Jump to content

kenny nøng

Members
 • Posts

  73
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

kenny nøng last won the day on November 11

kenny nøng had the most liked content!

Reputation

15 Good

Recent Profile Visitors

869 profile views
 1. @Kim Roger Jeg testet Rio sin nye Gold Elite som også var meget god, skyter som bare rakkern, var litt vind på brygga da jeg testa og det taklet vinden bra. Tenkte jeg skulle plukke med meg det der og da, men så var prisen på 1600kr. Det er litt for mye for et snøre for meg når jeg akkurat hadde plukket med meg ny stang. Skal teste Infinity i sommer, så hvis det ikke er merkbart dårligere enn Gold så blir det infinity
 2. Lest og sett mye på det snøret og kommer nok til å skaffe det for min NZ planlagte tur i 2024. Veldig godt allround snøre i følge mange hvor den har blitt brukt til alt fra tørrflue til gullhode nymfer, eller begge deler som dry-dropper. Fulgt mye på youtuber NZ fisker "trippin on trout" og ser han kaster fint med det snøret i de fleste situasjoner. Hvor god i vind aner jeg ikke, men erfaringsmessig så takler snører som håndterer tyngre fluer bedre i vind. Spec messig så virker MPX mer aggresiv tappering enn Amplitude og bedre i vind, ingen aning om det er det i praksis. Håper sjøl noen med erfaring har noe innspill
 3. Jeg har ikke LPX tacitacal men LPX coastal som er kyst stanga av serien. LPX coastal er farlig nær like god som nåværende favoritt stanga Hardy Zane pro. LPX coastal 7# veier 92g er 2 inches lenger, men fremdeles kjennes den i svingvekt lettere enn min Hardy ultralite #5 vekt 83g. LPX tactical kommer på 71g, har samme tek som LPX coastal, så hvis den er noe dypere, LPX tectical er absolutt mye stang for penga. Hvis du har mulighet og vil gjerne investere i en god stang så anbefaler jeg at du tester Helios og tactical. Ring opp din lokale butikk og spør om du kan ta med snella di og få testa. Vet ikke hvor du holder til, men f.eks er nfisk min lokale butikk. Her er de veldig service innstilt og har ikke noe imot at en får testa stenger, noen forskjellige snører også.
 4. Etter litt testing med Wet Cel har jeg gått til innkjøp av #5 Volantis full int som vil bli brukt til sjøen etter sjøørret på de dagene hvor det er litt roligere vind enn 4+ m/s. Planen er å teste ut fra nå på sjøen i forskjellige forhold. Så evt ha dette og å skaffe samme i flyt for fjellet når sommer 2023 kommer. Hvis jeg ikke husker å gi en oppdatering så send gjerne pm hvis noen er nysgjerrig Innså at forrige inspillet mitt kanskje ikke helt besvarte trådstarter, så skal prøve igjen haha. Dette her med klasse, aksjon, etc går veldig fra stang til stang men de fleste dagens stenger er medium rask. Stengene er også blitt mye sterkere, og jeg føler at klassen har forflyttet seg nedover. Føler at min #5 Hardy ultralite fint kunne slengt #6 volantis som er fra før aggresiv og tyngre enn standard ørret liner, uten problemer. @Erlendo Ut ifra "Vurderer enhånds medium fast #6 eller fast #5. Noen tanker fra dere erfarne?" så tror jeg at du fint hadde vært nøgd med en ny modern #5. Det er selvfølgelig unntak for alt, og da er f.eks Scott sin G-series en av de.
 5. Var noe av det samme jeg tenkte, men samtidig kommer jeg ikke på hvordan påført skaden har skjedd. Sjekket litt på nett at produksjons feil ved rulling av blanks hvor det gir "rynke" kan knekk komme når en spesifikk bøyningskurve skjer. Ser de skal ha grei ordning fra Hardy, så sender de en mail og hører. Så får jeg bare håpe på det beste!
 6. Jeg håpet at jeg aldri skulle være i den posisjonen, og er ganske stolt at det kanskje blir første gang nå. Trossalt fisket aktivt siden jeg var 14. Har alltid lurt på hvordan det er mulig å bevise at en ikke er skyld, og påført uaktsomhet for at stanga knekker. Søndagen knakk dessverre Hardy Zane pro #7 stanga bare av at jeg dro inn en liten klase med tang. Stanga bøyde seg minimalt, tipper klasen var ish 500g. Har dratt verre ting med en billigere stang som Guideline Coastal stanga. Jeg renser alltid stanga etter bruk, og den legges så og si aldri på bakken eller steiner. Henges alltid på en Smith Creek stangholder. Har ikke fått noen jiggy eller store fluer som har truffet stanga under kast, vet at slikt kan skape "svakheter" på blanks. Har bare hatt stanga i 1 år så ikke rukket det. Noen som har erfaring med utførelse av garanti og lignende for stenger? Går det greit eller er det bort kasta tid?
 7. Jeg er ganske nøgd med Stonfo Elite, akkurat innafor 3500
 8. Jeg tror snøret har mye å si, har et annet innlegg her hvor jeg også lurer på litt det samme. Jeg også ønsker mindre utfordringer ved fjellfiske og vind, helst bruke #5 og dermed forsket litt på det i siste ukene. Har gått med billig #5 SA Wet cel int som er mer aggressiv enn Trout, og jeg merker at det går an å kaste i 3-5 m/s tross med jiggy i enden. Med #SA trout så går det rett og slett ikke. Jeg tror snøre og tappering har mer å si enn klasse, til en viss grad. Et SA trout line på #6 tror jeg ikke kaster bedre i vind enn #5 volantis f.eks På likt som at #5 volantis presenterer ikke bedre enn #6 Trout. Dette er bare hva jeg tror, gull om de med erfaring og testet mer har noe innspill
 9. @Truls Vet du noe om info om gram vekt evt grain til Delta snøret? Jeg finner ingen info noe sted om dette på nett :S https://www.airflofishing.com/airflo-camo-weight-forward-intermediate-fly-lines.html er dette samme snøret?
 10. Gull det der! Jeg setter knappenål på den plassen, har spart av 2 uker ferie som skal overføres til neste år. Så spørs det om det blir tur til nord 2023
 11. Jeg fosket litt med SA wet cel på min Hardy Ultralite og funker greit. Dog er ikke det snøret nærheten av aggressiv tappering eller kvalitet av nevnte snørene hittil. Spørsmålet er bare om volantis kanskje er for aggressiv for den stanga. Muligens jeg burde prøve ut Coastal, Stillwater og Ridge Delta først.
 12. Er ikke så kjent med Ridge delta, men er ikke dette en mindre aggressive tappering og lenger klump? Finner ingen informasjon på deres nettside på tappering eller noe.... La oss si Ridge delta snøret ditt ble borte, hadde du kjøpt det på ny eller gått for Volantis på 5# og til ditt bruk?
 13. Bruker Volantis på 7# sjøørret stanga og digger det der, men har fundert på å kanskje skaffe det til 5# for ørretfiske på fjell, litt mer vind og mindre streamere. Noen som har prøvd det? Eller burde man bare dra med seg sjøørret stanga? Hadde vært digg å bare dra med seg en stang og heller snøre mappe
 14. Veldig bra innspill av alle det er jo kunnskapen som hjelper mye på veien. Enig med så og si alt som skrives, og jeg har ganske lik oppfatning på mye av det. Jeg regner med det blir hard jobbing, leting, 10.000 kast og ikke bare plukke seg 2kilos. Tok meg 8 år å få min første 2kg på brunørret, så forventningene rundt sjøørret er ikke noe lavere. Men en en god pekepinne hjelper masse på besparelse av tid! Jeg er bostatt i Oslo og brukt 2 år med aktivt fiske etter sjøørret, da mener jeg altså så og si hver eneste dag etter jobb, alle helge dager og fisket er som regel fra 06.00-23.00 kan variere tidligere eller senere. Kortes ned etter som dagene blir kortere løpet av høst og vinter mnd, og sommer mnd blir brukt på ørret, undrer til tider hvorfor kjæresten ikke har forlatt meg enda Fisker mest indre oslofjord forsøket Moss, Sandefjord, Tønsberg, Arendal og Vester Tana som jeg kommer på i farta. Siste nevnte ble jeg overrasket jeg ikke fikk noe. Så jeg er i det punktet nå hvor jeg bare er lite gira på å fiske plasser hvor det er dødt eller nada sjans. Veien til 2kg syns jeg er artig, men når det kommer til sjøørret så er det elementer som gjør det vesentlig hardere. Det er mye vann og progressjonen er så minimal at det demotiverer til tider. @Truls veldig enig at sjøørret er så mye mer, det gjelder også ørret. Men for meg må jeg sette mål for å nettopp ta de store stegene med å reise langt og kort, utforske, feile/lykkes og å nå målet. Så blir det veien dit som er mest givende, men i det punktet som jeg er i nå. Så virker det som det er umulig, og jeg gir opp hvis jeg fastslår at det er umulig.....det er det siste jeg vil gjøre, for sjøørret fiske er ganske kult!
×
×
 • Create New...