Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 04/16/20 in all areas

 1. RolvS

  Stillevannsfiske 2020

  Har sjøsatt bellyen, sett årets første mygg-klekking, samt sett de første vakene. Den første tørrfluestillevannsfisken lar vente på seg, men jeg føler meg relativt trygg på at det går i orden før snøen faller i Desember.
  3 points
 2. He he ....bucktail er ett knall fint matriale . Anbefaller deg å kjøpe boka til bob popvics ... der er det veldig mye bra
  2 points
 3. Grei ambisjon å ha det. Rykker godt kastearmen her og men det har knapt nok begynt å smelte i 'mine' vann. Spørs om det ikke blir gjedde først. Årets kuriositet blir kanskje fjærmyggfiske etter sjøørret eller horngjel på tangloppe og klasse tre eller fire fra belly. Må ha noen sprell å planlegge mot. Årets håp for sesongen i stillevann er å klare å lure en av de store midtfjordsørretene som gikk midtfjords og rullevaket i et ganske stort vann jeg fisket litt fra bellyboat i fjor.
  2 points
 4. Denne flua har jeg hatt med i boksen siden slutten av 90-tallet. Materialet i bakkroppen er etter inspirasjon i fra Torill Kolbu som lager sine myggklekkere med hackle i stedet for cdc og bakkroppen er av heklet Twinkle. Denne type flue kan lages med andre materialer, du kan f.eks kun bruke bindetråden som kropp og ribbe med en lysere eller mørkere farge tråd. Et, raskt enkelt og godt mønster som egner seg for nybegynnere.
  1 point
 5. Hei takker jeg bruker for det meste bucktail. den øverste har jeg brukt bucktail og craftfur
  1 point
 6. Jarle TL

  Stillevannsfiske 2020

  Var på familietur i Østmarka i solskinnet i går. Isfrie vann, sommerfugler, hestehov og lunsj i friluft. Prøvde å speide etter vak, men med vindkast på 20m/s er det begrenset med overflateaktivitet og myggklekking... Nå rykker det fælt i kastearmen!
  1 point
 7. Siden jeg er i nymfesiget ble det en Twinklenymfe i steden for en twinklemygg med Madeira broderitråd, @Rune Stokkebekk - derfor passer de kanskje bedre å poste her Streit å legge dobbelt og tvinne. Blir litt uforutsigbart hvilken farve som dominerer.
  1 point
 8. Skal sies at denne ikke er så stor som det ser ut.. Er en liten ørret håv....fisken var 37cm.... Hadde ikke tatt denne og sluppet ut en blank fin på 1,2 om jeg skulle ha meg en matfisk! For matfisk tar jeg innimellom! Hadde ikke planer om det denne gangen bare... Denne var av utmerket kvalitet forresten! Or og Einer røkt! Trur kanskje døm som tar opp mest fisk er døm som fisker mest... Veit om noen som dorger og agner mye etter sjøørreten og er ikke mange ørretene over minstemål som slipper ut igjen der i hvertfall... Trur mange tenker at døm ikke kan skrive at døm tar opp fisk for å ikke bli halshugd på forum/sosiale medier.... Trur måtehold om du heldig er lurt! men å opplyse en uerfaren/uvitende fisker i en eller annen form er veldig lurt!
  1 point
 9. Havabbor boxen er fylt opp ... venter på varmere vann i sjøen
  1 point
 10. En imitasjon av vanlig skogsmaur med vinger, en viktig flue for mai og juni. Er våren tidlig så kan de komme i april også.Materialliste: Krok: Tmc  2487/2488 str. 12 og evt. 14. Tråd: Sort. UNI 8/0, Sheer, Benecchi 12/0 anbefales. Underlag bakkropp: Sort floss eller annen farge som tusjes sort. Her Uni Stretch som er enklest å jobbe med. Rib: UTC wire Xsmall Olive el. tilsvarende. Gjerne mer grønn. Hackle: Brunt. Vinge: 1-2 stk. nat brune cdcfjør. Kan også bruke 3 små. Framkropp: Sort tørrfluedub (flyrite, superfine).
  1 point
×
×
 • Create New...