Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Kim W

    Kim W

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      7

    • Innlegg

      5 250


  2. Rune Stokkebekk

    Rune Stokkebekk

    Administrators


    • Poeng

      4

    • Innlegg

      6 150


  3. Truls

    Truls

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      4

    • Innlegg

      5 260


  4. -Lars-

    -Lars-

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      10 780


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 24. aug. 2016 i alle områder

  1. Beina må ha spredning etter min mening, bein og vinger vil jeg tro er de viktigste elementene, på små daddys dubber jeg bare krokskaftet tynt som kropp og dem fisker bra i skauen.
    3 poeng
  2. For meg handler det om å skape en daddy som minner om havari, kaos og dødsangst på overflaten, 6 eller 8 bein spiller ingen rolle som viktig faktor for min del, men spredning er viktig. Her er ett knippe daddys, og noen små streamere som jeg fisker som libellenymfer/ørekyte/igle/etc.., fluene på dette bildet er mine favoritter i marka i disse dager.
    2 poeng
  3. Ja vil ikke dette bli som 10 tommeltotter på en mann..? ** Tror ikke ørreten teller beina, men det er vel kanskje avtrykket som trigger (?)
    2 poeng
  4. Det ble jammen noen andre tasser her i kveld også. Snurret opp en skogsmaur variant med falskjermhackle og hvit dusk på toppen for 40+ øyne som skal prøves på ryddefisk aldeles strax. Tråd: Orange/Rød. Krok: Her TMC 112Y #15. Bakkropp: Rygg av 1mm foam og kule av påfuglherl (2stk). Framkropp: Rygg som bak og sort tørrfluedub. Parapost: Hvit Aero Dry Wing. Hackle: Sort. Var i det kunstneriske hjørnet når fluene ble fotografert ;-)
    2 poeng
  5. Satt å meldte litt om helgas fiske med Pål her og bærfis kom opp som mat i magen. Jeg har sett noen få av disse på vannet i det siste og det kommer vanligvis flere utover. Dette er vel ikke noe fisken blir veldig selektiv på, jeg har aldri sett noen store mengder. Men jeg har fanget på det flere ganger. Dette kan da være fin mat for ryddefisk som det er nok av nå framover. Flua er vel i kategorien fun to have. Foamen kan klippes til fasong men det som gjorde at jeg fikk litt blod på tann var disse TMC vårfluevingebrennerne jeg har liggende. Brukte den nest minste til denne flua og resultatet ble ganske nice. Klipp rundt først og smelt det du ikke tar med saksa. Ved å bruke brenneren får jeg også disse to "flikene" som er bakenden på vingen til å feste inn med og det funker bra (enkelt). Man får klemt foamen sammen i front og ned slik at den er lett å lime fast til kroken. RS Berryfart Krok: TMC 112TR #13. Tråd: Lt. Olive. Bein: Monobein, i passe tykkelse. Kropp: 2mm Foam Olive, tusjet med Lt. Olive. Øyne: Tynneste polychenille. Hode: Razorfoam 1mm. Tips: Dekk kroken med rikelig tråd og bind inn de to første beinpara, så foamen som skal være hodet pekende framover. Deretter øyne og fremre beinpar. Tilslutt kommer selve kroppen. Etter den så bretter du over foamen på hodet og avslutter. Har laget 2 stk, det får holde.. skal testes framover. En liten edit: Jeg limer først kroppen til kroken med superlim, så har jeg på et lag med Bug Bond for å lage den litt shiny.
    2 poeng
  6. Ang Daddy, hva mener dere er hovedattraktoren i flua? Regner med at det er bena, profilen og litt illusjon av liv med hackle/cdc. Mener dere plasseringen av ben har mye å si? jeg ser mange binder med bena nesten hengende sammen i en klump bakover på hver side. For min del klarer jeg ikke helt å la være å binde de mest mulig fra hverandre ut fra kroppen.
    1 poeng
  7. Mest sannsynlig vil du få hjelp om du klager. Men det er et lite tjuvtriks du kan prøve om det ikke tas som en reklamasjon. Gå på apoteket og få tak i en sprøyte med stor spiss. Bland epoxy (ikke fem-minnutters!) Trekk det inn i sprøyta, stikk spissen inn i hulrommet inn mot klingen og fyll hulrommet med epoxy. Legg også epoxy mellom korkringene. Sett i press, og tørk av overskuddet som tyter ut. Det kan redde håndtaket.
    1 poeng
  8. Jeg er rask med ris, så må jeg også gi ros! Fikk ny stang i posten i dag, med ødelagt topp ring. En hyggelig telefonsamtale og ny stang er på vei i posten med express levering. Sånn skal det være
    1 poeng
  9. Takk for det, hyggelig å høre Tom : Binder vanligvis inn seks bein på denne størrelsen og fire på daddys i #10 og 12 med cdc i løkke i front. Denne her fikk åtte, og frembeina er låst i posisjon med en dråpe superlim. Vi to har hatt en diskusjon tidligere om antall bein der du sverget til ett høyre antall enn hva jeg gjorde. Tenkte faktisk på den samtalen når jeg bandt denne og tenkte skitt au, jeg slenger på to ekstra for å prøve noe nytt.
    1 poeng
  10. Kjekt med noen store daddyer nå på sensommeren!
    1 poeng
  11. Nordmarka på søndag. Lite vak å se, noe som er vanlig for vannet jeg var ved. Var noen vårfluer, veps, stankelben og en og annen maur på vannet. På denne tiden av året har jeg god erfaring når vinden løyer tidlig ettermiddag. Da begynner ofte en og annen fisk å rydde vikene for alt som har havnet der i løpet av dagen. Dette skjedde i dag også. Vel vitende om maursvermingen som har vært de siste ukene satte jeg på en enkel dubbingmaur og ventet. Fant en fisk så fort vinden løyet. Tok etter under ti sekunder. Var en pen fisk, men fikk den ikke helt inn. Fem minutter senere fant jeg en ny pen fisk. Også denne tok flua etter få sekunder. Fikk to småtassene til før der døde helt ut. Valgperioden varte i rundt 20 min. Et tips jeg har prøvd litt i år som har funket bra er å feste en buzzer som er festet som dropper i krokbøyen på en foam eller dubbingmaur. Dette gjør at rumpa på mauren havner litt dypere. I tillegg virker det som ørreten ser flua lettere når buzzeren tiltrekker seg mauren. Bare en teori, min har funket gang på gang så lenge jeg har prøvd det. Kan også hand-twiste rolig inn og du får en dødelig kombinasjon med lett stripende maur og buzzer. Har gitt en og annen bonusfisk.
    1 poeng
  12. Tidligere i sommer etter jeg håva en fisk inne ved vannkanten. Jeg bruker redningsvest når jeg fisker i bellybåt, og det er sånn vest med gasspatron som blåser seg opp i kontakt med vann. I det jeg trappa ut av bellyen med fisken i håven sklei jeg på en stein og havna langflat uti vannet. Poff sa det og plutselig hadde jeg nakkekrage. Hehehehe : Fisken var flott da Fikk den på godzonkeren til Robert. http://www.fluefiskesiden.no/fluedatabasen/?db=1&flyid=330
    1 poeng
  13. Sage One ? Det er jo bare sååå 2014 ;-)
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...