Gå til innhold

Mattips


Robban

Anbefalte innlegg

  • Svar 153
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Mest aktive i denne tråden

Postede bilder

Det forekommer at jeg sløyer rognfisk. (De som ikke vil lese videre kan gå og ta seg en stille Anders.) Nå har jeg forsøkt flere ganger å lage kaviar av ørretrogn, men jeg er fremdeles ikke fornøyd.  Siste forsøk var rogn, sitron, salt, litt olivenolje og en skvett cognaq.  Fant oppskriften på nett.  Det ble ikke bra - cognaqen skulle aldri vært med.  Usikker på om ikke jeg burde brukt litt sukker.

 

Uansett - noen som har noen tips?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det forekommer at jeg sløyer rognfisk. (De som ikke vil lese videre kan gå og ta seg en stille Anders.) Nå har jeg forsøkt flere ganger å lage kaviar av ørretrogn, men jeg er fremdeles ikke fornøyd.  Siste forsøk var rogn, sitron, salt, litt olivenolje og en skvett cognaq.  Fant oppskriften på nett.  Det ble ikke bra - cognaqen skulle aldri vært med.  Usikker på om ikke jeg burde brukt litt sukker.

 

Uansett - noen som har noen tips?

Du bør ha litt sukker i. Og røyksyre. Bruk rogn som ikke er så grov. Jeg har ikke prøvd selv men har smakt hjemmelaget av rognkjeks. Bra det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...

Matipstråden nå med bilder ;D

Ok, helt ærlig hvem trenger å vite dette? Dette blir litt for facebook, men vi kliner til alikavel. ;) Dette krever litt planlegging og oppsparing av rester i fryseboksen.

Nå gikk jeg løs på rester etter et par måltider før jul. Det ble en ribbe og en steik som jeg omhyggelig sparte alle rester etter.

Oppskrift: Det som er i fryser'n nå. Må jo handle noe, men dette er billigmat.

Ca 10-12 poteter skjært i terninger.

1,5 kålrabbi (nordens apelsin)

7-8 gulrøtter

2 stk persillerot

10 stk sjampingjong (jeg digger det)

Tok resten av sjalottløken fra jula + en hel gul løk.

En liten pose ribberester.

En liten pose skinkesteikrester.

3 stk krydra 150 grams krydderbiff fra Kiwi's Go helg tilbud. ;D Egner seg best til gryte

Ca en pakke wienerpølser.

En boks fryst brun saus fra tidligere middag. Ca 1 liter.

Ca  2 liter nylagd brun saus. Fra bunn av seff. :)

Jeg bruner alt i steikepanna og hiver det i storgryta mi. Potetene koker i 15 min og gulrøttene og kålrabbi'n i 10.

Nå er det bare å blande alt og la det stå og putre i 10 min.

Glemte den viktigste ingrediensen, ca 4 stk Ringnes som ikke helles i lapskausen, men nytes under prosessen.

Nå skal det fråtses like there is no tomorrow ;D ;D Mat i tre dager nå med ca 10 liter lapskaus.

Stabburet, you loose ;D ;D ;D

[attachimg=1]

[attachimg=2]

[attachimg=3]

post-982-13949872295739_thumb.jpg

post-982-13949872296094_thumb.jpg

post-982-13949872296455_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Regner med den var bare til deg ;D Du har kansje ut kvelden skjønner jeg?

Her går det i oblixsuppe (villsvin) vi skal ha med oss (jeg og ungene) på isfiske i morra.

Jeg ble så inspirert av "pelsjegerliv" at jeg måtte ned i fryseren for å finne noe vilt, så jeg og kunne koke meg suppe på vilt :D

Slike barnselige innfall gjør vinteren kortere. Blir veldig påvirket når jeg leser slike bøker. Så i morra så koker opp suppen på et bål og innbiller oss at vi er ved Store Slavesjø sammen med Trofast-Sport-Nigger og de andre bikkjene :) Kansje vi ser en bjørn eller en ulv........

[attachimg=1]

Neida! Har ikke drukket eller rota med midler som påvirker sentralnærvesystemet ;)

post-2611-13949872297316_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...

Vekker litt liv i denne tråden jeg. Improviserte litt når jeg handla på butikken å lagde meg noe i dag som smakte ganske så fortreffelig  ;D

Marinert oreganokylling med paprika, creme fraich og fersk pasta.

Marinade:

-Masse ferske oreganoblader (så mye du gidder å plukke av potta)

-Fersk koriander etter smak.

-Sitronsaft

-Finhakka chili

-Finhakka paprika

-Pepper

-God olivenolje

Finskjær kyllingfileten, og putt i plastpose med marinaden over, og la ligge i kjøleskapet i noen timer.

Steik sopp, paprika, og rødløk og legg til side i en bolle.

Steik deretter kyllingbitene så de blir brune å fine med litt salt, og legg disse også i bollen sammen med grønnsakene.

Saus:

Legg en klatt smør i samme steikepanne som du har brukt til kyllingen, og brun det litt. Hell deretter over en boks med creme freche (aner ikke hvordan dette skrives). Smak til med sitronsaft, salt og pepper og evt. ekstra oregano.

Legg kyllingen med grønnsakene oppi panna med sausen og la det blande seg litt.

Kan toppes med litt persille til slutt.

Server med fersk pasta (Tagliatelle).

post-3089-13949887836435_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vekker litt liv i denne tråden jeg. Improviserte litt når jeg handla på butikken å lagde meg noe i dag som smakte ganske så fortreffelig  ;D

Marinert oreganokylling med paprika, creme fraich og fersk pasta.

Marinade:

-Masse ferske oreganoblader (så mye du gidder å plukke av potta)

-Fersk koriander etter smak.

-Sitronsaft

-Finhakka chili

-Finhakka paprika

-Pepper

-God olivenolje

Finskjær kyllingfileten, og putt i plastpose med marinaden over, og la ligge i kjøleskapet i noen timer.

Steik sopp, paprika, og rødløk og legg til side i en bolle.

Steik deretter kyllingbitene så de blir brune å fine med litt salt, og legg disse også i bollen sammen med grønnsakene.

Saus:

Legg en klatt smør i samme steikepanne som du har brukt til kyllingen, og brun det litt. Hell deretter over en boks med creme freche (aner ikke hvordan dette skrives). Smak til med sitronsaft, salt og pepper og evt. ekstra oregano.

Legg kyllingen med grønnsakene oppi panna med sausen og la det blande seg litt.

Kan toppes med litt persille til slutt.

Server med fersk pasta (Tagliatelle).

Å fy det så godt ut Marius.

Ps: Nå må vi snart få tatt en fisketur igjen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Å fy det så godt ut Marius.

Ps: Nå må vi snart få tatt en fisketur igjen.

Det var hyggelig å høre Frode :)

Jepp det hadde vært kjempemoro om du tok deg en tur til Hadeland igjen. Robert fant årets første vulgata på søndagskvelden når vi var ute :) Tipper det braker løs første helga i juni :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den er stygg som f....., men noe av det mest geniale jeg har gått til anskaffelse  av.

Broder'n er veldig glad nå da han slipper masete fredagsbestillinger med utkjøring.

De selger'n på Expert til 699.- og den er verdt hvert øre.

[attachimg=1]

Er bare å slenge sammen noe greier til fyll og sette barna i sving.

Deilig at noen andre lager mat til meg for engangs skyld. ;D

Litt usymetriske ble de, men sneipen har jaggu fått dreisen på kjevla nå.

Oppskrift pizzasaus.

1/2 boks peppes orginale pizzasaus

1 boks hakkede tomater med hvitløk og oregano

1 liten boks tomatpure

Peppermiks etter smak.

Forøvrig lært av broder'n ;)

Mix med stavmixer.

[attachimg=2]

[attachimg=3]

post-982-13949887917064_thumb.jpg

post-982-13949887917844_thumb.jpg

post-982-13949887918575_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ok her får dere den. Desserten hvis trusene til jentene ryker før desseten er ferdig....

Creme Brulee. Litt kjipt? Ja kansje men prøv denne :)

Creme brulee med kokos og pasjonsfrukt.

Start med en pasjonsfrukt som du passerer igjennom en sil.

[attachimg=1]

Deretter tar du en vanilje stang som du splitter og skraper ut innholdet av. Du koker med skallet, så ikke kast dette enda.

[attachimg=2]

Ta så 2 dl fløte-1,5 dl h-melk, pluss saft i fra pasjonsfrukten og tillsett malibu til det blir 4 dl. Kok opp dette sammen med vanilje (og skall) og 75g sukker og avkjøl.

[attachimg=3]

[attachimg=4]

Visp inn eggeplommene når det har avkjølt seg litt og sil av.

[attachimg=5]

Fortsetter i et innlegg til etter mye tull og fandenskap >:( Helvete Rune! Må da kunne legge ut noen få bilder...

post-2611-1394988800607_thumb.jpg

post-2611-13949888009046_thumb.jpg

post-2611-13949888017246_thumb.jpg

post-2611-13949888033436_thumb.jpg

post-2611-13949888033955_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sett ovnen på 150 grader. Hell røren i former. Her hadde jeg dessverrre ikke former og måtte bruke noe annet. Ikke lag for store posjoner! Sett i vannbad i ca 30-45 min. Pass på at vannet er varmt før du setter inn formene.

Ta ut når de er "faste". Pass på at vannet varmt før du setter inn herligheten.

[attachimg=1]

Drøss over brunt sukker og ha under grillelementet i ovnen eller bruk en brenner før servering.

Her er alt du trenger. Det er ikke vanskelig i det hele tatt :)

[attachimg=2]

Til drikke bruker man gjerne en tradisjonell calvados eller en "late harvest" Det har kommet noen slipp på polet med late harvest som er riktig gode. Riktig gode!! Søte men også friske. Passer til og med til is. Kommer du over en som heter Cloudy bay så kjøper du tre. En til dette og to til å ha i kjelleren :) Jeg hadde dessverre ikke til denne anledning.

[attachimg=4]

Kom igjen og prøv! Dette er ikke vanskelig og utrolig godt :)

Dette har vært en hemmlighet jeg har ruget på, så sett pris på den :D

post-2611-13949888034446_thumb.jpg

post-2611-13949888034935_thumb.jpg

post-2611-13949888035304_thumb.jpg

post-2611-13949888035674_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 måneder senere...

En mattråd kan jeg like Robban!!!

Da guiden vår (Bornholm) insisterte på at vi skulle ta en blankfisk på 3 kg+, lagde jeg denne til gutta.

Sjøørret med potet og selleripurré:

Fileter fisken og stek den raskt på skinnsiden. Etterstekes ca 5 min i ovn eller til kjøttet "slipper" når du trykker på den. Kok opp mandelpotet og sellerirot som du moser gjennom en sil med baksiden av en skje. En god klump smør, fløte og salt/pepper.

Kraft trekkes på bein og rester. Kok inn en halvflaske hvitvin sammen med et par finhakket sjalottløk til ca 1/3. Tilsett litt kraft og kok opp. Trekk til side og tilsett masse smør  ;D

Paprika, løk, sukkererter og rødbet strimles og surres i pannen som tilbehør. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider


×
×
  • Opprett ny...