Gå til innhold

hasolsen

Members
  • Innlegg

    63
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. Jaha... Hva baserer du dette paa? Slukfiske eller markfiske? Perfekt vannstand for fluefiske.
  2. hasolsen

    Avstemning

    Dit det er lengst å gå... Er det størst fisk å få! Akkurat det slår sjelden feil på vidda....
  3. Det er mulig å få pen ørret på hele strekket fra Skollenborg til Rødberg, men store deler av elva er sterkt preget av gjedde. Men har opplevd å få ørret på gode gjeddeplasser faktisk. På dette strekket har det blitt tatt en del pen ørret, men selv har jeg ikke vært der på 2 år: http://kart.gulesider.no/m/pyuoa Men som overalt er man avhengig av å treffe klekking, ellers virker elva fisketom. Ellers er det faktisk helt grei ørret å få i Kongsberg sentrum, så senest pent vak der i går.
  4. Var ved Tisleia i helga. Bra med døgnfluer og bra med vak. Fisket ikke selv pga tur med unger, kone og bikkje, men det var folk overalt og telt i fleng fra demning til Øynan.... 7 biler på "parkeringsplassen ved" Øynan er ny rekord for mitt vedkommende. Hva er det med denne elva som gjør at folk flokkes langs bredden?? Kilosene står jo ikke akkurat i kø selv om elva er vakker....
  5. Jeg har brukt lina i 5 år, digger den, og har faktisk aldri tenkt over at den mørke fargen er plagsom.... Men nå fisker jeg sjelden i mørket, og ser jo problemet for de som liker ekstremsporten nattfisket. Kan nevne at Noroco selger et annet Jim Teeny snøre som også er fantastisk, og det er lysegrønt og mye lettere å se. http://noroco.no/index.php?act=viewProd&productId=66
  6. Hareøre kulehode med hareørenymfe på oppheng. Både i elv og vann faktisk.
  7. Jeg har fiska i vassdraget i over 20 år og ALDRI fått en fisk med bendelorm, cyster eller mark... Så dette hørtes meget merkelig ut. Har riktignok bare kakka en fisk i Tisleia de siste 5-6 årene, så kan jo ha skjedd forandringer akkurat der, men da er det jo merkelig at det ikke er sånn ellers i vassdraget også? Altså tilknyttede vann og elver. Kjenner veldig mange som fisker der oppe, og ingen har opplevd det du forteller. Tror dette er meget overdrevet og en mulig bløff!!
  8. takk for svaret, men hva spiser den? Din gule fisk spiser antagelig snegler...
  9. Mener at det ikke er uvanlig med sånn mage. Kakker ikke så mye fisk lenger, men har opplevd lik mage som bildet viser i sommer. Når det gjelder farge på ørret, så er det avhengig av hva den spiser og hvordan miljø(klar elv, grumset elv, myrvann, innsjø osv) den lever i. Mye rare fargevarianter kan forekomme.
  10. Det blei kakka ørret på over 3 kilo der helga som var... Rett utenfor minigolfen på Vasetdansen. Uvisst hva den ble tatt på.
  11. Jeg har tatt samme steget som "grunde". Meldt meg ut av Drammen Sportsfiskere etter flere år med sesongkort. Hadde et skikkelig utrivelig møte med en idiot av en dustefisker som faktisk gikk så langt som å beslaglegge alt utstyret jeg hadde på land fordi jeg fisket fra belly. Sånne som meg ødela visstnok vannet for "normale" fiskere, ikke måte på hvor ille det var, tømte vannet for ørret på kort tid. Jeg blei skikkelig voldtatt av stygge ord om hvor dum jeg var. Da jeg fortalte at jeg aldri hadde kakka en fisk fra bellyen og viste han den mothakeløse kroken på flua, fikk jeg ihvertfall tilbake utstyret, men måtte aldri fiske fra belly igjen. Viste han også fiskekortet som ikke sa noe om forbud mot belly. Etter denne episoden har jeg mistet helt lysten på å fiske i Finnemarka...
  12. Bruker ei Edge snelle på min T&T HII, syns den fungerer utmerket. Fin lyd på utras og god brems. Og meget fin å "spinne inn" løssnøre på ved fast fisk.
  13. hasolsen

    Tisleia

    Nedbør avgjør alt dessverre. Alle fjordene som til slutt blir til Tisleia tappes maksimalt hver vinter (månelandskapstapping). Og det tjener kraftselskapet så mye penger på, at noen endring er meget lite trolig. Lite nedbør/snø på vinteren gir lite vann i elva om våren. Hvis det da ikke regner masse i løpet av våren, så kan det bli som i år. Og skulle det komme nye regler om minstevannføring... åssen skal de kunne opprettholde ny minstevannføring når vassdraget strupes lenger oppe?(Storfjorden) Er det ikke vann så er det ikke vann. Neste sluse er i en annen kommune og da er det vel andre regler der. Er redd vi fluefiskere taper kampen om vann i Tisleia nesten uansett.
  14. Sjekk heller ut Snarumselva som renner ut av Krøderfjorden. Litt mer "reine" ørretstrekker her. Hvis du kjører fra Krøderen mot Vikersund, kommer du til Kløftefoss, noen hundre meter etter Kløftefoss er det skiltet til fiskekort og fiskeplass. "Liengrunn" Pleier å være best fra klokka 20.00 til klokka 01.00 da vårfluene går amok. http://www.gulesider.no/kart/#lat%3D6659815.59243%26lon%3D547060.60365%26zoom%3D13%26layers%3DB0000%26userLon%3D546193.2940792307%26userLat%3D6659606.2418315485%26tab%3Daddress
×
×
  • Opprett ny...