Gå til innhold
lassekr

Merkelig funn

Anbefalte innlegg

Kom over denne i en lokal sjappe idag. Var merket med Indisk Dorade, men det er det jo ikke. Nå er vel ikke Permit truet, verken den i Karibia eller fetteren i det indiske hav(som denne er et eksemplar av). Men jeg undres, Hvor vanlig det er å jukse med arten for å selge den??

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fant denne på en blogg fra 2015:


Det går en slags linje mellom pomfret, dorade og havbrasme som ikke alltid er like lett å skjønne. De fleste kilder online kaller dette for en Pomfret, som oversatt til norsk er en Kardinalfisk. Kardinalfisk er gullfisk for saltvannsakvarium, og det er ikke denne. På forpakningen står det at dette er en "Indisk Dorade". Men doradene har skjell og er vanligvis mindre, og ser annerledes ut. Havbrasme derimot, ser akkurat ut som denne. Men oversetter man Havbrasme til engelsk får man Sea Bream, som igjen er Dorade. Fostå den som kan. Den går under navnet Pomfret her inntil videre. Og for å gjøre det enda mindre oversiktelig går denne underarten under 3 forskjellige navn, Silver Pomfret, White Pomfret og Indian Pomfret.

Det sal ikke være lett.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har meldt fra til mattilsynet. Med tanke på hvor hårreisende folk syntes det var nå det ble solgt hestekjøtt merket feil, eller kjøtt fra utenlandske kyr, solgt som norske, så burde det jo være en vekker. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

×