Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Morten D.

    Morten D.

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      6

    • Innlegg

      577


  2. Kjell Grønningen

    Kjell Grønningen

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      4

    • Innlegg

      57


  3. Bård H Bjerkeli

    Bård H Bjerkeli

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      199


  4. Truls

    Truls

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      5 260


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 19. mars 2017 i alle områder

  1. Vannet kan være så bra det bare vil, men uten innsektsaktivitet kan selv det beste vann virke helt dødt. Å være ute på rett sted er selvsagt viktig, men det å også være ute i rett tid er dessverre et undervurdert aspekt spesielt når det gjelder tørrfluefiske-det eneste salige... Jeg hadde et vann jeg ofte fiska i uten å oppleve det helt store og trodde at dette var et vann hvor det stort sett kun befant seg middelmådigheter. En ettermiddag i juni befant jeg meg plutselig midt oppe i en stokkmaursverming og vips ble tjernet som forvandla. Hvor kom all denne store fisken fra? De store gutta gidder ikke å stresse seg slitne med overflateaktiviteter hvis det ikke er en næringsmessig smart grunn til å gjøre nettopp det. Så det må skje noe som lokker dem opp og ut av det bedagelige livet der nede ved bunnen.Fjærmyggklekkinger som skjer stort sett hele sesongen og gjerne i litt rusete vær. Når myrdøgnfluene klekker på formiddagen i mai. Maursverminger av ymse art hele sommeren. Vulgata og vårfluer er også snadder for stor fisk. Og Libeller og vannymfer skal heller ikke kimses av, kan til og med fiskes tørt selv om det er vanskelig. Og ikke glem det såkallte "dipterafisket" i slutten av september, helt klart et av årets høydepunkter. Og se opp for kræsjlandede stankelbein... Poenget er at hvis man stort sett er ute når det ikke skjer noe så opplever man heller ikke noe særlig. Før var jeg stort sett ute etter jobb hver eneste ettermiddag i mai og juni. Etterhvert tok jeg meg heller fri en dag eller to og passa på å være tilstede når innsektene også var det. Det ga resultater. Tar meg forresten fri tre uker i juni hvert eneste år nå, det er da det skjer i skauene rundt hovedstaden. Da gjelder det å være på plass! Så finn ut når ting skjer i vanna dine, det tar måneder og år, men til slutt veit du bedre når det lønner seg å være til stede. Og skjer det ikke noe så finnes det uansett ikke noe bedre å bruke tida si på, en dag ute i felten er aldri bortkasta, det er et privilegium ikke alle er forunt. Og kjøp deg en stolsekk av det ekstra lange sorten, da sitter du godt selv om du befinner deg ute på ei myr. Lett å kaste fra er den også og gjør at silhuetten din ikke blir så stor og skremmende for fisken. Og kast mest mulig sidelengst hvis mulig, da skremmer du ikke fisken så mye som kasting over hodet gjør...små detaljer veit du...men viktige. Og kle deg for all del i skauens farger. Skitt fiske og lykke til! Mvh Kjell Grønningen, en halvgammal skaufisker fra Hovedstaden.
    4 poeng
  2. Etter en alt for lang og har vinter, i hvert fall under vann, så hadde jeg håp om at det skulle være bedre muligheter i dag. I vinter har jeg til og med hatt et par bomturer og det begynner å bli noen år siden sist. Uvant kost det, og veldig frustrerende selv om det helst skyldes at det ikke var noe fisk i nærheten uansett. Til tross for det så var jeg litt beskjedent optimistisk for dagen, det var i hvert fall meldt fint vær! Jeg hadde bestemt meg for hvor jeg skulle dra, men ombestemte meg og dro et annet sted. Noen ganger er det lurt å følge magefølelsen. Det var sur vind og ikke så deilig som meldt, men i le så var det rett og slett nydelig. Sola tok godt, men skuldrene var fortsatt høye. Fisket meg utover et grunt område, og få meter fra meg så lugget det litt. Trodde de var bunn men jeg gikk noen skritt videre og lenger inn, la ut flua og dro litt mer aggressive rykk. I en pause så rykket det til, og det var så uvant at jeg ikke helt fikk med meg hva som skjedde, men jeg klarte å kroke den på ren refleks. Fast fisk, og det var lenge siden sist. En kort kamp så var en trehudregrammer avbildet, avkroket og gjenutsatt. Jeg kunne heve armene og nyte lettelsen. Utrolig hvor mye godt en liten fisk kan gjøre. Da kunne jeg senke skuldrene og like etter hadde jeg vært borti to fisk til uten at jeg fikk kroket de. Rusten så det holder... Langs yttersiden er det dypere, og der var det ikke noe liv, fisket meg mot neste grunne område. Varierer inntrekket veldig mye, og i en pause mellom aggressive rykk så strammer snøret og en fin fisk banker til. Den tar hele løslina, og har flere herlige utras! Den er oppe flere ganger og det er ikke noe tvil om at det er en fin fisk. Etter flere minutter så kan jeg få et raskt bilde av en blank flott ørret på snaut 1,5 kg! Og derfra og ut så var det egentlig bare å nyre resten av dagen. Jeg endte tilslutt med seks eller syv stk og var borti mange flere, men de færreste ville la seg kroke. I en liten vik var det til og med en del vakaktivitet, og jeg burde nok klart å lane flere, men hva gjør vel det når man har fått senket skuldrene, og sola varmer. Fortsatt har det ikke løsnet helt men dette var en nydelig forsmak på hva vi har i vente! Mest fisk var det over mørke tangområder på bløt bunn, men den største tok over kuppert terreng men ikke langt unna et større bløtbunnsområde.
    2 poeng
  3. Sitter å tester ut noen ideer. Sikkert noen som har bundet den før meg, men liker resultatet. - TMC 100 -Fly-Rite #28 - Pheasant tail og Pearl flash -Cdc vinge og hackel hale
    2 poeng
  4. På kartet kan det være greit og sjekke om tilgangen på friskt vann i form av et innos eller oppkomme av noe slag, vegetasjonen rundt gir jo en gjerne en pekepinn på insektliv og tilgang på næring. Berggrunnen i området betyr jo noe for PH og igjen diverse døgnfluer, i litt større skogsvann trekker jeg gjerne mot viker/områder av vannet med mere definerte myrkanter, der kan det dukke opp grov fisk overraskende nært land... Når jeg leter opp nye vann og områder på fjellet ser jeg ofte etter "systemer" bestående av flere små vann som med korte bekkefar har direkte tilknytning til større innsjøer, her er det ikke så rent sjelden grov fisk i lokasjoner en ellers kanskje ville forbundet med "småfisk-vann".
    2 poeng
  5. Bandt denne med tan sparkle yarn. Fra undersiden kan man skimte en nærmest gnistrende vinge. Håper ørreten ser det samme i sommer;)
    1 poeng
  6. 1 poeng
  7. Sitter og prøver meg på et "nytt" mønster. Som alt annet er det sikkert oppfunnet åtti ganger før, men lure tanker som dukker opp på dass skal man ikke kimse av. Det viktigste er at man har trua;) (første forsøk. Må jobbe litt mer med hodet og muligens kutte ut ett ledd i kroppen som henger ut bak kroken, og variere farger.
    1 poeng
  8. De færreste har mulighet til å finne stor fisk i nabolaget. Selv fiska jeg mange år bare i skogsvanna i nærområdene før jeg innså at man kan bli nødt til å flytte litt på seg for å øke sjansene for stor fisk. Jeg fisker fortsatt mest i skogsvanna på hjemmebane, men har en litt annen innstilling til fisket der nå. Får jeg en ørret på 3-5 hg på lett utstyr så er jeg kjempefornøyd. I et par av elvene jeg fisker så ville dette vært småfisk. Selvfølgelig kan det være stor ørret i vannene der du fisker, men jeg kan anbefale deg å google litt på emnet. Det er mye info som ligger tilgjengelig om gode fiskeplasser. Søk for eksempel på "fluefiske i norge" eller "fluefiske i trøndelag" så dukker det opp konkrete tips med en gang. Når det gjelder å finne større fisk på hjemmebane så har i alle fall jeg slått meg til ro med at det bare er tid ved vannet som teller for å få opp erfaringsnivået.
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...