enden.. Kjempespennende fiske! Fangsten ble 4 mindre SØ + noe småsei.
  8. Har bare fiska SØ tørt på sommeren, da med streaking caddis med en lita isoporkule som ekstra flytehjelp foran på flua (isoporkule i nylonstømpe bundet inn over krokøyet). Er enig med THJ, hadde vært moro å fått noe input om denne typen fiske resten av året
  9. Lykketrollet med gullstemmen!! Dette er en av mine store favorittlåter..
  10. I natt fiska jeg på innsiden av Helgeroa, i Blokkebukta. Strømkant + Odde + Gruntområde = SØ. Typisk plass som leverer 1 - 2 ørret på dagen, men som tiltrekker seg mer fisk om natta.. Hadde vært spennende å vite HVORFOR denne typen plasser er så bra om natta vinterstid!!
  11. I natt så fisket jeg med en sort craftfur reke der jeg har ispedd noe Angelhair for å reflektere det lille lys som er. Binder denne overdresset, med tag av flouriserende antron og med forforiserende øyne. Fungerer som rekekarikatur fisket sakte og har god siluett og bevegelse når den blir strippet inn som en småfisk. Hvis jeg er helt sikker på hva fisken spiser så velger jeg karikaturfluer i svart som ligner mer spesifikk på maten. Det med fluer for nattfiske i sjøen er ganske intressant, trur det er like mange meninger om hva som virker her som det er fiskere som bedriver nattfiske.. Har skjelden opplevd fisken kresen på fluevalg om natta, viktigere med inntrekket.. I natt så begynte ikke fisken å ta før jeg begynte å fiske flua saaakte. Nei, fisker ikke ofte i Oslofjorden. Har meg en tur eller tre bort på Jeløya hvert år for å få litt miljøforandring .
  12. Jeg liker best å fiske med WF liner med korte klumper i mørket. Favorittsnøret for tiden er Scientific Angeler SBT (Short Belly Taper). Ved å gå en klasse opp i forhold til stanga så får jeg en rigg som er ekstremt lettkastet, gir rom for å fiske i trange omgivelser og som presenterer forbausende fint på tross av den tykke flytedelen som en kort klump fort gir. Kortklumpede snører, med dertil tykk flytedel gjør det også enklere å unngå den vanligste feilen jeg gjør når jeg fisker i mørket, nemlig å slippe ut for mye snøre i lufta. For mye snøre i lufta kombinert med nediset stang og frosne fingre gir fort presentasjoner som ser ut som en har kastet et strykejern på fjorden. Men, det jeg lurer på er hvordan dere løser problemet med å miste følinga med snøret i lufta i mørket når stanga iser seg til? Jeg har prøvd å lage et merke på snøret som forteller meg at jeg har rett lengde ute, men sliter med å finne en måte å lage dette på som frosne fingre legger merke til. Er det noen som har noen gode ideer til løsning på dette? Var for øvrig ute å fiska en liten tur i natt, 4 fisk på 1,5t aktivt fiske. Stjerneklar himmel, blikk fjord og jagende ørret. MÅ jo elske nattefiske!! (fortrenger da bevisst is, kuldegrader og neglsprett).
  13. Denne låta vinner gull i følgende kategorier: Beste coverlåt og Værste musikkvideo..
  14. Vel, den vonde albuen og den panikken som inntreffer på vei tilbake mot bilen med vadere fulle av isvann takler jeg. Det jeg sliter med når svabergene er nedisede er den kroniske smerten brist i halebeinet medfører. Du vet, når beina forsvinner under deg og du strekker armene til værs for å redde stanga.. Tårene rekker å samle seg i øyekroken før ræva treffer isen vettu!
  15. Fin film, får satse på at en slipper en vinter som medfører iskledde svaberg og alt dette fører med seg av smerte og elendighet. Amen!
  16. Morsomt tema! Jeg har de siste 20 årene fisket mye i mørket i vinterhalvåret etter sjøørret. Mine erfaringer er mye det samme som tidligere nevnt. Fiske i mørket blir jo fort ganske stasjonært (hvis ikke man har en fetish for blåmerker, knekte stenger og diverse snedige bruddskader da). Jeg finner stort sett brisling (eller for å være helt presis, fisk som har magen full av brisling) på to forskjellige plasser. Ved flo fisker jeg fra odder på utsiden av grunne bukter. Fisker da med synkesnøre. Ved fjære liker jeg meg på grunnere plasser med markerte strømkanter. Bruker da flytesnøre. Fluevalg er stort sett noe som gir rett profil i vannet og med fluoriserende og fosforiserende tags. "lader" da flua med lykta innimellom når det fiskes dypt. Hører med til historien at jeg stort sett fisker i området Porsgrunn - Helgeroa - Stavern.
×
×
  • Opprett ny...