Jump to content

Scientific Anglers Amplitude snører.


Olof Lilja
 Share

Recommended Posts

Ser det ikke er så mye aktivitet her for tiden. Så får prøve å poste noen innlegg. 😊

 

Tenkte fortelle om noen erfaringer med Scientific Anglers Amplitude snører (ikke prøvd smooth).

Har disse i utgaven Trout og Infinity. Jeg begynte med å kjøpe den i Trout utgaven for 2 år siden. Må si at prisen er meget drøy med utsalgspris på 1399,- så kviet meg en god stund før jeg bestemte meg for kjøp.  Nå er tapering og vekt individuelt i forhold til vad som passer stang og fisketekning best. Men alle grunnleggende egenskaper man kan ønske seg av et fluesnøre må jeg si er på plass. Etter 36 år som fluefisker med forkjærlighet for å teste nytt utstyr har jeg vart innom mange merker og modeller på både stenger og snører. Ikke noe annet snøre jeg testet ligger så strakt på vannet og har så lite minne som dette. En ren fryd å bruke! Det er ikke bare lite minne. Selv etter 2 år på snellen ligger snøre rett på vannet etter første kast uten å strekke det først. Vil si det er eksepsjonelt bra. I tillegg til det så sklir snøret veldig godt og lett imellom ringene. Det flyter meget godt og er lett å løfte fra vannet med. Uhemmet mye skryt dette, det er jeg klar over. Men aldri tidligere har jeg prøvd et fluesnøre som er så godt. Den store ulempen er uten tvil prisen. Men for min egen del vil jeg si at de gode egenskapene oppveier den stive prisen. Når man først får tid til å dra på fisketur vil man gjerne ha det beste. Spesielt nå for tiden hvor tilfellene byr seg mer sjeldent.

Så til dette med hvem modell som passer best til stang og bruk. Det er litt mer vanskelig det. 😊

Ville vart fantastisk kunne man teste alt utstyr før kjøp, men sånn er det dessverre sjeldent.  Ikke bare sånn på plen, men i faktiske fiskesituasjoner. Plenkasting kan man fort bli grundig lurt av så mye har jeg lært meg. 😊

Til min Scott G Series 904 bruke jeg stort sett Amplitude Trout men jeg bruker Infinity med, selv om jeg oftest bruker den på Radian 1004. Faktisk synes jeg både Trout og Infinity er meget gode på G Series selv om mange mener at litt mer aggressive snører er fyfy på G Series.

Trout er et klassisk ørret presentasjons snøre som vært på markedet i mange år og i mange utgaver. Dette i Amplitude utgave må uten tvil vare det absolutt beste av alle disse utgavene.  Amplitude Trout finnes nå i tillegg i to forskjellige farge utgaver. Bare å velge det man liker best.

Infinity er litt tynger og har litt mere aggressiv tapering uten å vare GPX/MPX. Det lader litt fortere en Trout men er fortsatt veldig flott på G Series. I det minste på 9 foteren. Kan tenke meg at Trout er å foretrekke på de kortere utgavene da de er litt mykere. Men på 904 vil jeg si at det er en smakssak skal man gå for Trout eller Infinity. Selv synes jeg begge er veldig morsomme. På korte avstander og med litt tyngre fluer synes jeg Infinity ofte er å foretrekke. Til tørrfluer og skal man kaste litt lenger foretrekker jeg oftest Trout. Men ikke noe fasit svar synes jeg. Bare ikke glem at G Series 904 nok er den raskeste i nye G serien.

Infinity ble opprinnelig tiltenkt min Scott Radian 1004 men jeg har endt opp med å bruke begge snørene litt om varandre på de to stengene. Begge er fantastiske snører og fungerer glimrende på begge disse to flotte stengene. Har man økonomi til et av disse vil jeg anbefale disse uten  noen betenkeligheter. Synes man de er alt for dyre så finnes det veldig mange rimeligere snører som er veldig bra de med. 😊

 

Tight lines!

Edited by Olof Lilja
Link to comment
Share on other sites

Takk for en grundig omtale. Har du behandlet snørene på noen måte underveis, siden du sier at de ligger snorrett på vannet etter to sesonger? 

Og hvordan er det med den ytterste delen, holder den seg flytende over tid? Må si det er rimelig irriterende med snører hvor tuppen synker under vannfilmen etter en halv fiskedag.

Nytt utstyr er alltid  spennende!

Link to comment
Share on other sites

Hei!

Nei jeg har i grunn ikke behandlet snørene på noen spesiell måte. Men jeg vasker dem i lunket vann med bitte litt Zalo noen ganger hvis de er mye pollen å sånt noe i vannet. I tillegg så trekker jeg altid ut snøret for så å sveive det opp veldig løst når jeg er ferdig med fisketuren.

Dette med om tuppen syker eller ikke kommer litt an på forholdene. Fisker jeg tørt bruker jeg Trout Hunter tapert fortom. Når jeg impregnerer fluen trekker jeg altid litt Loon flytemiddel oppover fortommen. Ofte kombinerer jeg med nymphe NZ style ned fra tørrfluen. I disse situasjonene synker tuppen aldrig. Samme med bruk av NZ strike indicator.

Men noen ganger bruker jeg flourcabon tapert fortom med små streamere eller større nympher. Dem vil trekke ned tuppen litt synker dem dypt nok. Men vil si disse snørene flyter bedre en det meste jeg prøvd.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
Verre_enn_minken skrev (6 minutter siden):

VPT er blitt enda bedre, så er det helt gull!

Er særdeles nysgjerrig på dette jeg også! Synd at prisen ligger i grenseland for hva som er forsvarlig. RIO har jo tatt helt av i det siste, og SA ligger like etter.

Link to comment
Share on other sites

Ser vpt 2 er tilgjengelig i noen nettbutikker, til rundt 1200,- noe som egentlig er ganske sjukt for en plastsnor. Men om det beholder glattheten lengre, tuppen holder seg flytende og det varer lenger så blir det jo ikke voldsomt dyrt. De sier det varer 8x lenger, men det er jo bare markedsføringsfraser, men jeg sliter ikke ut et snøre i sesongen, faktisk har jeg det mest brukte enda, etter 3 eller 4 sesonger. Holder de så lenge så er ikke det noen stor kostnad å bytte om de er såpass holdbare. 

Om man ikke liker taperingen derimot så blir det litt surere bomkjøp, men det skal mye til at man ikke klarer å håndtere det.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
 Share

×
×
  • Create New...