Gå til innhold

Sjøørretfiske i sjøen


Toggi

Anbefalte innlegg

Ute en tur i dag. Starta på helt blikk sjø med liten trua. Dro sjappt fra derifra og møtte Pistus på den andra spotten.. Kom til et veldig hyggelig selskap og det ble både fisking og mye prat i det herlige været :) Endte vel på ca 10 SØ tilsammen, og det kan hende det kommer inn en rapport på flere, for vi måtte dra når den beste tiden kom, men Pistus dro tilbake igjen litt senere.. Fiskene kom med strømmen og tok på sandreke og deceiver.. Ingen stor fisker og den største for min del var på kilon... En herlig dag ved sjøen  ;D ;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mye vise ord her nå. Tyder på mye kunnskap ;).

Har fått et par sesonger på kroppen nå og føler at man forstår en hel del mer enn man gjorde i starten. Man lærer utrolig mye av å komme seg ut og bare prøve. Det er kanskje det viktigste og allerede nevnt.

Kjenner at det fortsatt er mye man kan lære og man blir nok aldri helt utlært. Er flere elementer med fiske som oppdages.

Av og til sliter jeg litt med valget av fluer da. Ofte titter jeg i boksen og vet ikke helt hva jeg skal satse på eller hva jeg har trua på den dagen. Hva slags strategier har dere andre som lykkes så godt om dagen? Ikke at det er noe fasit på det, hehe.

Tenker meg ut i helga nå. Kanskje begge dagene faktisk ;D. Håper alle(inkludert meg selv) får en fiskerik helg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bare så synd at erfaring kommer med tiden når det vaker i dag. ;D

Skjønner godt man blir utålmodig. Da jeg startet jakten på SØ fikk jeg heldigvis gleden av å henge med andre erfarne fiskere. Vinterstid gikk jeg over hva jeg hadde lært var gode plasser. På lavvan (som Pættis/Frode) nevner så blottlegges steiner og skvalpeskjær. I tillegg vil det glassklaret vannet vinterstid gi et veldig godt innblikk i marbakker, tangbelter og renner som er essensielt å kjenne til når vårens grumsete vann brer seg i fjordarmene :) binder for harde livet nå og i morgen er det ut for å jakte purker i havgapet. Får håpe vi lykkes ;)

Grattis med bra tur snekkern & pistus ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vise ord Montana ;D  Takk for fin tur og selskap idag snekker"n! Dro som sagt tilbake etter barnehenting,kom ned i 1730 tiden til høyere men blankere sjø :-\ hadde noen små takes"som glapp,mørten seg innpå og torsken tok over grunnene...ga meg på 7-8 stk imellom 1 og 3kg,moro i 5 minutter :P Fiska meg ut mot dypere plasser i håp om å komme forbi torsken,så sild på ca 300gram i fleng som ble jaget av noe stort i dypet,storsilda var i været flere ganger :D men det ble litt "spett"med zonkere på 10cm når silda var nærmere 25 :P Men nok en bekreftelse på at storørreten er i området akkurat nå,neste uke kan være for seint...ut i morgen igjen,kanke"sitte inne i dette været uansett!! Skitt fiske her og der

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ute en svipptur i kveldinga.. Ble totalt 4 SØ i håven og litt fler torsk.. Kom ned ved solnedgang og det var ganske blikk. Fikk fiska i strømmene, og sø tok på hvit jiggi, grå pattegris og til slutt den største på kilo`n tok svart wolly. Relativt hurtige inntrekk på jiggi og patte, og saaaakte med wolly`n. Ut igjen i morgen ved soloppgang  ;D

Du tok vel den kilosen like etter at jeg dro? Typisk!

Og akkurat som jeg spådde. ;D

haha, jeg måtte jo le litt for meg selv da jeg gikk over til der du stod for å ta noen kast... Og ble som du spådde! Kilosen tok der den  :P (Lite tosk han som dro da) hehe.. Men ga faen sjappt etter det, for da var det bare torsk igjen..!!! Vi får ta en tur sammen igjen snart.. Var hyggelig!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei var ute i Vestfold i dag i Helgeroaområdet med Per fiskern,stille forhold da jeg kom ut,kjente først fisk da vannet steg og det ble fin strøm i vannet.Fikk 6 stykker på en halvtime rett før flo,6-700 gram :),Per mistet først en feit plugg rett over kiloen og etterpå en som så ut som 1,4ca.Det er surt :-\ så ingen børstemark i vannet i dag men de 2 som ble med hjem var stappet med reker og noen få mark,fikk alle mine på pattegris fra Pættis her inne.

post-2862-13949891640201_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ute en tur i dag, i De Østfoldske fjorder.

Ble ønsket velkommen av herlig overflateaktivitet, gitt!

Sånt varmer. Det gjorde egentlig sola og.

Så at det var greit med spor etter børstis på bunnen.

Gikk ut på et par som viste seg litt utpå den speilblanke flata. Viftende haler, du...

Som bestandig(?) tullet de rundt sånn litt utafor kastehold.

Må innrømme at jeg, etter x-antall år som sjødenger fortsatt ikke kan pinpointe akkurat hva de tar. Men altså, rolige bevegelser i flata. Og de var store.

Så etterhvert noen andre ringer. Altså helt annen "vakform".

Vel. Slang på ei orange/bittelitt rosa reke og la ut. Her nådde jeg greit ut.

Etter et par kast lugga det. Og på neste inntrekk igjen. Og igjen.

"Sojte!"

Bestemte meg for en kombiløsning for å teste noe annet enn statisk inntrekk.

Meget hurtige og korte drag, full stopp osv. Et par saaakte innimellom.

Flottings, det. Men etter den første satt, kunne jeg ikke på kloden huske akkurat hva jeg hadde gjort da. Ingen bombe.

Det gikk straks på en til. Men den var også ganske så liten.

Og da trer han dusten på den ene skuldern inn:

"Joa. Men de små rakkerne der er jo så kappa, så de hadde nok tatt på hva som helst! Prøv en annen flue!"

Joda. På med en Bugger.

Men etter et kast meldte dust nummer to, han på den andre skulderen seg:

"Tror det er lurest å vade inn igjen og bytte til det snøret som skal testes ut, gitt. DA kommer man lenger ut, vøttø! Helt sikkert."

Er det mulig? Tror jeg må få meg en hobby. Eller, vent...

Endte med å bytte litt frem og tilbake mellom liten reke, Pattegris, og Bugger utover dagen. Pattegris, type Tan m litt orange vant. Fire aurer på denne. Absolutt ingen av de var trofèfisk, men hadde en på kilon+/- som gikk av etter litt hoppogsprettogtjooghei.

To på lille reka.

Buggern ga endel kraftige lugg, men intet satt uansett inndragsteknikk.

Alt i alt en knakandes dag. Fikk drukket en syk mengde kaffe, kastet nedpå en liten pils, spist noen røkte pølser, pratet med hyggelig likesinnet, ble småstøl etter litt "baklengskasting" i brisen som meldte seg på ettermiddagen, og fant ut på turen hjem i kveld at Livet er atter verdt at leva!

   

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest fredricoo

Da er det ut å prøve lykken! :D Klarte seff å drite meg ut med klokka:P Noe dritt å stille den manuelt for så at tlf gjør det automatisk. Må opp tidlig av sånt :P hehe

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da var årets andre helgetur i telt unnagjort. En fantastisk weekend med sø, bål, øl og skrøner. En stor takk til Kjetil og Christian, for en sinnsykt digg tur. Høydepunktet var loppebonansa i grålysningen uten sidestykke, 10/12 stykker i håven på en liten time. Sitter å planlegger telttur neste helg allerede, bare synd det står en uke med jobb i mellom.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ingenting som telt/gapahuk ved fjæresteinene på vårparten,ligger an til overnatting neste helg,da er det meldt litt mere ruskevær-bra for fisket-lei bleika nå!! Lettere og fiske natt og tidlig morgen når man bare kan snuble ut av påsan ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har hatt en fantastisk hælj på Stavern med sol, fluefiske, grillmat og gode kamerater. Også øl da selvfølgelig. Har dratt på meg sol-eksem på henda, og kjenner at jeg er "helt  greit" rød i trynet også - deilig.  ;D

I går kveld - når det nærma seg full flo, i kombinasjon med blåtimen og nært blikkstille, så stupte måkeflokkene midtfjords etter svære børstemark, og kilosfisken spratt rundt oss i den fine strømmen som kom inn i sundet. Det er ei virkelig magisk stemning når detta inntreffer :D

Det blei mye lugging i fluene den timen, noen av oss fikk flere fisk i håven, og alle vi gutta hadde det som "plommen i egget" ;D Fiskene blei tatt på rosa cdc-reker, wållibøgger, en på børstemark og enda litt flere småfisk på noe annet rusk som jeg ikke husker.

En blanking på gode kiloen, som kom inn med høyvannet(trur jeg)  Flua var, skal jeg si selvfølgelig?, en rosa/tan cdc reke. Den tok reke, men var stappfull av olivengrønne børstemark på 10-15 cm ca. Hera(boksetispa) var til tider vanskelig å holde vekk fra middagen ;D Den passa forøvrig webergrillen perfekt.. Smaken av fluefanga sjøørret trenger jeg vel ikke å si noe om?  ;D

7015419775_df45c22da6_c.jpg

Dagen i dag er ikke så mye å skrive hjem om. Kort oppsummert, Superblankt, veldig lavt vann og en bitteliten fyllesjuke gjorde at det å ligge på svaberget blei mye prioritert. Etterhvert blei det overskya og surt også, så vi reiste hjem før kveldsfloa. Dagen endte med to småpinner tatt på rosa cdcreke

Til slutt et par skeive mobilbilder - :P

Noen av mine barndoms svaberg.

[attachimg=1]

[attachimg=2]

Utslåtte landkrabber  ;D

7015620933_47b059189b_z.jpg

post-1295-13949891642608_thumb.jpg

post-1295-1394989164306_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja faen, visste at de cdc-rekene du har knyti opp ville gi uttelling, dem er sykt nice. Skaff deg kamera og misunn folket med kreasjonene dine, du har skills og du veit det! ;) Jumbofjæra er kongematriale til reker ass. Må kjøpe dem i rosa og tan til turen vår. Helt klart!

Har en cdc-shmocker liggende i skapet, og den ligger og venter på grusing av kilosrekorden.. snakker opp mot 2kg her, virker sånn på måten den er dressa. ;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sitter på jobb, trøtt i trynet med øya ned i den svarte avgrunnen (kaffekopp #1) mens jeg skummer over helgens aktiviteter her på FFS  :P  Mange flotte rapporter om turer i nyyydelig vær - våren er kommer!

Grattis til alle som har fått uttelling  ;D

Ifht det å få sjøørret - det aller viktigste er å faktisk ha snøret ute, med krok på  :rolleyes:

Deretter gjelder det å lokalisere plasser der det er flere sjøørreter enn "ellers".  Da øker mulighet for fisk betraktelig..

Dvs områder med noe tilførsel av brakkvann, grunne viker, marbakker, strøm - og finner du en slik plass med en kombi av alt så er det gull...  Klart vann er vanskeligere, svakt tefarget vann er å foretrekke.  De siste to ukene har det vært høytrykk og vannet flatt - og veldig klart.  Har fått færre fisk på tur og mindre enn ellers, men de er der.

Er det møkkavær ute kan det være en flott dag for sjøørretjakt, og gjerne de store  ;D  ;D

Men nå gleder jeg meg til ukas muligheter, sommertiden er på plass så nå blir det mye ettermiddagsfiske!  Tight lines folkens!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Rask tur ut för att få försöka att kroka den första örreten 2012....gick si så där..=) Hade en som högg men det var det...såg massa vak men så fort jag kasta i närheten blev de stilla....prövade med sinnes-sjukt lång fortom utan lycka....ja ja ny dans, ny chans!!

Grattis till alla som får fisk om dagen, ni håller glöden vid liv!

Stefan

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...