Gå til innhold

inspirasjonstråd: Døgnfluer, døgnflueklekkere og døgnfluenymfer


Tom Tomassen

Anbefalte innlegg

Bøyer meg i støvet, for binding og bilder. Fytti katta så bra.

Og det gjelder flere her inne, kudos.

Må si at en stakkar som binder fluer for fisking, og ikke har kunnskap om makrobilder blir skremt fra å poste sine kreasjoner.

Så kanskje vi må lage en noob tråd for oss utnen makrolinse. Ikke noe vondt ment, gode bilder av fint bunde fluer liker jeg, det er bare det at jeg er milevis unna.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Unknown User

Kjør på med mobilbilder Rune. Det er det eneste jeg bruker. Tar skjemsputen over ansiktet noen ganger da kvaliteten her inne er sykt høy, men det får da være. Vi kan være to da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hiver meg på koret her Geir. En klekker etter min smak. Hjortehåret bak/under cdc-loopen; Hva er tanken din med den? Ser for meg at den holder eller støtter opp loopen noe så den flyter "riktig", og kanskje spriker litt når den blir våt og iluderer bein?

I dag blir det frem med bindesakene, blitt noen måneder siden sist og det er uholdbart!! Skulle gjerne bidratt litt selv, men det var dette med tid da. Koser meg uansett stort med alles bidrag her, det skal dere vite <<l

Lenke til kommentar
Del på andre sider

vet ikke om dette mønsteret er lagt ut tidligere, da jeg er fersk på forumet, men legger den ut likevel

Krok: TMC 100

Kropp: Hends body quill

Vinge: cdc + krystal flash (inspirert av Terje)

Thorax: cdc dubbing

Haletråder: fortom

Tanken bak mønsteret er at flua skal ligge med vingen og hodet først, slik ofte de ekte spinnerne flyter nedover i elv. Haletrådene er fortommen + den delen av fortommen som man vanligvis klipper av etter at man har knytt på flua. jeg kommer ikke på i farten hvem som står bak mønsteret, eller hvor jeg så det. har selv aldri heller prøvd å fiske med denne type spinnere, men blir spennende å prøve til sommeren.

er det noen av dere her inne som har erfaring med dette mønsteret, eller lignende fluer bundet på samme vis?

TFpMVXRN.jpeg

aG5sOUEz.jpeg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...