Gå til innhold

inspirasjonstråd: Døgnfluer, døgnflueklekkere og døgnfluenymfer


Tom Tomassen

Anbefalte innlegg

Prøvde meg på en slik hjemmestrikka vulgata i kveld

Sæksy den der, Victor. Litt mer cdc i thorax så henger den godt i filmen og skaper masse liv og røre. Tynt lag bugbond over den hekla kroppen?

Ja, helt enig, skulle hatt litt mer cdc. Har brukt 1 og 1/2 fyldig cdc fjær på disse andre som ble laget. Har ikke testet den i vannglasset enda, men er redd for at med bug-bond vil den bli for tung og synke, selv med mye foam og cdc. Litt moro å prøve med strech-tubing Allah!* flugbinde Kungen Terje.

Får se om pellets-grisene i sverige vil ha... Men de tar vel alt... Eller?!

(*RR referanse)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag har jeg bundet to varianter som jeg skal bruke når marginataen klekker. En rett og en på kurva krok. Blir moro å se om den ene skiller seg fra den andre som attraktiv imitasjon for ørreten. I den rette har jeg lagt inn cdl-fibre som haletråder og på den kurva har jeg brukt de nederste fluffy fjærfibrene på samme cdl fjæra. Tenker at dette fluffyfiberet blir hengende under vann som ett lite slep. Ser spisst ut på bilde men har litt maraboueffekt i vannet. :)

Hvilken tror dere stikker av med seieren?

8710461005_34f6d99d83_z.jpg

8711584318_1fa2cb51cd_z.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg trur (akkurat som folk gjør i kirka) at den kurvede kroken er best uten klekking. Har inntrykk av at når kroppen bryter overflata er fisken mer interessert... uansett flotte fluer!

Flott marginata Geir! Hva har du brukt i kroppen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...