Gå til innhold

inspirasjonstråd: Vårfluer, vårfluepupper, klekkere og nymfer


Tom Tomassen

Anbefalte innlegg

Gjest Terje Refsahl

Gi denne mannen en stav og han vil gjøre den om til en vår- eller døgnflue  :D. Lekkert som vanlig Terje. Kan ikke la være å undre meg over hvordan du kommer med noe nytt gang på gang.

Jens

Takker for en veldig hyggelig tilbakemelding, Jens :D

Terje

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Terje Refsahl

Denne har jeg hatt i hue ei stund og til sommeren skal den testes :D

Krok: Hends 454 #12

Hale: Rådyr

Kropp: Polyamid dubbing

Overkropp: Foam

Bein: micro stretch tubing

Hode: Foam

10613353773_71cc53c3ea_c.jpg

10613132485_5f3566a191_z.jpg

10613138854_63cc8c987f_z.jpg

Terje

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En vårflueklekker som jeg aldri har vist frem for offentligheten før, og det er vel fordi den er stygg som juling. Men denne styggen her har faktisk fungert veldig bra til tider. Ofte imiterer vi puppeskall som henger etter eller et skal som ligger rundt kroppen på vårfluepuppene. Dette gjør vi ofte med en "sekk" av for eksempel antron garn, Z-lon eller lignende som blir litt transparent i våt tillstand.

Meningen med denne kreasjon her er at den er på vei ut av skallet og ikke har kommet helt fri ennå.  En kan detaljere og gjøre disse mye mer realistiske, men for meg er fiskbarheten mer enn god nok i en sånn enkel utgave som dette.

Det blir laget en liten forlenget kropp som har denne "sekken/skallet" rundt seg og den er såpass tung at den drar ned bakroppen i vannet. Hackelet er bundet rundt foam som også bygger opp thorax for å få god flytevne i fremkroppen.

For å lage en sånn forlenget kropp bruker jeg perler (jada, sånne fra femibutikker hvor småjenter og barnehagetanter frekventerer). Jeg legger monofilament (020-025) som ei løkke og trer innpå de perlene jeg vil bygge kroppen av. Binder så inn monoen med løkka bakover. Trer inn en bit Z-lon eller antron i den åpne delen av monoløkka bak perlene. Så trekkes de løse mono endene fremover og strammer opp bakroppen. Z-lonen låser da perlene. Brett så garnet fremover og dann skallet på samme vis som på Gary la Fontaine sin Deep Sparckle Pupa.

Har brukt denne noen år og har god erfaring med den i timen det blir mørkt i slutten av juli begynnelsen av august i noen østlandselver.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Får prøve et bidrag her i kveld også av noe som ser ut som ei flue før han B.Gabrielsen får for stor innflytelse.

Nelson Caddis Variant er en av mine favoritt fluer og har vært det i en 20-25 år. Første gangen jeg stiftet bekjentskap med denne var ved Rena's bredd under et møte med Pål Krogvold. Han skrev også en artikkel om den i Jakt og Fiske for mange år siden.

Vingen bindes inn i bunter av hår som en matuka vinge.

Denne varianten er bundet på en Tiemco 112Y str13.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den perlevarianten har jeg brukt et par år Andreas. Funker fint i timen da lyset går over til mørke i siste halvdel av juli og begynnelsen av august.

Har ikke tort å vise den til noen før etter å ha prøvd den et par år for den er jo stygg som juling.

Men som sakt har hatt bra resultat med den spesielt oppe i noen østlandselver.

Mangla vist bilde av den Nelson Caddis Varianten min i mitt siste innlegg ei stund, men nå er det på plass. B.Gabrielsen begynner å kødde til tastaturklimpringa og fluebindinga her i kveld.

Kjell

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...