Jump to content

kenny nøng

Medlem NFF - Standard
 • Posts

  40
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

kenny nøng last won the day on October 25

kenny nøng had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

kenny nøng's Achievements

 1. Ja veldig synd, der jeg kjøpte de hadde de priset feil. Så feilpriset med 25% fikk jeg Patagonia vaderne til under 4500kr, så det er ganske surt at jeg ikke fikk til å bytte sokkene. Fikk et kjempe bra tilbud på de Simms vaderne, hadde jeg ikke fått det så hadde jeg vel bare ventet eller funnet noe annet. Prisen er syk ja, så jeg er meget nøgd at mine vadere har holdt i 15 år! Jeg prøvde meg på noen vision vadere, hørt Vision sine Strip 2.0 er veldig bra. Dessverre er jeg så kort og liten at de ble for store. Det som er at de har 37.5 tek som virker veldig interessant. Holder den tek'en mål og en prislapp til litt over 4000 så kan de være noe å vurdere!
 2. @Jim Bergsdalen Veldig seint svar, men det endte dessverre med at vaderne blir returnert. Veldig synd da jeg gledet meg veldig til vaderne, syns de var kule og virka veldig lovende. Det blir heller Simms G3, ikke noe mindre ivrig etter de Litt kjedelig da Simms G3 er veldig kjent i markedet, var egentlig veldig gira å teste ut Patagonia sine mid-end vadere. Planen var å teste de ut så å lage en anmeldelse, men sånn ble det ikke.
 3. @Jim Bergsdalen "Mange ganger så funderer jeg ofte over hvor skrullete nerdete vi fluefiskere kan bli da det MÅ finnest en grunn for alt" den der liker jeg, for da føler jeg meg plutselig ikke så rar lenger! For å finne ut når spissen ryker rigger jeg opp stang, snelle og spissen festet på noe. Setter bremsen på det letteste først, så kjører jeg tilslag, øker med hver prikk til det ryker. (Hvis noen leser dette her og tenker å replikere dette, så er VIKTIG å IKKE starter med MAX brems) Hvis det ryker så vet jeg at det er mindre sjans for at det var fortommen sin skyld. Som du sier så vet man jo ikke, det kan være så mange faktorer, men for meg hjelper det å eliminere så mye mulig feil som kan skje som mulig. Det er sjeldent jeg som bestemmer hvor tynn fortommen skal være, så den er jeg ikke helt enig med. Hvis jeg kunne bestemme hadde jeg nok kun brukt 0.28mm flurocarbon. Hadde spart meg for noen kroner og unødig nervøsitet. Jeg fester alltid på den tykkeste fortommen som jeg kommer unna med, men oftere enn jeg liker, nekter fisken å ta sånn som jeg vil ha det. Så jeg går ned, den nekter å ta, så går jeg enda lenger ned, nekter å ta, så plutselig tar den og slik ender jeg med å bruke tynn spiss. Jeg har blitt ræva kjørt av fiske kompis som gikk rundt med 7x, da jeg for den fiskeplassen våres hadde 3x som tynnest. Vi begge brukte samme flue, jeg som bant de. At du ikke har røket med klikk snelle tror jeg har med at du mest sannsynlig er bedre fisker, eller har mestret den type snelle
 4. Personlig syns jeg at snelle brems er bedre, den eliminerer feil som kan forekomme under kjøring av fisk. Den eliminerer også mennskelig feil, og de er det flere av enn produkt feil. Når jeg mister fisk er det sjeldent jeg kan skylde på utstyret. Skal jeg være ærlig så må det være da med drømme snella nevnt over. Den har vært feilfri ganske lenge ellers, og under perioden har den vært en fryd å bruke. Når jeg bruker 6x + spiss, kan jeg enkelt stille inn brems etter indikasjon på snella. F.eks vet jeg at prikk nr 3 på oransje så ryker 6x spissen, så jeg setter den bar rett på prikk nr 2 oransje ved kjøring av fisk. Prikk 1 på rød ryker 0x, så har jeg det for sjøørret etc. Dette gjør det lett for meg å kjøre fisk så hardt jeg kan, så jeg ikke sliter de unødig ut. Tillegg ikke trenge å uroe meg for å stramme plutselig for hardt for potensielt å ryke. På min Hardy ultralight snelle er det en brems, men den er såpass svak at jeg kjører da bremsing med hånda hvis fisken overgår bremsen. Så jeg bruker begge deler, men hvis mulig og det er optimalt kjører jeg fisken helst på brems
 5. Jeg tror det absolutt er personlig og noen elementer som spiller inn. Har aldri tenkt på dette noe særlig før i år etter jeg var 16 dager alene i nord. Kjøpte meg drømme snella Hardy MTX-S med en smør mjuk og smooth brems. Ikke at jeg trengte den, men ny jobb og corona satte begrensning på øl på byen. Så fikk jeg plutselig mer godt nok råd til snella. Tanken var også, dette er det jeg driver mest med, dette er det jeg elsker mest. Så hvorfor ikke investere mest i dette. Så skjedde det som jeg mener aldri skulle skjedd, men det skjedde. Snella feilet under turen, så en dag var bremsen plutselig hard tross den stod på ingen brems. Andre dager ingen brems, tross jeg strammet. Problemet med dette er jo at jeg røyk fisk på den tynne 6x spissen når bremsen var for hard. Når bremsen var for løs så fikk fisken dra for mye så det ble slakt og den glapp. Naturligvis er det bedre at den er løs for da ryker man ikke fisk, men jeg er ikke vant med å bremse med hånda på snella ramma. Så med en gang jeg klumset til med hånda og traff håndtaket/knobb'en så røyk spissen. Hadde jeg vært mer rutinert med bremsing med hånda, hadde dette trolig ikke vært noe problem. Nå er Hardy snella på service og jeg har brukt en gammel Shimano biocraft snelle. Den fungerer akkurat som Hardy snella, men for meg så er det ikke like god opplevelse. Den er tyngre, innsveiving er kjedelig og bremse lyden høres ut som plastikk leke. Hardy snella elsker jeg bare å se på noen ganger, det er liksom en masterpiece av en vel designet fluesnelle. Når det er sagt, så feilet den. Og det har fått meg til å tenke, hva om jeg heller mestrer å bremse med hånda. Så kan jeg heller kjøpe meg bremsefri snelle med herlig lyd, samtidig være 100% trygg på at snella ikke svikter.
 6. @Jarle TL Jeg tok direkte kontakt med Paragonia, men de tilbydde ikke å bytte sokkene selv bare å betale inntil 500kr for utført arbeid @Tørrflua Tusen takk, da tar jeg kontakt med Bjørnar fra "Jarle og Bjørnar fluefiske" Er kjent med flyfishing Europe på kløfta, men at de hovedsakelig er for Simms.
 7. Hadde ikke garanti falt bort ved egne modifikasjoner så hadde jeg gjort det selv
 8. Fikk 25% rabatt kode og det ga mulighet til å slå til på vadere. Har sett endel på patagonia sine Swiftcurrent, så jeg slo til på de. Størrelsen small pleier som regel å passe, så jeg gikk for det minste fra Patagonia. For en eller annen grunn så er den minste størrelsen på disse SRM, som er altså S for selve vaderne i størrelse small, R for regular i lengde og til slutt M for medium i føtter. Genial størrelse system, men helt håpløs størrelse produsert spør du meg. Har Simms vadere som jeg har brukt i 15 år, og de er i størrelse Small. Vaderne er perfekt passform, og skulle det være noe så bytter Simms sokkene. Patagonia tilbydde å refundere 500kr ved at jeg fikk utført sokk bytte ved lokale fiskebutikk. Så jeg stakk innom nfisk/nordiskfiskeustyr som blir min lokale butikk, men de ønsket ikke å gjøre dette og ba meg om å ta dette med der jeg kjøpte vaderne fra. Disse ville ikke utføre dette, og ba meg dermed å sende vaderne i retur hvis jeg ikke likte de. Jeg liker vaderne, de har praktiske løsninger, virker robust, og ser kule ut, de passer bra alt ellers enn sokkene. Så jeg ønsker å gi det et forsøk med å bytte sokkene. Spørsmålet er, er det noen her som vet om flere butikk eller steder som kan utføre bytte av vade sokker? Takk på forhånd for alle svar og bidrag
 9. ∆ndré_Brun: Hvordan øynene mine er i forhold til lys, det har jeg absolutt ikke tenkt over! Har veldig sensetive øyne mot sollys, så må nok gå for kopper eller grå. Takker for svar alle sammen, mye lettere å velge nå!
 10. Tipper jeg går for vanlig active lifestyle briller, som er polarisert. Ivar mener du lys glass som, at det er nesten mulig å se øynene mine? Eller lyst av fargen? De jeg ser på nå er svarte, vil det si de er mørke?
 11. Nå har det virkelig klikka for meg. Jeg sa til meg selv at jeg skulle aldri bli så hekta, slik at alt av penger jeg tjente og fikk gikk til fluefiske. Kjøpte nylig nye vadesko og snelle, og nå er det snakk om briller. I dag satt jeg meg ned, og faktisk leste om polariserte briller. "aha...så det er slik folk kan ni stirre på flua si, til tross for at den ligger på vannflata akkurat der sola skinner mest! Så det er sånn folk spotter fisken, før den stikker av. Slike må jeg ha!" tenkte jeg. Så da er spørsmålet hvilke og hva slags merke, åssen farge osv. Nå er det slik at jeg blir student, og kan ikke bare bla opp penger som jeg ellers hadde gjort. Så da lurer jeg, kan jeg skaffe meg vanlig solbriller som er polariserte? For da kan jeg jo bruke de ellers enn bare til fiske, to fluer i en smek? Kunne f.eks disse funke? : Eller er det bedre å dedikere seg 100% med disse? : Forsalg?
 12. Hehe takker!^^ Takker for info, vi får nok se hva vi gjør. Så skal jeg rapportere åssen det er der enn vi drar
 13. Du har ganske rett, med vi har ikke det utstyret:( Jeg har vært høyt opp, langt inn i namsskogan og tatt på snø, og ja det kan bli vind som bare f... Samtidig så kan det bli skummelt vindstille, men bomtur på første lang fisketur. Ja det er absolutt ikke umulig, men da får vi utforska og en awesome roadtrip! Sommerferien har bare starta, og det kommer til å bli mange turer i år!
 14. Jeg har lest litt og spurt litt rundt. Fant ut at det var mye vann i lågen, så vi sikter til mindre elver. Planen er å kjøre til dovre, og ta alt derfra. Det kan da bli spennede, med tanke på at ingen av oss er kjent noe sted enn hedmark Harr er artig, men etter å ha spist endel harr, gjedde og sett endel Lars Monsen i det siste. Så har vi blitt ganske kravstore, "får vi harr og gjedde takker vi for maten. Får vi ørret så takker vi for at vi slipper å spise harr, og gjedde" planen er å ha fisk som hovednæring. Pølser og alt annet som backup og tilbehør! Takk for svar, sender deg pm ∆ndré_Brun
 15. Jeg skal sammen med 3 andre kamerater ut på fiske tur til Gudbrandsdalslågen torsdag, men verken jeg eller noen av gutta har vært der. Åssen er det der borte? Hvilken sone burde vi dra til, om vi skal fiske mest med flue? Er det lov til å vade der? Så har jeg et annet spørsmål, jeg ønsket egentlig loop evotec 100 til denne turen. Klarte ikke å finne den noe sted i går. Skittfiske hadde det, men ikke i #5. Er det noen som kan anbefale et snøre som er jevn god mot loop, eller kanskje bedre?
×
×
 • Create New...