Gå til innhold

Storørret som jakter stingsild. Fluetips... anyone??


Gjest Lars M

Anbefalte innlegg

Gjest Lars M

Har et lokalt vann med skikkelig grove ørreter som jeg gjerne skulle lurt på enhånds'en.

Har vært der de to siste dagene og observert kubber over 4 kilo jage stingsild på ei grunne.

Har prøvd et uttall streamere, både zonkere, decievere, muddlere m.fl. tidligere. Under blindfiske sist torsdag mistet jeg en 2-3 kilos, men har ellers ikke vært i nærheten av å fange noen.

Må ut i belly'en da det ikke er fisk å se nærmere enn 60-70 meter fra land.

Prøvde sluken der i går og fikk 5 ørreter mellom 0,8 og 1,9 kg, så umulige er de ikke!

Noen som har en liten joker på lur som kan erte opp disse karene???

 

Et bilde av 1,9 kilos'n... Var kroket dypt og ender sine dager som spekepålegg

 

57831_s.jpg

Fullversjon: http://sportsfiske.nu/foto/arkiv/23000/57831.jpg

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Streamere med noe rødt i er et must når fisken jager stingsild! En kamerat drev å fisket på sjøørret som jaget stingsild og fikk dem ikke til å ta før han byttet til en slags magnus med et blodrødt mallardhackle. Da løsnet det og største var 2,5 kilo ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så en streamer i et ViMenn blad for kanskje 2 år siden som het Brown Trout. Etterliknet selvsagt brunørretyngel. Tror det ved Krogvold som hadde bundet den. Har aldri klart å finne igjen den oppskriften, men den så iallefall ut som man kunne få trua på den :D. Andre sin streamerserie funker bra den. HAr selv tatt ørret på de (ikke så store, men dog) og satser på å ha et par klare i boksen i tilfelle tilfellet skulle by seg.

 

Har du forsøkt å bruke sjø-ørret fluer? Streamere altså... Kan gjøre susen hvis den jager stingsild ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvilken inntrekkshastighet bruker du? Mulig at en større hastighet på sluken gjør at denne tar fisk og flua ikke. I belly kan det være vanskelig å få nok fart på sakene ( å trekke med med begge henda). Du har tydelig vis funnet en sluk som funker, så legg deg opp til denne i størrelse og farge når velger flue. Gangen kan være litt vanskelig å etterligne, men det er enkelte som legger inn skjevt innbunden hale får å få streameren til å "slenge" i vannet.

 

Lykke til :D

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Lars M

Har nok prøvd de tipsene som er kommet. Trekker med begge hendene i belly også, men det hender at rykkvise inntrekk funker best...

Var ute i dag, men vind og vær stemte ikke helt. Kun to småørreter. Kastet på vakene.

Håper på varmere vær, sørvest, duskregn og litt solgløtt innimellom.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen ganger når ørreten jager småfisk på grunna smeller det til med kraftige plask og heftige ploger for så å bli helt stille i lange perioder til det samme gjentar seg. Strategien går tilsynelatende ut på å svimeslå småfisken slik at ørreten deretter kan sige rundt og samle opp den omtåka småfisken. I slike situasjoner kan det være giftig å kaste en bra imitasjon ut i kaoset og bare la den synke rolig mot bunnen eller eventuellt deaddrifte en flyteimitasjoner som ligger tungt i filmen. Mulig jeg er helt på jordet i forhold til situasjonen du har vært borti, men det kan være verd et forsøk.

 

Mvh

Rolf Jf

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...