Gå til innhold

Kjøpe nakker/sadler


Fiskebein

Anbefalte innlegg

Jeg vil anbefale deg å heller kjøpe en kvalitetsnakke enn flere halvbra nakker. Prisen på rundt 600,- er virkelig ikke dyrt i internasjonal sammenheng. Mange andre land (f.eks) Sverige har flere grossistmellomledd enn i Norge, og prisen der for en Whiting bronze ligger i butikken på 800-1000,-

 

Du kommer veldig langt med en delt Whitingnakke med blanding av grizzly og brune fjær. Det er så tilfredsstillende å binde med skikkelige materialer!

 

Ellers, for å svare på spørsmålet ditt, så kan du titte etter Metz- og  Keough-nakker på norske nettbutikker. Disse skal være hakket billigere. Ta f.eks en titt her:

 

http://gero.no/kategorier/fluebinding/nakker.aspx

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helt enig med Jarle ovenfor.

 

650,- virker dyrt, men en sånn nakke varer nærmest evig. Du får mange hundre, sikkert også over tusen, fluer ut av en god nakke. Jeg kjøpte flere "billignakker" for noen år sider, men du verden for en forskjell det blir på bindinga når man bruker kvalitetshackle. Det er i alle fall min mening. 

 

Med en kombo av grizzly og brun er du egentlig veldig godt dekket på det aller meste av tørrfluer for norske forhold. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bronsegradering er ekstrem høy kvalitet i dag og du kan binde utallige tørrfluer i et stort størrelsesspekter med en slik nakke.

 

Sadel (som linken din peker til) har lange, fine fjær som du kan binde flere fluer av. Ulempen er at størrelsesspekteret på fjærstrålene ikke er like stort som i en vanlig nakke.

Nakke har også ganske lange fjær, men du får ikke like mange fluer ut av hver fjær. På en nakke av bronse kvalitet får du fjærstørrelser til alle tenkelige tørrflueformål.

 

Anbefaler deg en tur innom Jarle&Bjørnar på Lillestrøm og spørre litt  <<l

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Brun er en kjempefin farge å starte med.  Jeg har alltid sagt at om jeg skulle ha tre farger så er det brun, grizzly og dun. Så brun er en veldig god start.

Som litt info om pris så er faktisk nakker i dag ikke dyrere enn dem var for 20 år siden. Kjøpte Metz nakker som var av en mye dårligere kvalitet og med mye mindre fjær for 600 kroner midt på 90 tallet. Riktinok av #1, men dem var allikevel ikke i nærheten av en bronse fra Whiting.

 

Kjellemann

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nakker av andre produsenter enn Whiting jeg har prøvd har stort sett vært ganske skuffende. De er kanskje billigere i innkjøp, men hvis du tar i betraktning lengden på fjæra og jevnheten  i lengden på fjærfibrene vil du oftest få langt fler fluer av en Whiting fjær. Er sikkert en god del variasjon innen produsentene også. Hadde en halv grizzly nakke fra Metz eller Keogh som var helt super. Den halve brune fra samme produsent var skikkelig dårlig. En fjær fra den ga meg maks to fluer, som regel bare en, og fjøra i de vanligste størrelsene tok  raskt slutt. En fjær fra en Whiting bronse nakke vil jeg kunne få 3-6 fluer av, så i lengden vil Whiting lønne seg. Dessuten er det jo mye mer ålreit å jobbe med fjær av god kvalitet. 

 

Er ikke tanken om at fluebinding i det hele tatt vil lønne seg i det lange løp fremfor å kjøpe fluer også grunnen til at mange begynner å binde i første omgang? De skulle bare visst.....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Rettelse: Kjøpte "Medium Dyed Dun". Skal kjøpe Brown hos en lokal butikk.
 
Men trenger litt hjelp. 
Er dette en bra nakke? skal den ikke være fri for dun på stammen?
http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FLUEBINDING/Nakker-og-saddler/Whiting-Dry-Fly-Cape/Whiting-Dry-Fly-Cape---Medium-Dyed-Dun-Bronsegradering-142647-p0000074032 dette hvar den jeg bestilte og betalte for, men innpakningen ser jo annerledes ut og prisen stemmer jo ikke..

 

http://bildr.no/image/VGZBeEpE.jpeg (nakke)

http://bildr.no/image/TWd3aTA3.jpeg (nakke)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
×
×
  • Opprett ny...