Gå til innhold

Grønn kraft.


nils49

Anbefalte innlegg

Her er barndomselva mi, Tisleia med normal vannføring:

enesu4eg.jpg

Slik har det vært flere ganger, når jeg har kommet ned til elva de siste årene:

ju7e9ade.jpg

Det siste bildet viser elva ved minstevannføring på 1 kbm/s. Normal vannføring ligger på 12-14.

De siste somrene har det dessverre vært tendenser til jo-jo kjøring. Tørt en uke, flom den neste.

Effektkjøring grunnet varmebølger i Europa?

Trist er det i alle fall, og det er ikke slik det skal være!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fisk, krepsdyr, innsekter og andre vannlevende skapninger dør bare 1 gang. De livner ikke til igjen når vannet kommer tilbake.

Strøm er ferskvare. Økonomene ønsker å produsere strøm når prisene er høye og holde igjen vannet når prisene er lave. Det kalles effektkjøring. Det er forståelig fra en rein økonomisk vinkling. Men, slik håndtering av vannet er svært dødelig for økosystemene. Naturen oppfører seg ikke slik. Levende organismer er ikke tilpasset av\på styrt vannføring.

Det hjelper ikke å ha den beste Winston, SAGE, eller Scott stanga i en fisketom elv. Det hjelper ikke å være verdensmester i fluekasting. Det hjelper deg ikke at du har filmer og album som viser hvor store fisker du har fanget tidligere.

Det eneste som hjelper er at du engasjerer deg for å få slutt på ødeleggelsene. Det kan du gjøre i nærmiljøet hvor du garantert finner noe som er voldtatt av grådige økonomer og politikere og sedat byråkrati.

Vi må slutte å tro på løyner og la politikere missbruke vår tillitt. Hvorfor må vi dra til Island, Kola og New Zealand for åde største fiskeopplevelsene? Jo, fordi vi ikke greier å ta vare på våre egne verdier. Vi skal redde verden.

Knappe 2% kan vi bidra med, for å "rævkjøre" egen natur.  I tillegg må du og jeg betale for at naturødeleggelsene skal fortsette. "Grønne" sertifikater og nettleie bidrar til det.

Har vi blitt lurt? Av hvem? Hvor går fortenesten? Finnes det provisjonsordninger hos dem som tilrette legger for skadeverket?

Eg berre spyr...

Bjorni

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Statnett ønsker å bygge 2 nye kabler til hhv. Tyskland og Storbritannia. Dette vil ifølge Statnett bidra til økt forsyningssikkerhet i Norge.

Hvilken planet kommer disse folka fra? I fjor produserte Norge 147 TWh. Vi eksporterte 22 TWh av disse. Forsyningssikkerheten i Norge blir IKKE bedre av om det bygges utenlandskabler hvor stort sett strømmen går EN vei, dvs ut av Norge. Forsyningssikkerheten i Norge sikres best ved å fordele den kraften vi allerde produserer, ved å etablere et bedre forsyningsnett/infrastruktur i hjemlandet. Utenlandskabler er subsidiert via den nettleien vi alle betaler på strømregninga og strømmen går feil vei!

Politikk på ville veier....

2%...og store lokale naturinngrep!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

"Men i sitt svarbrev til Esa hevder Miljøverndepartementet (MD) nå at Norge har tilstrekkelig juridiske virkemidler til å oppfylle vanndirektivet".

Betyr ikke dette i klartekst at det er "noen" i Miljøverndepartementet som ikke gjør jobben sin? Jeg leser det slik at de har virkemidler, men velger å ikke bruke de. Er de ikke satt til å være vaktbikkjer?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...