Gå til innhold

Vinnerliste

  1. sverreef

    sverreef

    Members


    • Poeng

      5

    • Innlegg

      617


  2. Lars Erik Marcussen

    Lars Erik Marcussen

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      1 233


  3. Tom Syversen

    Tom Syversen

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      4 938


  4. 9ls1

    9ls1

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      99


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 08. juli 2015 i alle områder

  1. Jeg også har sett skremmende lite havabbor hittil i år, men det har jevnt over vært bra størrelse på de få eksemplarene jeg har observert og fått. I helga ble det derimot fullklaff... Et utrolig nervepirrende visuelt fiske, inkludert tre-fire fluebytter, ble avsluttet med en heftig fight og ny pers! Fisken ble veid til 6,3 kg i McLeanhåven, men etter mye bruk i saltvann, og ikke fullt så mye tid brukt på vedlikehold, var vekta dessverre noe treg nær bunnen. Vekta må derfor tas med en liten klype salt, selv om tester gjort etter at vi kom hjem tyder på at det eventuelt ikke er snakk om store avvik. Uansett en fantastisk fisk og en fantastisk opplevelse... Som vanlig ble havabboren lurt på en liten og lett modifisert versjon av Tonys som jeg har tatt alle abborene mine på de siste årene. Denne gangen i en hvit og brun variant: Er det forresten noen som har tips til gode fiskevekter? Vurderer å ha noe à la en Brecknell ElectroSamson med 10/25kg kapasitet eller en Kern HCB 20K10 liggende i fiskesekken til slike anledninger, evt. i kombinasjon med en liten ekstern fjærvekt til daglig bruk, som er mer pålitelig og lettere å vedlikeholde enn den innebygde McLeanvekta. Større håv må jeg kanskje også vurdere...
    5 poeng
  2. Ny pers på i overkant av 900g i går
    2 poeng
  3. Anbefaler om du kjøper simms så kjøp i Norge, Simms Norge tar ikke service på plagg som ikke er kjøpt her i landet. Veldig fornøyd med mine g4 vadere, men sku gjerne hatt en midje vader til de varmeste dagene
    1 poeng
  4. Patagonia får du hos Nordisk Fiskeutstyr, bl.a. Jeg har selv Simms G4 Pro, mange venner har enten Simms eller Patagonia. Alle skryter like mye av buksene og servicen, jeg tror det er hipp som happ mellom de to merkene. Dra til Nordisk og kjøp på feelingen! Handler du på nett fra USA, vær oppmerksom på moms og evt krøll m service i fremtiden. Kjøper du vadere på Nordisk er du dønn safe.
    1 poeng
  5. Jeg er 180 høy og 82kg. Rio Gallegos i M passer perfekt til meg i Simms G3 bruker jeg M Long. Den er noen cm for lang, men heller det enn for kort. Har nettopp fått ny Patagonia-bukse etter fantastisk service. Hadde fått noen hull i den gamle som var ca fire år gammel. Vet ikke hvordan servicen er på Simms. Ikke sikkert den er dårligere.. I passform foretrekker jeg Gallegos, men jeg mistenker at kvaliteten på G3en er hakket bedre. Lykke til. Morten
    1 poeng
  6. Ja,det er litt den samme greia,det handler om å stramme opp,eller bremse underlina slik at overlina får større fart. Kombinerer du begge to har du ennå mer å gå på,og det er jo ikke det dummeste å ha i bakhånd.
    1 poeng
  7. Basert kun på egne erfaringer og antagelser: Ikke overskrid 2 X'er, i hvertfall ikke for tørrfluer. Altså: 3x ->5X går fint, 2X-4X osv. Jeg har prøvd å knytte en 5X spiss på en 1X fortom (eneste jeg hadde for hånden der og da) og den fortommen, med samme flue, på samme fiskedag, kastet helt ræva.
    1 poeng
  8. Marquis er en kjempebra snelle, synes jeg. Helt topp byggekvalitet, relativt lett, og veldig solid. Tåler godt et fall i ura uten at den blir skeiv, noe som dessverre kan være et problem med en del andre sneller. Fine eksemplarer fra 60-70-80-tallet går for et par-tre tusen på ebay. Har selv en #7 til sjuerstanga. Ga rundt 1500 for den pga en del bruksmerker på spolekanten. Kjøpte den for et par år siden på bayen og er veldig fornøyd, den går som et urverk, og virker å være så solid at den fort kan ende opp som arvegods. Den du har der er sikkert fin til sjøørret- og smålaksfiske, men nok for stor og tung for f.eks. en femmerstang. Tror Hardy lager Marquis igjen nå, ja, men lurer på om det bare er i laksestørrelser? Var ihvertfall sånn sist jeg sjekka, i forbindelse med kjøpet av min. Generelt veldig mye bra brukte fluesneller i alle varianter å finne på ebay for rundt tusenlappen, så en titt der kan anbefales.
    1 poeng
  9. Helt klart innafor. Lars og jeg fisker alltid i bar overkropp, i hvert fall fra juni til september. Det føles veldig naturlig, og er fisket treigt så er det bare å legge seg bakover i gresset på albuene og se bryst- og magemuskulatur spille.
    1 poeng
  10. Mye gode tips her. Vil også nevne at når man fisker med streamer slik nevnt ovenfor er det ikke alltid lurt å gjøre tilslag. Når det er varmt i vannet og du er ute etter makrell bør man ha en relativt god fart på flua. Kjenner du det rykker bare gjør et lite tilslag ved å dra i lina med armen som du trekker inne snøre med. Sitter ikke fisken på første da er det ofte den tar igjen.
    1 poeng
  11. Danielsson Dry Fly er et godt kjøp til en ok pris. Alternativt noe fra Lamson.
    1 poeng
  12. Et annet lite tips er,at hvis du vil være sikker på å få skikkelig strekk så benytt muligheten du har for kunne påvirke overrullingen av fortommen på tross av oppbygningen av fortommen i seg selv. Du kan heve stanga tilbake i det fortommen er i ferd med å rulle ut,og slipp heller ikke lina med vensterhånden,men trekk lina tilbake for å få en atskillig bedre overrulling og strekk i det den ruller ut.
    1 poeng
  13. Etter flere timer med planlegging og arbeid. ble jeg endelig ferdig i dag. en ny selvbygd bindestikke. Akkuratt slik jeg vill ha den. pedestallen er en 10 mm stål plate. som jeg sveiset og lagde en feste anordning på. for selve stikka. selve stanga som holder stikka oppe er Ø 12 mm stål som er grovpusset, deretter finpusset og tilslutt "børstet" på toppen har jeg laget diverse "hjul" som jeg kan stramme og løsne slik at stikka kan roteres og låses i ønsket posisjon. kjeften er laget ved hjelp av vinkelsliper og båndsliper. akuratt som alt det andre. begge bladene til kjeften er pusset til ønsket form med båndsliper og deretter herdet. stikka er lakket svart og hvit. Da er det tilbake til arbeidet ;D beklager dårlige bilder
    1 poeng
  14. det eneste negative med microringer jeg kan komme på, er når ørreten tar microringen istedet for flua...
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...