Gå til innhold

Fiske etter sjøørret i sjøen. Fluetips ol..


Loop Mads

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Nå går vi inn i de kalde mnd. i året men fortvil ikke det er fin sø i sjøen nå også men det er lengre mellom dem pene fiskene.

 

Fisken kan vake nå også men ikke så hyppig som når det er varmere i sjøen, det er mange flere sipp vak. Det store spørsmålet er hva tar den da, det kan jo være så mangt. Men ut fra mine erfaringer så er det tanglopper, reker, kutlinger og stingsild. Ikke glemme mysisen/pungreke samt en og annen børstemark.

 

Dette er den størrste delen av dieten til sjøørret består av dette, så nå må jeg vike litt fra mine prinsipper  ;) om at stor sø skal ha store fluer.

 

Men husk at man må variere med fluer og inntekket. Fra håndtviste til kjappe korte drag, husk pauser opp til 3 sek mellom 2-3 drag dette spesielt på rekene. Prøv også lange seige drag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 722
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Mest aktive i denne tråden

Postede bilder

Hei! Ulv.

 

Har ingen erfaring med hanehackel, men tror ikke det har noe å si for sjøørretfluer nei. Legg ut bilder av fluene her så får vi se de fine fluene dine. ;). men husk å dra hackelet bakover men fingrene for hver turn slik at de blir liggende litt bakover slik du ser på flua til Øystein. Du gjør sikert dette fra før men det er lett å glemme. ;D ;D

 

hilsen

 

Mads

Hanehakkel er helt ok på SØ fluer, jeg bruker ikke andre typer nakker !!! Når jeg binder kropshakkel så fester jeg alltid hakkelet nærmest krokøyet og snurrer det runt kroken bakover så fester jeg det med ribben som jeg ribber bakfra mot krokøyet motsatt vei av hakkelet. Da blir flua veldig sterk og tåler noen runder med skarpe ørret tenner.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei! Robin.

 

Takker for innspillet ditt, det var et godt tips for å få flua sterkere ja.

 

Legger ut en flue som jeg laget ikveld, men som har sitt utspring fra polarmagnus og grå frede. Men er bundet av grizzly marabou.

Fungerte veldig godt på vinterene i Trøndelag, vil vel funke her også.

 

Budet på:

 

Krok: 6 eller 4

hale: marabou grizzly. Her kan den legges inn noen strå med flash.

Kropp: Marabou i dubbing løkke, lagt inn med papirklemme. Så er det bare å spinne rundt.

Fortynget med 8 turn med bly.

post-1034-13949852504575_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!

 

Hadde en fin tur på søndag med 4 stk fra Larvik, det ble bra med sø. Vi fikk 23 stk og masse napp, det var kjempe morro, så masse sø som vakket, sjøen var litt gromsete det øverte  laget med klart under. 8)

 

De fleste fiskene ble tatt på 1m til 1,5 m dypt vann inne på grunna. Den størrste som ble tatt var på ca. 1,5kg men en del smått. En blandig av blank og tynne fisker men alle fikk svømme videre.

 

De aller fleste fisken ble tatt på børtis imm. av marabou oliven med sort i blandet. Dette var gøy.

 

Hilsen

 

Mads.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!

 

Nå er vi innen i de kaldeste mnd. i året, så nå må man fiske variert med intermidiet og synkesnører. Det kan selvfølgelig fiskes med flyt, men sø søker dypere sjø eller at den kan komme ned til dypere sjø hurtig. Det er for at her er den jevnere sjø temperatur.

 

Marebakker og tidevanns strømmer pga av her er det lett mat tilgang og at sø bruker lite energi for å få tak i mat.

 

Fluer som brukere nå er:

 

-Reker......... farge rosa, hvit grå og orange

-Tangloppe... farge grønn, grå og orange.

-Silde imm.....farge hvit, sort og blå.

-børtis imm...farge hvit, oliven, sort, brun, grizzly og blå. og kombinasjon av dette.

 

Det er sikkert flere fluere som man kan bruke med suksess. Men har du disse så er sjansen stor for at du lurer en sø.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

det er ikke kaldere enn at jeg fikk fisk i dag Mads, men hvor var du. Fikk en pen blank enn på ca 8-9 hg. på en orange reke. Det ble bare med den ene og etter 4 timer i striregn ga jeg meg vel viten om at mriks måtte gå hjem uten fisk. Det er ikke ofte jeg får lurt opp en sø uten at mriks får fisk. Du får bli med neste søndag Mads.

 

Vill også mine om at det er møte i Larvikmarkas Fluefiskeforening i morgen 3 desember  klokken 19.00. Vi får besøk av Jon Lenæs som skal snakke om fiske etter sjørøye på Island og Canada. Alle er hjertlig velkommene.

 

Hilsen Anders

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Hei! Anders.

 

Har vært mye  å gjøre på jobben nå, har ikke blitt noe fiske på meg på en stund. Blir en del i jula for da har jeg fri. Blir en dag før jul også har fri fra den 21.

 

Det var et godt foredrag om sjørøya ja.

 

Må få bindt opp en del fluer nå. Slik at det blir en fin vinter og vår fiske etter nyttår.

 

Vil gjerne ha flere bilder av fluer som dere får fisk på. Med bindebeskrivelse.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var ute å fisket her om dagen med litt vind, var vel 0 grader og en del vind. Men her kommer et bilde av en fin plass ved Larvik der det ble tatt to sø nylig. Blanke og fine.

 

De var ca. 800 g fine og godt hold, tok på hvite marabou flua som på bildet.

 

Dette er en fin plass pga at det er kort vei ned til dypere vann som holder en mer stabil tempratur en overflate vannet.

Som denne lille bukta som er sør vendt har 1,5m dypt vann et stykke ut ca.10-30 m da går det ned til ca ti. Det er slike plasser som er fine å fiske på nå om vinteren.

post-1034-13949852918185_thumb.jpg

post-1034-13949852918499_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da var jeg igang. Med nytt utstyr og etter uker med eksamenslesing, finkjemming av norgeibilder, intervjurunder med alle gamle fiskere i området, var dagen satt av til utprøving av den mest lovende plassen. Blåste litt når jeg kom, men etter hvert ble havet til et speil. Etter en liten stund kom det en gammel kar roende. Han så som regel alltid fisk som hoppet der når han rodde forbi sa han, men hadde ikke sett noe i dag. Han hadde ikke sagt det før jeg hørte et stort plask, snudde hodet og fikk se en fin blank på 3-4kg langt oppe i lufta i sitt andre sprang. Faktisk akkuratt på nøyaktig samme plass som flua mi hadde ligget ca 3min før. Fisket med motivasjonen på topp en stund etter dette, men måtte desverre avbryte pga familiære plikter.

 

Må innrømme at jeg egentlig ikke hadde troen på at plassen/området huset fin fisk. Jeg har bodd i nærheten i vel 5 år, ikke fisket mye etter sø, men heller ikke hørt om andre som driver med det her. Men etter dagens opplevelser og de siste ukers intervjurunder er jeg optimistisk for året som kommer, har tengt å satse alt på sø fiske med flue. Dette er et av de såkalte forsettene. Så får vi se om det går etter planen......kommer jo ikke til å selge kaste/meite stengene helt enda.......

 

Kanoon med en slik kontinuerlig sø tråd, da jeg nok vil trenge mange tips og råd fremmover....

Kanskje noen kan komme med tips om fluevalg allerede nå? Fisker i bukter/grunne ommråder ut mot havet mellom Stavanger og Rennesøy

 

 

espen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei! Espen.

 

Ser du er har gjort et godt forarbeid med å skaffe informasjon om området som du skal fiske i det er viktig, å som du sier så tror man ofte at man må dra langt unna der man bor for å få fin sjøørret. Men når man bor et steinkast fra sjøen så er det ikke langt til en sjøørret heller, har gjort det samme som deg å ikke fisket plasser som er rett ved der jeg har/eller bor.  ;D

 

Jeg fisker sø hele året, så skal prøve å svare deg så  godt jeg kan. ;D

Hvis ikke jeg kan så får du altid noen her som har et svar eller en mulig løsning på problemer og frustrasjonene det er til tider å fiske sø.

 

Men sø fiske er kanon artig og utfordrende. Å hvis du allerede har sett 3kg + fisk oppe å hoppe, ja da er jakten i gang. Da er det bare å fiske der ofte i forskjellig værforhold, men for skjellige fluer bytt oftere en du tror og liner. flyteline, intermidiet og en synkeline. Jeg bruker kun de to første.

 

NB! Følg med flo og fjære slik at du følger med strømmene i omtådet, det er ut fra min erfaring ofte best 2 timer før og etter flo, samtidig 2-3 dager før og etter fullmåne, fordi det er ofte høyere vann da.

 

Men det vil ikke si at du ikke kan ha kanon fiske ellers for det skjer ofte at du kan treffe sø hjemme på fjære sjø. Dette kan være forskjell fra område til område.

 

Det er 8 minus her nå så det blir fluebinding for min del, det må bli litt mildere før jeg drar ut. Men det er fult mulig å fiske nå også det er ikke det.

 

Skal ikke dra dette lengre, regner med at dette har du tenkt på før. Blir bare litt ivrig. :D;D:D

 

Hilsen

 

Mads

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er juletreet som fiskene tok på i helga, denne har jeg bindt selv, har endelig funnet en mylarslange som var myk nok. Denne er i størrelse small fra aktiv fritid og er i paerl farge, samt rosa hackel foran, den er ikke fortynget noe. Men har lagt ultråd i rødt under for å lage litt fylde på kroppen samt at det hvises litt i gjennom slangen.

 

Har glemt å nevne at alle fluene bør knyttes på med rappala knuten dette er med på å gi fluene ledigere gange i vannet. Det har gitt meg mere fisk. Gjør dere ikke dette så prøv.

 

Dette tror jeg kan bli ei bra flue utover vinteren ja, eller hva sier du Toggi. ;D

 

Hilsen

 

Mads

post-1034-13949852948693_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

 

Har glemt å nevne at alle fluene bør knyttes på med rappala knuten dette er med på å gi fluene ledigere gange i vannet. Det har gitt meg mere fisk. Gjør dere ikke dette så prøv.

 

Dette tror jeg kan bli ei bra flue utover vinteren ja, eller hva sier du Toggi. ;D

 

Hilsen

 

Mads

Fant ein fin link med den knuten

http://www.animatedknots.com/rapala/index.php?LogoImage=LogoGrog.jpg&Website=www.animatedknots.com/purchase.php

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk Pellus.

 

Der er faktisk veldig viktig med knutter, dette var en kjempe fin link for flere. Anbefaler at alle lærer seg gode knuter. Noen få bør man lære seg ved ikke å se på, dette er til stor hjelp når du skal fiske om natta. Slik at du ikke ødelger nattsynet.|

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, jeg synes rappalan er fin den går fort hvis du tar kun tre turn over knuten før du strammer. Den sitter som banken. jeg bruker kun denne kan den i blinde. ;D

 

Glemte å si at jeg bruker den enkle varianter som er tegnet under den animerte versjonen, da går du inn på RAPPA KNOT som er uthevet under animasjonen på linken som Pellus hviser til over her.

 

Det er sikkert andre knuter som funker godt det viktigste er at det skal gå fort og sikkert.

 

Ja alt som er forbredt er bra men flue må du jo bytte ?

 

Greier ikke å fiske med hansker, så det er en bittende kald fornøyelse på denne årstiden å være SØ fisker ja. Men syns det er værst på de første turene med de blå kalde ja. Siden går det bedre og bedre. HE HE. Alt er jo glemt når man får fisk. ;);D:P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja. Det er er en fordel med å kunne knyte knuter hurtig.

 

Legger ut en flue som jeg mener alle bør ha i sin flueboks, denne har jeg fått sø på i alle mnd i året, men med forskjellige farger til de forskjellige års tider.

 

Den grønne ovlien marabou flua bindes slik:

 

Krok str: 4 stramer signatur mustad

Hale:      grønn oliven marabou.

Kropp:    grønn oliven marabou lagt i en dubbing løkke. Bruker en papir klype til å holde fjæra og sette de i løkka.

             så tvister jeg dem rundt. Husk å ha to tette turn helt framme ved krok øyet, slik at du får et kraftig hode.

             Husk å dra fjærene bak over etter hver turn du tar fram over.

 

Reis så marabou fjæra over og under krok skaftet, der etter river man marabou fjæra med de lengste fremst og korter bak over. Børstes så med en tanbørste som er pent brukt.

 

Detter er den flua som har gitt meg mange sø, men i flere farger som sort, oliven, orange, sort med orange, oliven med orange, hvit, grizzly, og lilla. her er det kun fantasien som setter begrensninger.

 

NB! fortyng flua før du lager dubbing løkka, jeg bruker ca 8 til 12 turn med blytråd. Surr godt med bindetråd for å holde blyet på plass.

     Kan også bruke kuleøyne som fortyning går også bra.

 

 

post-1034-1394985295261_thumb.jpg

post-1034-13949852952968_thumb.jpg

post-1034-1394985295334_thumb.jpg

post-1034-13949852953709_thumb.jpg

post-1034-13949852954059_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er det en vinterflue tangloppe som man kan bruke på stille dager, disse skal fiskes saaaakkkktttte med håndtvist med flyteline og lang fortom over 1 1/2 stanglengde.

 

Denne er bundet på en mustad rekekrok, med oliven ice dubbing og plast til rygg skjold. Og kobbertråd over ryggen. Rufses opp med stålbørste som man pusser børser med, den er kjempe fin til å få ut hår på.

 

Har ikke prøvd dette så mye enda med så veldig stort hel, men har trua på at det funker. Har snakket med Mriks som sier at dette er et morro fiske og rått når man får fisk.

 

Hadde vært fint med flere erfaringer om dette fisket og hva man binder tanglopper av og på. Sett gjerne inn bilder

 

 

hilsen

 

Mads

post-1034-13949852956208_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min erfaring r at ALLE sånne bitte-små fluer må tynges ned, ellers flyter de nærmest vilkårlig rundt i vannet. Pass på å legge fortynging UNDER kroken ikke rundt, da holder flua seg på "rett kjøl" ;). Dette gjelder spesielt fluer med ryggskjold.

 

OBS! Når jeg sier at fortyngingen skal under kroken og ikke rundt, teller ikke ribbing og den slags, jeg mener blytråd og sånne ting man bruker for å fortynge flua ytterligere :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Mads og andre SØ Nisser

 

Jeg vil gjerne legge ut et bilde av min favoritt flue på vinteren, den har grønn kropp og har en hvit marabou hale med litt flash i.

 

Den kalles ice bugger, bruker den under den kaldeste tiden. Ofte fiskes svært seint med små rykk.

Hva den imiterer er det bare SØ som vet, men det viktigste for meg er at den er giftig ;)

 

Denne anbefaler jeg på det sterkeste: (mobil bilder, sorry)

 

Mads: Flott juletreet, den likte jeg godt :)

 

post-1259-13949852957024_thumb.jpg

post-1259-1394985295739_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

spør du meg toggi (selv om eg ikke er ein sø :P). så var det "akker" som datt i hode mitt nor eg såg denne flua.

 

men nå skal vi vel ikke ta denne tråden ut til å verte ein psykolog tråd "hva er det første du tenker på, nor du ser dette bilde" :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider


×
×
  • Opprett ny...