Gå til innhold

Japansk BL


Olav Haug

Anbefalte innlegg

Muligvis samme krog under andet navn her hos Rumænsk forhandler....http://www.troutline.ro/flytying/fly-hooks.html

Har handlet her en del - fin pris og kvalitet.

Havde dog en krog str 16 DSD 100 BL somm blev rettet ud af en 300g ørret. Men jeg har snart haft lignende oplevelser med alle kroge af BL typen - også Tiemco's egne.

/Torben

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Endelig lå Dohiku, Maruto og de andre krokene i postkassa. Førsteinntrykket når det gjelder begge merkene, er at dissa virker meget skarpe, "fleksible" og ikke minst sterke!

Jeg kjøpte litt forskjellige størrelser. Blandt annet Maruto D04BL i 16 og 18, disse er som en slags krysning mellom Hends 454 og tmc 103BL, bare at dem virker veldig sterke i motsetning til sistnevnte. Bittelitt skeptisk til den noe korte spissen på denna, men den har en fin bøy, så det skal bli artig å prøve.

Dohiku 301 derimot er en krok jeg fikk stor sansen for etter å ha sett og klådd, så jeg er glad jeg også kjøpte dissa i 16 og 14. Lang krokspiss med jevn og fin bøy. Har trua på at den her kan holde godt på pen fisk under kjøring, hopp og rabalder i relativt kraftige vannmasser.

Tok også med Dohiku 644 i 10 og 12(litt lik Hanak 500BL competition), for dissa ser ut til å være fine til nymfer, reker og annet vått småsnax. Med de flytemidlene vi har i dag, så trur jeg faktisk dem egner seg til tørrfluer også. Vulgata med forlenga kropp og eggleggende vårfluer feks  ;) Jau, jau - det var førsteinntrykket. Nå gleder jeg meg først til å knyte på dem, men aller mest til å kroke og kjøre fisk på dem  <<l

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så ikke denna før nå. Måtte sammenligne noen 103bl og "Maruto D04bl", og dem er mistenkelig like, ja. Syns bare Maruto´n i #16 og 18 virka så sterk og hadde litt mindre gap og en mere markert oppoverbøy. hmm  :rolleyes:
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Vet ikke om Demmon er Japansk, men enkelte av disse krokene ser også pene ut :

http://www.flyfishing.co.uk/fly-tying-materials-tools-etc/276275-demmon-barbless-hooks.html

Likte utforminga på flere av dem, ja <<l Snill pris også. Takk for link. Selges her sammen med en del andre fete kroker og (binde)utstyr http://www.troutline.ro/flytying/fly-hooks.html
Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...