Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 10/04/16 in all areas

 1. Hei Ja det er litt bevegelse. Bymiljøetaten skriver: Bekrefter at Bymiljøetaten har fått oversendt oversikter over fiskeutsettinger i OFA’s områder i Oslo. Oversiktene er ikke sammenstilt i en enkelt tabell enda, men vil bli det i løpet av oktober. Kan også orientere om at Akershus fylkeskommune, Fylkesmannen og Oslo kommune snarlig skal ha et felles møte der vi gjennomgår dataene som nå har kommet inn. De fleste forstår vel at disse tallene nå kommer til å offentliggjøres.
  2 points
 2. Dette er spørsmål jeg hadde med i et leserbrev i Tønsbergs blad, og spørsmålene burde ha vært stilt rundt hele Friluftsfjorden. Sunt bondevett er kanskje ikke så lett å definere men det å ta opp småpoteter eller skyte all elgen er, etter min mening, ikke særlig vettugt. Hva koster en utarmet fjord oss? Hva koster det oss å legge den åpen for invasjon av fremmede og svartelista arter? Hva koster det å høste av kapitalen, ikke bare av overskuddet? Hva koster det å tviholde på såkalt tradisjon og kultur? Hva koster det å se helt bort fra bærekraft og biologisk mangfold? Er ikke en fjord "full av fisk" en matsikkerhet på samme måte som vi vil ha matsikkerhet i landbruket? Friluftsfjorden!
  2 points
 3. Dyret, i str. 18, 16, 14 brunaktig kropp medium dun hackle tynn kropp funker som klekker både leptophlebia og vårfluer
  2 points
 4. Adams TMC100BL #14
  1 point
 5. Flua jeg bruker mest i løpet av en sesong: (mulig det er et kjent mønster som har et navn for alt jeg vet) ensfarget superpuppan med litt sparsomt hackle! Str: 14-16-18 Farge: FlyRite #32 Rusty olive Grizly hackle.
  1 point
 6. AndersRN

  Fylle opp flueboksen

  Tro det eller ei, men i tillegg til å tilbringe veldig mye tid ved kysten er jeg også en ivrig skogsfisker. Det er spesielt én flue som er verdt og nevne og som stort sett leverer hele tiden for meg i skogen, og det er André Brun's 'Profile Ant'. Egentlig er alle fluemønsterne til André særdeles gode, men Profile Ant har en helt spesiell plass i boksen min. Den fungerer for meg langt bedre enn dubbingmaur og sitter på 80% av tiden dersom fisken er oppe i overflaten. Selv om det er døgnfluer, vårfluer eller mygg som står på menyen, sier den sjelden nei til en Profile Ant som ligger godt plantet ned i vannfilmen. Andre fluer som jeg selv har veldig sansen for i skogen er cdc-mygg samt cdc-caddis i noe grått eller brunt. Str. 14 og 16 fungerer fint. Så må jeg også nevne en av mine store favoritter når det kommer til døgnfluer, og det er Spent Spinner med mørk brun kropp og hale og vinge av hackle fibre i en eller annen grå-blå farge.
  1 point
 7. Rune Stokkebekk

  CDC Mini Daddy

  Ny link:
  1 point
 8. Lars Egeland er listetopp for Vestfold SV til valget neste år og det første han skriver er " Folket skal eie havet". Det handler om de store fiskeriene og kampen mot kvotebaronene men han er også innom Oslofjorden og poengterer bruken av verneområder for å få tilbake torsken. I 2005, da jeg begynte å skrive om vern, ville en fra SV at vi skulle stemme på dem for å få tilbake torsken. De skulle få bukt med klimaendringene og dermed få ned temperaturen i fjorden slik at torsken ville komme tilbake. De klarte ingen av delene. Derfor er det gledelig at de nå snakker om vern og jeg håper andre kommer etter. Jeg tror nok Egeland har lest noen av mine leserinnlegg og er det de som har fått SV på bedre tanker er det flott. Det beviser at politikere lar seg påvirke så tenk om tusenvis av oss hadde gjort en liten jobb for å påvirke dem. Det er vi som er mange, det er vi som er det fellesskapet havressursloven slår fast eier de ville marine ressursene noe Egeland også skriver. God helg og skitt fiske.. Friluftsfjorden!
  1 point
 9. Definitivt! Var god inspirasjon til å få lyst til å komme seg ut. Fin tur ble det også. Deilig vær, flott natur og et par flotte ørreter på tørt av nokså beskjeden størrelse. Helt topp med andre ord!
  1 point
 10. Her er gode eksempler på både åpenhet og fiskekultivering: Jeg vil anbefale dere å lese årsrapportene. Det er veldig trivelig lesing og et imponerende arbeid hvor man ikke baserer seg på settefisk. Du finner også to Kraabøl vedlegg hvor man blant annet kommer inn på dette med Vannforskriften. Det er helt avgjørende å vite litt om Vannforskriften dersom en skal mene noe som helst om fiskekultivering i 2016. Som Kraabøl påpeker: Vannforskriften utfordrer settefisk-bransjen.
  1 point
×
×
 • Create New...