Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Kim W

    Kim W

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      3

    • Innlegg

      5 250


  2. Maяɪus_A_Book

    Maяɪus_A_Book

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      2 466


  3. GeirD

    GeirD

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      648


  4. Morten Fosaas

    Morten Fosaas

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      113


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 27. aug. 2016 i alle områder

  1. Skal ikke påberope meg veldig bred erfaring med å fiske med daddy long legs under mange forskjellige forhold, men høsten for to år siden gjorde jeg et lite eksperiment. Var lei av å knyte fasanhalefibre til bein og bandt noen daddyer uten bein i et hele tatt. Microchenille kropp, drywing som vinger og litt rufsete dubbing i thorax var det jeg gadd. Og fluene fanget som bare det! En daddy ute bein altså. Vet ikke hva fisken tok flua som, men jeg fisket den som en daddy. Kanskje tok fisken den som noe helt annet, men jeg tenkte at vingeavtrykket var avgjørende. Har ikke ført statistikk på bein vs. uten bein, men for hva det er verdt ble min slutning at man kan binde daddys uten bein og fange bra med fisk. Kanskje hadde jeg fanget fler om jeg hadde bein på fluene, hvem vet? De daddyene jeg har sett som kræsjlander på vannet ligger ikke picture perfect med bena spredt symmetrisk og vingene likeså. Mer som en kladd på vannet med et bredt og rufsete avtrykk. Og det er disse kræsjlanda daddyene jeg tror det er effektivt å etterlikne.
    1 poeng
  2. Skulle ikke forundre meg . . . De stemmer jo på Donald Trump der borte, også ;-)
    1 poeng
  3. Det ligger en (ikke gore tex) på ebay. Gore Tex versjonen dukker opp innimellom, så det går ann å legge inn et autosøk. Eventuelt kan du gå for denne. Veldig populær, billig og kaster mye mer skygge en Simms sin Sombrero.
    1 poeng
  4. Fisker mye med DT line. Synes den er fantastisk å presentere med, ruller ut snorrett og legger seg pent ned. Kaster greit ut hele snøret, så det er heller ikke noe problem med lengde. Har brukt Sa Trout DT, men har også kjøpt Cortland snøret. Det har jeg ikke forsøkt ennå. Det er DT som er klassisk fluefiske. Hadde ikke Wf i gamle dager.
    1 poeng
  5. Hei Flyttet noen innlegg til ny tråd vedr. stankelbeinmønstre og diskusjon rundt dette. Da er det lettere å finne igjen senere: http://www.fluefiskesiden.no/forum/index.php/topic/28110-diskusjon-omkring-stankelbein/
    1 poeng
  6. Ja, du kan spøke du, din luring
    1 poeng
  7. 6 bein og spredning, tenker det bør være som naturens egne skapninger
    1 poeng
  8. Blåser det på fjellet? Hva er temperaturen? Paragliderklubber har montert værstasjoner på fjell rundt om i landet. Målingene ligger tilgjengelig på nettet. Jeg synes presentasjonen er veldig grei på dette kartet: http://holfuy.com/en/map.php?area=Norway Pilene viser retining, og tallverdien (og fargen) viser vindstyrken. Du kan velge forskjellige enheter for vindstyrken. Du kan også velge temperaturkart i tillegg til vindkartet. Klikker du på pila, får du detaljdata fra denne værstasjonen med tabeller og grafer. Jeg har satt opp flere Holfuy værstasjoner, og har selv en av denne typen på Vikafjellet: http://holfuy.com/en/data/112 Det geniale med disse værstasjonene er at de har solcelle og internt batteri, så alt men trenger er GSM-signal. De kan mao plasseres nesten over alt. Legg inn koordinatene til værstasjonen, og dataene dukker opp på produsentens side. Ikke noe dataknoting trengs! Driftskostnadene er kun ca 150 kroner i datatrafikk per år. Plassert på en fiskeplass, kan man også måle vanntemperaturen, om man ønsker. Opsjon med webkamera finnes også. Har du spørsmål om værstasjonene fra Holfuy, er det bare å ta kontakt! Geir
    1 poeng
  9. For meg handler det om å skape en daddy som minner om havari, kaos og dødsangst på overflaten, 6 eller 8 bein spiller ingen rolle som viktig faktor for min del, men spredning er viktig. Her er ett knippe daddys, og noen små streamere som jeg fisker som libellenymfer/ørekyte/igle/etc.., fluene på dette bildet er mine favoritter i marka i disse dager.
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...