Jump to content

BjørnarSkj.

Members
 • Posts

  2001
 • Joined

 • Last visited

  Never

Everything posted by BjørnarSkj.

 1. UNNSKYLD ... Men jeg klarer ikke å la være. Jeg bare må ha svar på en ting. Stanghåndtaket i ræva.. Er det med spissen av stanga først, eller er det med snella først.
 2. Jeg forsøkte det på flere liner tidligere. Likte ikke resultatet på noen av dem. Årsaken var at skytelina gled for raskt. Klumpen fikk aldri rullet ordentlig over. Det ble ikke nok brems. Eventuelt kan du prøve med tykkere skyteline. Coatet sådan. Da vil du kunne oppnå å klippe vekk baktaperingen og få oppspenningspunktet enda nærmere stanga. Husk at det ligger som regel 1-2 gram i baktaperingen også (avhengig av snøreprofil). Dvs at du bør nok opp litt i vekt i snøreklasse på lina i forhold til stangklassen. Men generelt mener jeg man ødelegger de gode egenskapene som WF lina har med å gjøre slikt. Eventuelt kan du være drastisk. Kutte baktapering av en åtter, kutte litt og litt av fronten , for å få det til å bli en klump til for eksempel ei sekserstang. Men som sagt.. utgangspunktet skeptisk.
 3. Trådstarter har GL presentation. Jeg tar på meg æren som konstruktør, og det har vært med oss så lenge ja.
 4. Skriver ikke mye her lenger. Men må få i all min beskjedenhet få kommentere Robert. Jeg ser han er forbannet. Jeg synes synd på han. Bortsett fra et par ganger da Robert faktisk var tilslasket av forfriskninger og gikk i krangelbaret (han ryddet opp etterpå)- gjennom flere år, Må jeg få si at Robert nok har vært en av de aller aller aller ærligste og mest klartenkte innpå her. Han unnskylder seg alltid med å si at svarene er "Enkle" osv. Det synes jeg er tull av han. Hver gang Robert leverer sine lange utfyllende svar, er de preget av ærlighet og skikkelighet. Etter min mening er du en å stole på. Når du skriver meningen din lytter jeg
 5. Når jeg fisker med streamer benytter jeg den samme femmerstanga som vanlig. Nå er det da også slik at jeg ikke benytter større krok en 8 i noen tilfeller. Lager heller streamere med lengre hale vinge, på en kortere krok. Mye bedre å hive - fisker bedre etter min mening. Jeg bruker stort sett flutesnor. Sjelden jeg ser poenget i å komme så dypt der og når jeg benytter streamer. Noen tilfeller er unntaket. Kaldt vann tidlig for eksempel. Da benytter jeg et flyt/synk snøre. Skal jeg videre ned med flua - fortynger jeg den, og teller sekunder..
 6. Hvis jeg nå hadde bestemt meg for å begynne å fiske laks til sommeren. Ville jeg sporenstreks satt meg inn i binding og bruk av tubefluer. Det gir så mange muligheter i tillegg til bedre krokung.
 7. PS. Lytt til Robert. Spesielt de siste fire setningene gir deg mere trua på tur. Til og med mere fiskelykke.
 8. Har sittestolen forandret seg på den nye Glenn? Eller er den lik?
 9. Mangler "liker tast" her. Enig.
 10. Fluesnørerullen skal stå speilvendt mot snella... Sett snørespolen slik at fluesnøret mates ut på undersiden, for så å komme inn på snella på undersiden og opp. Da blir det ingen snurr. Snøret legger seg pent og pyntelig innpå. NB: Noen lar lina henge ut bak en robåt eller kano under forflytning. Snurr kan også forekomme da. Utover det, tror jeg fluevalget er det viktigste problemet slik du beskriver det. Unnskyld måten jeg skriver dette på... men.. Overdressede nybegynnerfluer, og billige rælfluer med alt for mye fjas og fiber er en stor synder. Det i tillegg til spesimennfluer med mange atributter som øker fiskbarheten.. forlengede kropper, stivt hår og hackel , brente vinger osv... Noen av disse egenskapene ønsker man at flua skal ha (ved tørrfluefiske). Da må man leve med problemet og takle det som best man kan.. Her er det erfaring erfaring og aerfaring. Faktisk kan man høre i lufta de sluene som propelerer verst. Noen fluer kan man likevel forbedre bak stikka som det også hevdes her. har man en stokkmaur som fisker bra med forlenget foamkropp. problemet er a den gir for mye snurr. prøv å binde noen exemplarer med cdc ving, eller gjerne med cdc ving og hønsehackel. se om situasjonen blir bedre.
 11. Til trådstarter - min erfaring (den er det umulig å bestride): Fortomsvinn er en del av fluefisket man må venne seg til å leve med. Erfaring gjør at man kan forhindre noe av det. 1. For det første, kan det være mulighet for at du har surret på fluesnøret feil på snella. (hvis du lurer på hva som er feil, kan du gjerne spørre). Gjøres dette feil blir snøret vridd en runde for hver omgang inn på snella. Da tar det maaaaange og laaaange kast før problemet er eliminert. 2. Noen fluer er konstruert slik at de gir snurr. Bruk din erfaring (hvis pkt 1 er eliminert) til å finne ut hvilke fluer som gir snurr. Det gjelder gjerne fluer med forlengede kropper, store utstående vinger. I det hele tatt fluer som ikke er aerodynamiske. Litt usymetri her vil gi snurr på fortommen under fluekastet. Noen av disse fluene kan være meget viktige under fiske. Da må man leve med problemet. I såfall benytter du disse fluene i situasjoner som krever få kast. Lete opp fisk - vente - legge den på vak. Enkelte dager er det faktisk ikke mere enn et par observerte fisker som tar en utspjåket maur eller, diger daddy/ Vulgata med forlenget kropp. de fire fem kastene takler man litt tvinn, eller skifter spiss (etter en halv dag) her vil jeg faktisk støtte Syversen. Andre dager da det er kaste - kaste - kaste.. Da velger man bort disse fluene som gir mest tvinn (egenerfaringen din). Til sommeren skal jeg forsøke mikroring mot spissen, for nettopp enklere å skifte front de dagene jeg virkelig likevel ønsker å fiske med propeller kast etter kast. Jeg vil absolutt ikke anbefale deg å gå for unødvendig tykk fortom for å løse dette praktisk fiskemessig. Ikke reduser det praktiske fisket for å unngå tvinn. Mine råd er de over!
 12. Det er julaften. Jeg fikk "fiskegreier", og ble så glad at jeg ble rørt. Jeg kommer garantert til å investere i noe jeg har lyst på i 2014. Ganske enkelt fordi dette er det jeg driver med.. Unne meg kalles det.
 13. Jeg er nødt til å leke meg... Foruten å være lærer, så tegner jeg .... mye! Jeg spiller innebandy to ganger i uka på tyvende året. Jeg har vært leder i den lokale fotballklubben noen år (3. div som regel) .. noe jeg brenner litt for mye for, og som tar for mye tid! Etter at kona var alvorlig syk, fant vi på at vi skulle finne en hobby sammen. Det endte opp med at vi reiser til Byneset og spiller golf en dag for uka når snøen er borte... (ja - i juni også :-/ )
 14. Det brukes i større eller mindre grad på alle fluer.. Men det må være ei ordentlig stikke med behagelig rotasjon. Jeg har vanlig stikke på hytta. Jeg synes det er ubehagelig etter å ha blitt vant til rotasjon. Første gang jeg begynte med slik snelle for 15 år siden, skjønte jeg det umiddelbart. Etter min mening... ikke vurder - invester.
 15. Jeg har designet egne snører hehe
 16. Hei Bjørnar. Nå er jeg redd for at jeg kan skuffe deg noe,fordi jeg mener at "talent" ikke er genetisk betinget. (Det er bare altså min mening og du kan så klart være helt uenig i det.) Jeg liker ikke den der elite tenkingen som tilsynelatende skal være så positiv og være medfødt. Jeg kan godt leve med å bruke ordet talent så fremt jeg kan sette opp følgende: Talent=Evnen til å trene fornuftig,og å se sine egne begrensninger for å komme videre. Vet du hva,jeg bytter ut hele ordet talent jeg,og erstatter det med "Positive Approach" Det fører deg videre.... Tom. Jeg skjønte det Tom. Ville bare tøve med deg. Jeg er som du forstår totalt uenig med deg. Faktisk enda mere uenig etter at du byttet ut talent ordet. Men men - jeg skal ikke overbevise deg om noe annet, da detteser ut til å være en fanesak for deg. Alt står kun på vilje. Jobber man hardt nok klarer man alt og har rett seksuell legning. Genetiske fortrinn er noe sprøyt. Adam og Eva startet produksjonen på jorda, der vi står igjen med 7 mrd totalt tilfeldige mennesker, kun basert på ork. Jeg skal selvfølgelig ikke tilegne deg meninger med tøyset over her. Kun konstatere at vi er uenige. Jeg respekterer det. Men orker ikke diskutere emnet mere. NBNB: Beklager skrivefeil over her.. Den skyldes ikke en medfødt dysleksi. Den skyldes at jeg ikke har lest over godt nok, og stadigvekk taster feil .... denne prestasjonen skyldes min ork og vilje (med rett ståpåvilje, tviler jeg likevel på at jeg kunne ha blitt en ny Hemingway)
 17. Da er du endelig på sporet Tom, .... Og skal man utvikle noe, må det jo være noe man innehar.. Takk Tom - trodde du holdt på å spore helt av jeg.
 18. Syversen ville ha eksempler på talent. Trond og Knut Syrstad. Jeg vokste opp med dem. Jeg begynte kastinga et par år før. Når de begynte, tok de igjen og passerte meg i ferdigheter ganske raskt. Årsaken var at de hadde større annlegg for dette enn meg, talent. Vår kunnskap kom fra samme kilder. Fluekasting som den gang var lek. Vi lekte like mye. Hvis noen vet hva skotthyllkasting er. En sosial sport med bredt omfang i Trøndelag. Dette var også vi alle unge drev med oppi her. Knut Syrstad tok norgesrekord for junior for 30 år siden i skotthyll. Den står enda tror jeg. Skotthyll handler om rette bevegelser, akselerasjon med ekstremt bra timing. Likt fluekasting. Han benyttet samme talentet der. Han trente like mye som oss andre. Personlig har jeg forbedret lastingen min gjennom økt kunnskap, og perioder med mere trening. Uansett hvor mye jeg trente, ville jeg aldri kommet på nivået til Knut når han trener. Det har jeg ikke fysisk og teknisk talent til..
 19. Tom.. i motsetning til mange. Jeg synes du lager mange spissformuleringer som jeg liker. Det har gått sport i å være uenig med deg her. Jeg synes likevel du kommer med mye bra. Men Tom..... Å si at folk ikke kan ha talent for, eller for den sags skyld fysiske forutsettinger til (som er to ting av samme sak) til å lykkes bedre enn andre blir for dumt. Jeg begriper ikke engang at du gidder å argumentere for det. Du kom i bakevja tidlig på tråden her når du påsto det. Legg den flat og få i gang den diskusjonen du prøver å få til i stedet.
 20. Overvintrerne, eller vinterstøingen som vi kaller de her, kan være fiskedisk. Noen av fem overlever gyting og går ikke ut i sjøen
 21. Du finner absolutt alle varianter her. Dette er med å bevare stammen hvis noe skulle skje enten i sjøen eller elva. Du har laks som ikke går i sjøen, men som gyter som liten (parr) Du har laks som går ut i sjøen om våren og kommer opp om høsten ("skifttenøkkel") Du har laks som er i sjøen i ett år - to år - tre år før den kommer tilbake til gyting. Du har laks som kommer opp og ikke skal gyte før året etterpå. Vi ønsker gjerne å bevare gener fra laks som er lenge i sjøen ... dessverre er det disse som blir utsatt for hardest beskatning.
 22. Virkelig trivelig å se. Artig at noen yngre "up an coming" viser denne lidenskapen og ikke minst ferdigheten. Takk
 23. Gaula og Orkla kultiveres ikke til opplysning. her er det kun villfisk.
 24. Jeg har dessverre blitt satt overfor det samme dilemmaet. har en far som er notorisk matauker. For å hjelpe han bandt jeg opp alt av SC og diverse superfluer på lina hans. Han fisker på harmløse vann, der overfiske ikke er tema (hvis ikke hadde jeg brent oteren hans og det mener jeg!). I alle fall ble resultatet at han ble meget missfornøyd med resultatet på min "superoter". Nå har den blitt rigget med Zulu silver, Butcher og Olsen igjen. Det fungerer for han.
 25. Hva hadde skjedd hvis de fleste fiskerne i Rena i 2014 kakker all fisk? Det må ikke høstes. De med slik holdning må bedrive sin hobby der det er overflod av fisk, eller begynne med kjøkkenhage.
×
×
 • Create New...