Gå til innhold

Kilosfisken 07


Gjest nicolaj brekke

Anbefalte innlegg

  • Svar 140
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

[attachthumb=#]

Her er godfisken på 1.4, akkurat som den ble fotografert i mitt eget hode :-). Da den endelig lå i håven tok jeg en titt ned på kameraet mitt som hang rundt halsen. Da rant vannet ut en 10-12 steder. Ligger foratt til tørk... (kameraet, altså)

post-101-13949850181518_thumb.gif

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fotballturnering på selveste st. hans! for meg som bor i nordre deler av nordland og helst fisker i fjellvann var dette det absolutt minst populære poden kunne finne på å delta i. Som den oppofrende far man er stiller man jo opp allikevel, takboksen forbeholdes stenger, sneller, bagger, vadere og sko så man i hvert fall kan få en liten sjans til å forsøke fisket. Heldigvis skal man et stykke sørover. Overnattinga gjøres på en folkehøgskole og i diske der satt en ung kar fra et helt annet strøk av landet og hadde sommerjobb. Ikke den helt ideelle greia, kanskje for å få lokalkunnskap, men han kunne hvertfall svare på hvor man fikk kjøpt fiskekort i området. Ikke noe sjanse å få brukt statskortet her nei!

 

Fiskekorthandleren var en litt mer positiv opplevelse. Her var det meget liten tvil om lokalkunnskapen, det var helt på det rene. To ferdig monterte stenger i bagasjerommet på den gamle volvoen hvorav den ene var en fluestang var også en oppløftende observasjon. Når i tillegg fiskekortet kostet 30,- kroner døgnet og avskjedsbeskjeden var:

"Å døgfluog klækkæ og no'" var jeg nesten opplagt da jeg dro derfra. Fotball eller ikke.

 

En tur seinere på kvelden resulterte i et utall fiskefingre, en fin steikfisk på 300 gram (som alle fikk leve videre) og en kjempefin og feit ørret på beint 6 hg. Da jeg dro fra vannet på kvelden la jeg skumle planer for neste dag, det var klar bane fram til klokka 11 og med telefonen på vekking burde det la seg gjøre å få et par timers fiske før pakking og utsjekk. Man måtte bare skippe frokost. Lett valg når man veier godt over hundre kilo, det er reserver nok.

 

5 minutter på 8 våknet jeg med et rykk av at mobiltelefonen spilte "Wild thing" med the Troggs i ørene mine, et gruggent "no fer æ" til kvinnen i mitt liv, og et kvarter seinere stod jeg i god avstand fra vannet og speidet etter vak... Lufta er full av insekter, mygg, stankelbein, noe ukjente greier og døgnfluer så store at man godt kunne krydret dem og slengt dem på grillen. Den nesten stille vannflata brytes av og til av svære plask som slett ikke stammer fra bevere eller andre firbeinte. Jeg for min del går i den lille boksen med de store fluene og knytter på en ephemera - nymfe. Rolig fiskes det nedover den korte elvestrekningen, bare avbrutt av øyeblikk hvor man har nødt til å kjøre fisk. Små fisk. De store omgår omhyggelig flua. Jeg går ned til hvor strømmen er sterkere, rett før brua over den lille tilførselselva, ved brukaret, i strømmen der samles det uhyggelige mengder insekter, av og til stikker en grov ørretkjeft over vannet og glefser i seg et eller annet spiselig. Dit fører jeg nymfa i et kast skrått nedstrøms og over. Fisken som biter på og blir med helt inn i håven har allerede reddet sesongen. Det tar et kvarter før den ligger på bredden, omhyggelig kakket i hodet etter bløgging, pent lagt på bjørkekvister, fiskeren må sette seg ned og hvile både seg selv og hølen litt. Feit og nesten halvmeter'n lang, brun med store prikker, en perfekt torpedoformet kropp og en spol som ingen smålaks hadde vært flau over. Det er slike øyeblikk jeg angrer på at jeg har slutta å røyke. Det var helt stille, klokka nærmet seg halv ti om formiddagen og jeg kunne sitte og la ferien virkelig begynne ved bredden av en liten elvestump ett eller annet sted i nordland. Stive skuldre? Ikke denna karen! - Og enda er det flere lange flotte uker igjen av fiskesesongen.

 

Skitt fiske!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Legger inn min flotteste ørret til nå. Det ble ny rekord på tørt. Den ble landet i slutten av mai. Den veide 1,3 kg, og tok på en steinflue ala Øystein fra Haugesund (fikk tipset langs Suldalslågen tidlig i sesongen). Takk til ham for en uhyggelig effektiv imitasjon! Var litt oppkava når bildet ble tatt, men ryggen kom iallefall med  :)

 

Mvh

Ronny

post-2134-13949850266568_thumb.jpg

post-2134-13949850273202_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider


×
×
  • Opprett ny...