Gå til innhold

AR

Members
  • Innlegg

    187
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1 Neutral

Nylige profilbesøk

859 profilvisninger
  1. Vil helst slippe å møte selvhøytidelige fluefiskere som ser ned på fullrigga fluefiskere og fluefiskere med kamera. Men det gjør jeg sjelden uansett, så det er ikke noe stort problem. De aller fleste er normale mennesker.
  2. Hørtes ut som en utrolig vittig og reflektert type.
  3. Et godt sted å starte kan være her: http://folk.uib.no/nglhe/Geologi.html Inneholder masse moduler, med gode forklaringer om alt fra Norges geologi, introduksjon til bergarter og mineraler pluss masse annet. God lesning. Jeg jobber i oljebransjen, så mitt fagfelt er allsidig, men omhandler mest sedimentære bergarter, strukturgeologi, avsetningsmiljøer og geofysikk. Som Raymond sa er geologi et vidtspennende fagfelt. Mange hobbygeologer har også utmerket kunnskap, og det finnes meget god litteratur angående Norges geologi. Nå er vi vel strengt tatt off-topic her, beklager.
  4. Geologi er nok ikke for alle, så jeg skjønner veldig godt de som ikke bryr seg med dette. Om man har interessen er det derimot et nyttig verktøy; det finnes ingen som ikke aksepterer at berggrunn har betydning for vannkvalitet, og at vannkvalitet igjen har betydning for insekt- og fiskeliv. At geologi er en hobby som kombineres bra med fluefiske vet jeg av erfaring, og personlig er det en ekstra glede utenom det å fiske. Men ingen burde føle seg inkompetent fordi de ikke gidder å sitte timer foran et geologisk kart. Folk som interesserer seg for og jobber med geologi og geofysikk er generelt sett noen raringer, man må ha noen skrupler løs for å drive med steiner på jobb og fritid!
  5. Synes det er gøy å fiske, jobber som geolog, samler på steiner. Insekter synes jeg er litt plagsomme, så de interesserer meg lite, men føler jeg har brukbar tek på imitere de. Dessverre er jeg klønete og distre av natur, så noen snikfisker blir jeg nok aldri. Kan man skli og falle, så sklir og faller jeg. Jeg ser på det som at jeg gir fisken en sjanse til en fair fight. Mange her har naturligvis veldig gode punkter på hvordan man kan bli bedre. For min del er det et jag å bli bedre å alle andre områder i livet, så jeg bekymrer meg lite for å bli best i fluefiske. Holdningen til Lillevann har jeg brukbart sans for vedr. fiske.
  6. Kjære Sokrates...ehm, tmags: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10094622
  7. Hvis noen reiser 30 mil oppi et dalføre for å fiske har de allerede brukt mye på reiseutgifter. 100 kr pr døgn i en god ørretelv frister ikke veldig i budsjettet til en skoleelev da. Jeg er enig i at dette ikke er den eneste årsaken, men forgubbingen fortsetter, og "lakselordtilstander" tiltrekker hvertfall ikke flere til miljøet. Du misforsto litt. Jeg er altså imot poenget noen her har framsatt, at gode ørretelver godt kan tåle en solid prisøkning. JEg mener dette tjener mot sin hensikt. Både rekrutteringsmessig og i forvaltningsøyemed.
  8. Nå består (heldigvis) ikke fiskermiljøet utelukkende av bemidlede menn over 40, men også en god porsjon barn, unge og studenter. Kanskje også noen i andre aldersgrupper med trange budsjetter. Snakk med enhver bransjemann, og han vil si det samme: det blir færre og færre unge mennesker som interesser seg for fluefiske (ta en telefon til Bjørnar i J&B fluefiske for eksempel). Miljøet trenger rekruttering for å skape interesser og engasejment rundt forvaltning. Dette oppnås neppe ved å skape en elite som tar seg råd til å fiske i gode ørretelver. Det blir altså litt vel naivt å si at dyre fiskekortpriser er positivt fordi det kun utelukker "matauk-gjengen". Andre utelukeks også. Utvilsomt at fiskekortpriser på 100-200-400 kr pr døgn vil skremme en ganske stor gruppe mennesker. Så kan man spørre seg om det er en helt grei konsekvens at disse ikke får fiske i gode ørretelver, og at dette må til for å få gode ørretelver i det hele tatt. Jeg vet ikke, men er litt i tvil. Heldigvis er vi fortsatt der at det finnes mange ørretelver som ikke tar særavgifter. På generell basis tror jeg ikke markedet er stort nok til å ha en stor mengde med dyre ørretelver (vi er da ikke så mange fluefisker?). Jeg er heller overbevist om at hvis man får skapt mer interesse og engasjement rundt fluefiske i befolkningen skaper man en interesse til å bevare flere og gode vassdrag.
  9. 100% enig. Uttrykk som er brukt tidligere i debatten med "vennlig irettesettelse første gang" er ikke helt gode. Man er da vel ikke her for å bli oppdratt og irettesatt fordi man dreper en 1,5kg fisk på en langtur på fjellet? Nei, tror nok hoveddelen av forumets medlemmer er i stand til å bruke huet, selv barn. Likegyldig om man ser en død ørret eller to. Da er det mye mer bekymringsverdig med de signalene man sender barn rundt det evige utstyrsjaget etter bambusstenger og ATH-sneller. Tipper mang en fjortis har blitt overrasket over det fokuset det er på sånne ting, der han står med nybegynnerstanga si og 100kr i ukelønn.
  10. AR

    Der satt den!!

    Dette vannet er mitt barndomsvann, og der jeg først, for 13 år siden ble introdusert for fluefiskets gleder. Har det blitt bedre form og størrelse på fisken nå? Da jeg fisket var det stort sett småpinner, man kom sjelden over 4-500 g. Naturligvis utsatt av en overivrig fiskeforening hvis motto var: "Kvantitet over kvalitet".
  11. AR

    Sesongstarten 2011

    Er det noe tegnforklairng på det kartet staffan? Jeg anbefaler å bruke http://www.ngu.no/kart/arealisNGU/. Under kart er både berggrunnskart, vassdragsdata og all mulig geotekniske kart over Norge tilgjengelig. Om man ser på berggrunnskart er det ofte lettere for en ikke-geolog å bruke vektorkart, da disse går på generell litologi.
  12. Spørsmålet mange sitter igjen med her inne tenker jeg er hvor mange fargenyanser man egentlig trenger for å utføre et normalt ørretfiske i Norge, og være rustet for de fleste situasjoner? Jeg har kommet over vanskelig fisk før, enkelte ganger har det hjulpet med fluebytter, både med hensyn på størrelse og imitasjon. Men jeg har sjelden følt at jeg står helt hjelpeløs på grunn av at jeg ikke har riktig fargekombinasjoner. Finnes det ikke flere variabler som faktisk er viktigere på sær fisk enn fargen? Min historie som fluefisker har tradisjonelt ikke vært preget av at jeg har lagt så veldig mye vekt på dette utover det vanlige. Skulle jeg bundet noe særlig mer fluer enn det jeg gjør per år nå hadde jeg nok blitt alkoholiker, da jeg ofte må manne meg opp meg en scotch for å sette meg ned ved stikka og begynne lage kunstverkene. Derfor er jeg litt redd for konklusjonene av denne diskusjonen.
  13. http://fluefiskesiden.no/forum/index.php?topic=19248.0
  14. AR

    Hvaler-oljesøl

    Containerskip som dette går allerede utenfor Lofoten og Vesterålen. Oljen som her ble lekket ut fungerer som drivstoff til disse skipene, og er i praksis søppelet som blir igjen etter nordsjøoljen har blitt raffinert og ulike produkter tatt ut. Problemet med denne type olje er at den nettopp ikke brytes særlig godt ned. Oljen som tas opp fra Nordsjøen er av en helt annen type, og egenskapene ligner faktisk mer på spiseolje. Denne oljen brytes relativt fort ned om den slippes ut i havet, spesielt om den blir vannet ut av gunstige værforhold. Heldigvis er oljebransjen i Norge pålagt så strenge rutiner at det du vasker håret ditt med er strengt forbudt å slippe ut fra en plattform. Å bruke denne og Full City ulykken som argument mot oljeboring i Nord er, som Beate sier, galt. At beredskapen må opp for å verne hele Kyst-Norge for slike utslipp, er det ingen tvil om. Men den faren er der allerede, og hvem vet hvilke konsekvenser det får om et gigantisk rustent russisk containerskip lider samme skjebnen i nord.
  15. AR

    Hemsil 2011

    Hva i pokker... Her tror jeg vi snakker seriøs spandering på damene ^^. Skulle jeg betalt 3200 kr for et årskort noe sted skulle tur på byen etter fiskedagene vært inkludert i prisen.
×
×
  • Opprett ny...