Gå til innhold

baurhunden

Members
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. Likte kommentaren i kommentarfeltet i første artikkelen: "Hadde dem kjøpt seg høne i stedet for å skyte due så hadde de faktisk kunnet blitt straffeforfulgt i Norge." Faktisk en helt sann betraktning....!
  2. Ja, det er utrolig mye billig der! Har ingen erfaringer der fra selv, men har hørt fra andre at det er helt kurant å handle der. Det er ingen toll på fiskeutstyr. Men du må betale 25% i mva. samt et tollgebyr på snaue kr. 200,- Du bør og sjekke fraktkostnadene, de kan variere mye alt etter hvilken forhandler du bruker, størrelse/lengde på pakke og hvilket befraktningselskap de forskjellige forhandlerene bruker. Merk at fiskerelatert bekledning som f.eks. vadejakker/vadebukser ikke tollmessig er regnet som "fiskeutstyr" og at moms kan tilkomme på slike artikler. Tollsatsen her er etter hva jeg husker ca. 15-20 %. Nærmere info finner du på www.toll.no
  3. Disse har to helt forskjellige bremsesystemer. Purist har en type click n' pawl system som kun har til hensikt å hindre overløp. Synes den største Purist snella ULA P2 blir litt for liten til #5. Da hadde jeg heller gått for en FORCE 2X LT.
  4. Vurderer å kjøpe en Hardy Glass Stream 7' #3. Noen som har noen erfaringer med denne stanga eller generelle synspunkter/erfaringer mht. denne nye glassfiberserien til Hardy?
  5. Interessante betraktninger dette. For min egen del har jeg aldri sett noe behov for brems på sneller for det lettere fisket. Bruker bla. en Waterworks ULA Purist på min 4'er stang og har nettopp kjøpt en Hardy Princess til en 6'er stang. Begge uten skive- eller annet sofistikert bremsesystem. Også mht. det meste av laksefisket synes jeg brems er "oppskrytt" og lite nødvendig, her bruker jeg m.a. Loop Traditional og Hardy Perfect. På det tyngste laksefisket bruker jeg dog sneller med gode bremsesystem og finner det formålstjenelig i gitte situasjoner. Som du er inne på så er det jo uansett ikke "feil" å bruke snelle med brems, selv på det letteste fisket, da de aller fleste kun bruker denne på en minimum bremseinnstilling som har til hensikt og hindre overløp. Men har man bruk for det i den forstand at det er formålstjenelig i praktisk fiske..?
  6. Enig! Ei fantastisk tørrfluestang jeg er meget glad i. Et smykke!
  7. Siglon har. Fåes kjøpt bla. her: link fjernet etter oppfordring. Sorry, har nok ikke satt meg inn i retningslinjene, skal ikke gjenta seg... Men siden du ikke liker å handle utlands får du sikkert ei sjappe til å ta inn for deg...!
  8. På min 4'er har jeg en Waterworks ULA Purist 2 jeg kan anbefale på det varmeste. Lett av vekt og rimeleg stor innsveivingsrate, ikke er den stygg heller...!
  9. There's a fine line between fishing and just standing on the shore like an idiot. ~Steven Wright
  10. Da er stanga handlet og på veg i posten. Ingen upris heller, 1500,- inkl. frakt for en dønn strøken LL 9' #6. Stanga er 3-delt. Takk igjen for alle svar!
  11. Dette er rått! Gode gamle Nina Hagen med en sinnsykt bra versjon av en Rammstein-låt! Enjoy! http://www.youtube.com/watch?v=z3KfnjjBi2E
  12. Takker så mye for svar, gutter! Dette var hva jeg håpet å høre!
  13. baurhunden

    SAGE LL

    Vurderer å anskaffe meg en #6'er. Har en strøken Sage ll "på hånd". Har forstått det slik at denne nå utgåtte serien etterhvert har fått en liten kultstatus blant svorne tilhengere. Det jeg er ute etter er en forholdsvis dyp, ikke for rask og følsom fiskestang. Mye samme egenskapene som jeg verdsetter i min T&T Pardigm #4. Er det noen som har brukt Sage ll og som evt. kan gi en uttalelse om dette kan vere en stang som tilfredstiller mine preferanser?
  14. Brunaure: T&T Paradigm 8'6" #4 3-delt Sjøaure: Sage SP 9' #8 3-delt Laks: Sage GIV 12'4" #8
×
×
  • Opprett ny...