Gå til innhold

Politikere er IDIOTER


Gjest Pål Andersen

Anbefalte innlegg

Det nevnes her at Frøya får store inntekter på turisme og dermed må forstå dette. Frøya får ikke store inntekter fra turisme. Men derimot ENORME inntekter fra oppdrett. For å gi et eksempel på "pengenivået" der ute - salmar sponser det lokale fjerdedivisjonslaget i fotball slik at de har et budsjett på over 2 mill.

Nå sulle man tro at en politiker skulle være mere begavet og vidsynt når det gjelder slike saer. Men lokalpolitikere der er vel som mange lokalpolitikere andre steder - fjøsnisser!! (unnskyld til de jeg har gleden av å fornærme).

Når disse politikerne sitter og ser nyheter i disse dager, der det disuteres masseslakt, tenker de da selvfølgelig på seg selv i stedet for å forstå helheten.

Uansett er det jo virelig nyttig og bra at de ytrer dette. Mye lettere å forholde seg til i debatten. Flagget er voldsomt heist. Mye lettere å ta ned!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Pål Andersen

Er det å betrakte som selvforsvar på naturens vegne å dumpe dynamitt i disse anleggene?? KAN firmaer som bekjemper skadedyr ta seg en jobb i disse anleggene??? Alt dette hadde vært tillatt dersom det hadde vært rotteinvasjon i Oslo sentrum. Den store forskjellen her er at det er for mye penger for noen få inne i bildet. Når i tillegg næringen har`n halveis inne hos respektiv minister sliter vi som gjerne vil naturens beste...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

dette er noe vi ar visst lenge Pål.......synes ikke det er annet en "idiotvind" som blåser når politikere åpner kjeften!!! Men denne var ekstrem og burde ført til gapestokken!

Enig......men den idiotvinden kommer faktisk fra velgerne, som stemmer på slike politikere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja det er helt tragisk at to ordførere kan utale seg sånn!! Har akkurat vært å tatt lappen på lastebil, der møtte jeg en som hadde jobb med å rein gjøre sånne lakse mærer...  Han spiser ikke noe som helst oppdretts fisk etter han hadde jobba der, var vist heilt disgusting... Men det er som det blir nevnt tidligere her i tråen blir det diskutert me rundt om kring. Men er nok redd får at det ikke blir gjort noe før det er forseint:(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Pål Andersen

Vel, det økonomiske perspektivet er i beste fall ok for noen få. Med tanke på miljømessige konsekvenser/kostnader, overfiske på andre arter for å fore opp dritet etc. kan vise seg å koste MYE mer enn inntektene.

PS. Beklager at jeg i denne tråden bruker et ordspråk som hverken er saklig eller velformulert, men når jeg så dette innslaget så kokte det rett å slett over. Det går pokker ikke an å bli så til de grader tjukke i hue som disse to (og sikkert flere) lokalpolitikerne.

At den sittende regjering blåser i miljøet når det er penger å tjene har vi alle i klarhet fått se den siste tiden. men vi lever jo ikke i et demokrati når sånne som AP med 1/3 del av den stemmeberettige delen av folket (i allefall de få som gidder å stemme) kan bestemme så mye for hele Norge. Hadde disse menneskene oppført seg slik i næringsliv eller foreninger ville de blitt kastet etter ekstraordinær generalforsamling.

Unnskyld på forhånd til de av dere som faktisk prøver å gjøre noe for oss, desverre må dere spille samme spillet som de andre idiotene ellers blir dere bare fryst ut av yrkespolitikere som ikke bor på samme planeten som oss andre.

En kjeltring er like mye en kjeltring selv om vedkommende tjener godt, har pene klær og kaller seg folkevalgt.

Til Jens & co. Dra til h..............

Sorry, måtte bare :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det noen som har et konkret eksmpel på det som Pål nevner her ?

Altså en "vanlig" bedrift som på et eller annet hvis har hatt et utslipp/forurensing som kan sammenlignes med oppdrettsforurensing og fått smake staten ?

Jan

Kan nevne at en del Agronomer(bønder) Sliter med det samme. det er denne malen som antagligvis kommer til og bli brukt.! (GMO) Dette gjelder Genmodifisert frø/Pollen. De  som rammes av dette for en kompensasjon gjennom et fond opprettet nasjonalt/internasjonalt. (Polluters pay) Det er da de som benytter seg av genmodifisert frø/pollen som må betale inn en avgift som igjen går til de som ikke bruker denna driten.! Litt som og pisse i buksa.

Men det har resultert i at spredningen av Gmo Er gått drastisk ned.! Husk Vi er ikke ute etter og drepe næringen men og ta Værstingene.! det finnes idag utmerket drevene annlegg MEN DE ER LUKKETE Anlegg til sjø`s. Der finnes det ikke lus og de kan rense dritten sin gjennom bio anlegg. det er vel framtiden men det koster en del mer og drive (Solution)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Litt som å kjøpe klimakvoter. penger bytter lomme, utslippene bare øker på... Lurer på om topp-politikere fullførte ungdomsskolen????

Blir litt ot men

Vi har jo hatt samferdselsminister uten førekort.! det ga jo mye til samfunnet.! Yeh right

Kjoos i norwegian har studert litt ang subsidier.! Han kan betale hver flypassasjer  140,- Hvis de får de samme midlene som nsb får hvert år, ved og frakte samme antall mennesker pr fly ???

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Virker som om vi mister evnen til å tenke langsiktig etterhvert, det er skummelt. FRP tenker profitt og AP arbeidsplasser (satt på spissen). Begge deler vil bli borte uansett hvs en ikke finner løsning for problemene, det tar bare litt lengre tid.

Er forøvrig helt enig med Morten Harangen om at eneste farbar vei for å fremme sin sak er å opptre saklig. Det er volum som teller. At folk etterhvert forstår alvoret, begynner å mene det samme som deg og utøver press mot galskapen.

Samtidig synes jeg det er fint at vi av og til får servert ting utilslørt som Pål gjør det her. Engasjement er drivkraften i slike saker.

bjorni

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Pål Andersen

Kontaktskjema til Miljøverndepartementet:  http://www.regjeringen.no/nb/dep/md/dep/kontakt/skjema-kontakt-miljoverndepartementet.html?id=437528

Hei,

Viser til uttalelser av Frøya-ordfører Hans Stølan(Ap), gjengitt i adressa.no 03.12.2009.

Her gir Stølan klart uttrykk for at oppdrettsnæringen er viktigere enn bevaring av flere tusen år gamle laksestammer.

På grunnlag av den politikk som har vært ført de siste tjue år, og som fortsatt føres, ser det dessverre ut som Stølan har bred støtte både i eget parti og i regjeringen.

Ber miljøverndepartementet klargjøre sitt og regjeringens syn i denne saken.

Mvh

Pål Andersen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Godt tiltak Pål!

Har sendt nedenstående mail til miljovernministeren@md.dep.no og postmottak@md.dep.no

Til Miljøvernministeren og Miljøverndepartementet

Siden oppdrettsnæringens spede begynnelse har næringen forurenset, spredt sykdommer og lakselus samt utvannet våre laksestammer gjennom rømming på en så grov måte at det ville fått hvilken som helst landbasert industri stengt på dagen.

Nå må miljøverndepartementet komme på banen og sette strenge krav til oppdrettsnæringa. Krav som sørger for at det lønner seg å drive miljøvennlig. Disse kravene må innebære nullrømning, redusert lusetolleranse og mindre utslipp. Kravene må følges opp med svært skjerpete kontroller og bøter samt inndragning av konsesjon hvor kravene ikke innfris.

Fiskeriministeren som selv er medeier av et oppdrettsfirma stoler på at næringen vil ordne opp selv. Dette har jeg null tiltro til. Både lakselus og rømning har vært et stort problem i mange tiår nå og hovedårsaken til at mange laksestammer allerede har gått tapt som f.eks Vossolaksen som i gammel tid var en av norges mest kjente storlaksstammer. Næringen har ikke vist til noen skikkelige tiltak, tvert imot har både rømning og totale luseforekomster steget år for år.

Det er myndighetenes ansvar å sørge for å sette vilkår for en næring som gjør at næringen kan drives bærekraftig. Dersom ikke dette skjer er jeg redd villaksen er historie i Norge innen få år. Husk at hver enkelt laksestamme er unik og har sine unike gener som har vært tilpasset elven de hører til gjennom århundrer.

Jeg håper at miljøvernministeren ikke deler AP ordføreren i Frøya sin mening om at villaksen kan ofres for å beholde oppdrettsnæringa slik den er i dag.

Med vennlig hilsen

Oddbjørn Midbø

edit: skriveleif

Lenke til kommentar
Del på andre sider

er det mulig at vi her inne på forumet kan sende en felles mail til miljøverndepartemanget?

Tenkte på det samme, men tror faktisk det har mer effekt med flere innputs enn en enkelt. Hadde alle medlemmene på forumet  sendt en e-post hver så blir det faktisk merkbart trøkk. Det er normalt ikke mange som skriver tror jeg, i alle fall hvis du ikke kan vinne noe. Gevinsten her er vel fra øverste hylle!

Ellers så har jeg tro på vel formulerte leserinnlegg med bilder i lokalaviser. Det er på grasrota opinionsdannelsen må ha fotfeste. Begynner det først å bevege seg der, da skjer det noe.

bjorni

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan ikke en moderator flytte innleggene ang mail til md til en ny tråd som kalles f.eks "Brev til myndighetene for å bevare villaksen"? Så kan vi samle kopier av alle brev der og oppfordre flere til å skrive.

Forresten, jeg lager bare tråden så kan Pål kopiere over sin mail om han ønsker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette står på forsiden til regjeringen sin side om miljøvern:

Miljø

Norge skal bli et foregangsland i miljøpolitikken. For at framtidas generasjoner skal ha tilgang til et godt miljø og ren natur, må hensynet til miljø være gjennomgripende i alt vi foretar oss. Norge skal bygge sin miljøpolitikk på prinsippet om bærekraftig utvikling, som rommer et krav om solidaritet med kommende generasjoner nasjonalt og internasjonalt. Dette innebærer vern av livsnødvendige miljøressurser, og en forsvarlig forvaltning av naturressurser.

Vi kan vel ikke helt si at norges myndigheter har levd opp til disse ordene når oppdrettskonsesjoner har blitt delt ut i hytt og pine uten skikkelige rammevilkår.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...