Jump to content

AndersK

Medlem NFF - Standard
 • Content Count

  78
 • Joined

 • Last visited

About AndersK

 • Rank
  Viderekommen

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Vestfold
 • Fornavn
  Anders
 • Etternavn
  Kristiansen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hei. Er det noen på forumet som har kastet/ med Eikre Aquila og kunne tenke seg å dele sine erfaringer? Fortrinnsvis 905 modellen. Fluvius og Fluvius M fikk jo mye oppmerksomhet og godord da den kom. Jeg har kun prøvd Fluvius i 905 og mener den var en ganske kraftig femmer. Er Aquila ment å være en mellomting mellom Fluvius/M og Aroni? Sistnevnte markedsføres vel nærmest som en tørrfluestang. Jeg setter pris på alle som svarer men jeg trenger ikke forslag til stenger fra andre produsenter da det er akkurat Aquila og fortrinsvis i klasse 5 jeg lurer på.
 2. Firerstanga trenger nytt snøre for sesongen. Det som har fungert best hittil er Loop Evotec 100. Det har fungert såpass mye bedre enn alt annet jeg har prøvd at jeg egentlig er innstilt på å kjøpe det igjen. I klasse fem har jeg imidlertid et Eikre Evolo (ikke LB) som jeg føler er ganske likt men dette er altså en klasse opp og ikke samme stangserie så det blir en litt upresis sammenligning. Dette snøret liker jeg også usedvanlig godt. Spørsmålet mitt er: Er det noen som har prøvd både Evotec 100 og Evolo i klasse fire og vil prøve seg på en sammenligning? Det er i utgangspunktet dette jeg lurer på men andre tilsvarende alternativer kan også være av interesse, altså ca 10 m klump, ikke framtung profil og ikke tungt i forhold til klassen. Stanga er forøvrig en selvbyget Dan Craft FTL 904-6. Siden sikkert ikke så mange har prøvd den legger jeg til at den utifra CCS-tallene ser ut til å ligne Scott G2 i samme klasse og lengde. Med andre ord ikke en veldig kraftig firerstang.
 3. AndersK

  Evolo LB

  Hei. Jeg vet ikke om det er interessant men Noroco i Drammen ser ut til å ha i klassene du etterspør. Dog til ganske stive priser
 4. Jeg skjønner meg ikke helt på inndelingen av serier som Bloke opererer med. I Xl50-serien finnes det tydeligvis rolige grønne stenger, raske røde og litt ymse av seksdelte og diverse andre stenger i ulike farger. I tillegg har han andre serier med andre navn. Det er mulig formatet på eBay bidrar til å gjøre det enda mindre oversiktelig enn det ville vært i en vanlig nettbutikk.
 5. Jeg har nettopp handlet inn litt saker fra Proof og synes han var både rask og imøtekommende. Han har sett i diverse varianter her Jeg har ikke prøvd stengene hans men settene ser ut til å inneholde bra komponenter. Snellefestene ser bra ur (og er bra, jf. Truls) og ikke minst leverer han settene med snakebrand ringer som er mye lettere å surre pent og rett siden føttene er avrundet på innsiden og generelt jevne og pene/like. Problemet mitt når jeg handler inn til stangprosjekter er at frakten blir en stor del av kostnaden siden jeg kjøper litt her og litt der. Forutsatt et blanksene holder bra kvalitet vil jeg si at 145 § er en bra pris når du får gode komponenter og slipper å shoppe rundt
 6. Nå er det kanskje litt for seint siden stanga allerede er ferdig. Men i tilfelle det er av interesse så legger jeg ut noen linker til en dansk side som tar for seg det du spør om Jeg synes ikke man skal overdrive i jakten på lavest mulig vekt. Jeg er for eksempel ikke så glad i enbente stangringer og foretrekker stort sett de kraftigste recoil snakeringene. De er uansett ganske lette. Jeg har vurdert å kappe av føttene litt på de øverste ringene for å spare tråd og lakk men har foreløpig ikke gjort det. Ellers er jeg veldig enig med Truls i at mye av nøkkelen ligger i å tilpasse best mulig slik at ikke det blir tomrom rundt omkring som fylles med epoksy. De fleste er vel enige om at vekta på snellefestet ikke er så kjempeviktig. Vil du likevel spare vekt her også så er innlegg av kork både lett og saltvannsbestandig og ser ganske pent ut. Det går jo an å kutte ut innlegget helt også men det synes jeg kanskje blir litt voldsomt
 7. Korken tror jeg det blir vanskelig å redde hvis den er skikkelig limt til klingen. Kanskje det går å kappe klingen rett over og under og få slipt den ut med en tapert reamer på en drill. Jeg tror uansett det ville blitt problemer med at korken er så mye mykere enn epoksy/karbon at det ville bli vanskelig å få ut resten av epoksyen når du først var kommet i kontakt med kork noen steder. Snellefestet synes jeg stort sett det går greit å få av med litt forsiktig bruk av varmepistol. Dette har vært snellefester av metall. Snellefester med innlegg av tre er det kanskje greiest å bore ut? Jeg har aldri ødelagt selve klingen men det kan nok skje hvis man er for brå med varmen. Jeg har montert og demontert en del kajakkårer i karbon. På samme måte som karbonstenger består både skaft og blad av karbon og epoksy. Bladene ender vanligvis i en hylse (av karbon) som træs over skaftet og limes med smeltelim eller epoksy. Er det brukt epoksy så er trikset å varme opp sakte, og håpe på at limet mellom bladet og skaftet smelter først imens man hele tiden trekker dem fra hverandre. Jeg har opplevd et par ganger at epoksyen i skaftet har smeltet først slik at enden på skaftet kollapset. Jeg antar at det kan skje med en fluestang også så hvis det er klingen man akter å ta vare på er det nok lurt å ta det litt pent
 8. For det første så tror jeg det er mye å hente på å variere snørevalget mer enn de fleste av oss gjør. Barrio SLXI er allerede nevnt. Jeg har fisket to økter med dette snøret nå i høst og det har nok blitt en favoritt i sterk vind på kysten, riktignok i klasse åtte. Det drar godt i vei selv i ganske sterk motvind og rullekaster også veldig godt, noe som er veldig greit i skogen hvor det ofte er dårlig med plass til bakslengen. Taperingen er vel ikke så ulik Triangle taper men jeg opplever SLXI-en som mer kraftfull/mindre delikat enn TT saltwater intermediate. Jeg tror snøret er å anse som fast intermediate, hvilket jeg synes er veldig anvendelig. Det synker fort nok til å fiske ned til et par meter (eller mer hvis du gidder å vente) men ikke så fort at du setter deg fast hele tiden på "normale"dybder. Vision Kust synk 3 har jeg i klasse 6 og det liker jeg også veldig godt. Baklina (flytende) har en litt uvanlig overflate som glir/skyter godt uten å stadig måtte smøres.
 9. I kveld hadde jeg et skikkelig artig fiske etter makrell fra båt i skjærgården øst for Nøtterøy. På et område på ca 300x200 meter vandret det to- tre makrellstimer fram og tilbake like under overflata (mulig det var flere små eller kanskje bare en stor stim) . Jeg vet ikke helt hva/om de spiste men det var ingen småfisk som hoppet eller sånne aggressive ploger som man ofte kan se når makrellen er i det lunet. Heller ingen ivrige måker. Det var bare å ankre opp båten og vente til en stim var på kastehold. Det var litt krusninger på overflaten og ikke helt enkelt å se hvor de var til enhver tid men bølgene blir liksom litt annerledes der stimen holder på. Når seksersnøret landet på overflata ved/i stimen så det ut som noen hadde kastet ut en håndfull grus i vannet idet fisken skvatt til. Jeg prøvde litt ulike fluer og inntrekk men det som ga best uttelling var litt mindre fluer ala vaskebjørn og glimmerreker, altså ingen lange haler. Middels raske 10-20 cm lange inntrekk med mest mulig kontakt med flua ga best resultat siden fisken tok ganske beskjedent. Stanga under armen og full fart ble prøvd men var ikke rett medisin i dag. Etter 7-8 stk var det på tide å komme seg hjem og da dukket det opp et par seler uten at makrellen lot til å bli forstyrret av det.
 10. Da er blank bestilt, 9’ #6 i syv deler. Takk for hjelpen!
 11. Takk for svar, Truls. Tror nok jeg kommer til å bygge den syvdelte sekseren. Det er deilig med den korte transportlengden ja. Selv om jeg synes seksdelt er kort nok i massevis. Vil du si stengene er noenlunde normalt klassifisert hvis man kan si det på den måten?
 12. Hei! Jeg ser at Bloke sine stenger får mye positiv omtale. Er det noen som har prøvd de syvdelte modellene? Jeg tror de finnes i #6 og 7. Jeg er i utgangspunktet litt skeptisk til så mange deler. Samtidig har jeg en seksdelt Dan Craft Ftl i #4 som jeg liker veldig godt og diverse andre seksdelte stenger får jo gode skussmål så syvdelt funker kanskje bra det også
 13. Av litt rimeligere sneller har jeg god erfaring med loop Xact 5-8. Denne er i grafitt/plast og ser jo litt kjipere ut enn dreide aluminiumsneller. Til svabergfiske og fiske fra båt synes jeg de passer fint siden de tåler en trøkk uten å bli ripete eller bøyd. En av mine datt ned fra biltaket i fart her forleden men er like fin. Jeg har dessverre ikke fått satt bremsen skikkelig på prøve men den virker helt grei. Dessuten setter jeg pris på at ramma er hel på samme måte som f.eks Danielssonsnellene. Ordinært koster de drøye tusenlappen men de er stadig vekk på tilbud på bl. a skittfiske.
 14. Jeg har hørt positive ting om Hvasser Motell men aldri vært der selv. De har litt forskjellige alternativer for overnatting.
 15. Har du fått prøvd GXT-en ennå? Jeg har vært nære på å bestille akkurat den flere ganger
×
×
 • Create New...