Jump to content

BjørnarSkj.

Members
 • Posts

  2001
 • Joined

 • Last visited

  Never

Reputation

3 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. UNNSKYLD ... Men jeg klarer ikke å la være. Jeg bare må ha svar på en ting. Stanghåndtaket i ræva.. Er det med spissen av stanga først, eller er det med snella først.
 2. Jeg forsøkte det på flere liner tidligere. Likte ikke resultatet på noen av dem. Årsaken var at skytelina gled for raskt. Klumpen fikk aldri rullet ordentlig over. Det ble ikke nok brems. Eventuelt kan du prøve med tykkere skyteline. Coatet sådan. Da vil du kunne oppnå å klippe vekk baktaperingen og få oppspenningspunktet enda nærmere stanga. Husk at det ligger som regel 1-2 gram i baktaperingen også (avhengig av snøreprofil). Dvs at du bør nok opp litt i vekt i snøreklasse på lina i forhold til stangklassen. Men generelt mener jeg man ødelegger de gode egenskapene som WF lina har med å gjøre slikt. Eventuelt kan du være drastisk. Kutte baktapering av en åtter, kutte litt og litt av fronten , for å få det til å bli en klump til for eksempel ei sekserstang. Men som sagt.. utgangspunktet skeptisk.
 3. Trådstarter har GL presentation. Jeg tar på meg æren som konstruktør, og det har vært med oss så lenge ja.
 4. Skriver ikke mye her lenger. Men må få i all min beskjedenhet få kommentere Robert. Jeg ser han er forbannet. Jeg synes synd på han. Bortsett fra et par ganger da Robert faktisk var tilslasket av forfriskninger og gikk i krangelbaret (han ryddet opp etterpå)- gjennom flere år, Må jeg få si at Robert nok har vært en av de aller aller aller ærligste og mest klartenkte innpå her. Han unnskylder seg alltid med å si at svarene er "Enkle" osv. Det synes jeg er tull av han. Hver gang Robert leverer sine lange utfyllende svar, er de preget av ærlighet og skikkelighet. Etter min mening er du en å stole på. Når du skriver meningen din lytter jeg
 5. Når jeg fisker med streamer benytter jeg den samme femmerstanga som vanlig. Nå er det da også slik at jeg ikke benytter større krok en 8 i noen tilfeller. Lager heller streamere med lengre hale vinge, på en kortere krok. Mye bedre å hive - fisker bedre etter min mening. Jeg bruker stort sett flutesnor. Sjelden jeg ser poenget i å komme så dypt der og når jeg benytter streamer. Noen tilfeller er unntaket. Kaldt vann tidlig for eksempel. Da benytter jeg et flyt/synk snøre. Skal jeg videre ned med flua - fortynger jeg den, og teller sekunder..
 6. Hvis jeg nå hadde bestemt meg for å begynne å fiske laks til sommeren. Ville jeg sporenstreks satt meg inn i binding og bruk av tubefluer. Det gir så mange muligheter i tillegg til bedre krokung.
 7. PS. Lytt til Robert. Spesielt de siste fire setningene gir deg mere trua på tur. Til og med mere fiskelykke.
 8. Har sittestolen forandret seg på den nye Glenn? Eller er den lik?
 9. Mangler "liker tast" her. Enig.
 10. Fluesnørerullen skal stå speilvendt mot snella... Sett snørespolen slik at fluesnøret mates ut på undersiden, for så å komme inn på snella på undersiden og opp. Da blir det ingen snurr. Snøret legger seg pent og pyntelig innpå. NB: Noen lar lina henge ut bak en robåt eller kano under forflytning. Snurr kan også forekomme da. Utover det, tror jeg fluevalget er det viktigste problemet slik du beskriver det. Unnskyld måten jeg skriver dette på... men.. Overdressede nybegynnerfluer, og billige rælfluer med alt for mye fjas og fiber er en stor synder. Det i tillegg til spesimennfluer med mange atributter som øker fiskbarheten.. forlengede kropper, stivt hår og hackel , brente vinger osv... Noen av disse egenskapene ønsker man at flua skal ha (ved tørrfluefiske). Da må man leve med problemet og takle det som best man kan.. Her er det erfaring erfaring og aerfaring. Faktisk kan man høre i lufta de sluene som propelerer verst. Noen fluer kan man likevel forbedre bak stikka som det også hevdes her. har man en stokkmaur som fisker bra med forlenget foamkropp. problemet er a den gir for mye snurr. prøv å binde noen exemplarer med cdc ving, eller gjerne med cdc ving og hønsehackel. se om situasjonen blir bedre.
 11. Til trådstarter - min erfaring (den er det umulig å bestride): Fortomsvinn er en del av fluefisket man må venne seg til å leve med. Erfaring gjør at man kan forhindre noe av det. 1. For det første, kan det være mulighet for at du har surret på fluesnøret feil på snella. (hvis du lurer på hva som er feil, kan du gjerne spørre). Gjøres dette feil blir snøret vridd en runde for hver omgang inn på snella. Da tar det maaaaange og laaaange kast før problemet er eliminert. 2. Noen fluer er konstruert slik at de gir snurr. Bruk din erfaring (hvis pkt 1 er eliminert) til å finne ut hvilke fluer som gir snurr. Det gjelder gjerne fluer med forlengede kropper, store utstående vinger. I det hele tatt fluer som ikke er aerodynamiske. Litt usymetri her vil gi snurr på fortommen under fluekastet. Noen av disse fluene kan være meget viktige under fiske. Da må man leve med problemet. I såfall benytter du disse fluene i situasjoner som krever få kast. Lete opp fisk - vente - legge den på vak. Enkelte dager er det faktisk ikke mere enn et par observerte fisker som tar en utspjåket maur eller, diger daddy/ Vulgata med forlenget kropp. de fire fem kastene takler man litt tvinn, eller skifter spiss (etter en halv dag) her vil jeg faktisk støtte Syversen. Andre dager da det er kaste - kaste - kaste.. Da velger man bort disse fluene som gir mest tvinn (egenerfaringen din). Til sommeren skal jeg forsøke mikroring mot spissen, for nettopp enklere å skifte front de dagene jeg virkelig likevel ønsker å fiske med propeller kast etter kast. Jeg vil absolutt ikke anbefale deg å gå for unødvendig tykk fortom for å løse dette praktisk fiskemessig. Ikke reduser det praktiske fisket for å unngå tvinn. Mine råd er de over!
 12. Det er julaften. Jeg fikk "fiskegreier", og ble så glad at jeg ble rørt. Jeg kommer garantert til å investere i noe jeg har lyst på i 2014. Ganske enkelt fordi dette er det jeg driver med.. Unne meg kalles det.
 13. Jeg er nødt til å leke meg... Foruten å være lærer, så tegner jeg .... mye! Jeg spiller innebandy to ganger i uka på tyvende året. Jeg har vært leder i den lokale fotballklubben noen år (3. div som regel) .. noe jeg brenner litt for mye for, og som tar for mye tid! Etter at kona var alvorlig syk, fant vi på at vi skulle finne en hobby sammen. Det endte opp med at vi reiser til Byneset og spiller golf en dag for uka når snøen er borte... (ja - i juni også :-/ )
 14. Det brukes i større eller mindre grad på alle fluer.. Men det må være ei ordentlig stikke med behagelig rotasjon. Jeg har vanlig stikke på hytta. Jeg synes det er ubehagelig etter å ha blitt vant til rotasjon. Første gang jeg begynte med slik snelle for 15 år siden, skjønte jeg det umiddelbart. Etter min mening... ikke vurder - invester.
 15. Jeg har designet egne snører hehe
×
×
 • Create New...