Jump to content

GR Langerud

Medlem NFF - 2017
 • Posts

  79
 • Joined

 • Last visited

Reputation

3 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det ligger et eksemplar her: Rikt utvalg av bøker om fiske, fluefiske, etc. | FINN.no
 2. Dette har blitt diskutert her inne flere ganger opp i gjennom årene, så litt søking her inne på forumet kan nok være til hjelp. Veit at Dagger Delta var en populær modell, har ingen erfaring med denne selv, men scroller du litt nedover på siden i linken finner du en god referanse. http://www.fluefiskesiden.no/forum/index.php/topic/7807-den-store-fluefisketreffenrena-2009/page-19
 3. Jeg ser absolutt poenget ditt, og det blir selvsagt forsterket når artikkelen er publisert av SA.
 4. Dette var en interessant artikkel. Ja, den er publisert på SA sine sider så den kan leses som pushing av snører, men det er dumt å avfeie alle poengene her av den grunn. Den viktigste essensen for min del er at man ikke skal stole blindt på produsenter og klassifiseringer. Mange av oss har jo stenger og snører i ulike klasser, da koster det ingenting å tre ut av AFTM-systemets faste rammer og prøve firersnøret på femmerstanga. Det kan til og med hende at man ender opp med et snøret som passer bedre til stanga.... Med de store sprikene på klassifisering stenger og snører er det sannsynligvis mange av oss som allerede i praksis fisker med et snøre som er i en annen klasse enn stanga, selv om de fra produsentenes side har samme AFTM.
 5. Tror Jarle og Bjørnar fikk inn forrige uke.
 6. Takk til deg Staffan! Da lærte jeg noe nyttig idag også Dette var endel enklere enn en knotete versjon jeg holder på med.
 7. Var litt for opptatt av å samle inn vannprøver iforbindelse med et kurs i arktisk mikrobiologi ved UNIS...men så ingen vak. Dagen før vi var der hadde det luska en isbjørn rundt Isfjorden radio, som ligger på Kapp Linne'. Tror nok det kan lønne seg å kontakte noen form for guiding hvis du skal ut å fiske, det er ikke så lett å komme seg rundt på egenhånd. Bilvei går kun til Bjørndalen og litt opp i Adventdalen, i Bjørndalen er det ikke noe fiskemuligheter og tror ikke det er så mye i Adventdalen heller. Det er riktignok flotte turområder!
 8. Jeg er ikke veldig kjent der oppe , men det er noen vann rundtomkring hvor det går røye. Du er riktignok helt avhenig av transport og våpen, for det er ingenting i nærheten av Longyearbyen (hvor jeg antar at du lander). Tror kanskje det kan være nødvendig med båttransport. Jeg var ved et par vann på kapp Linne' ifjor, hvor det vistnok skal være bra med Røye.
 9. Slenger meg på her. Rett og slett en koselig filmsnutt! Synes du har greid å fange godstemninga i skauen veldig godt. Rolig og enkel.
 10. I mine øyne står fugler og dyr, i sitt naturlige miljø, foran oss fiskere i køen når det gjelder rett på å beskatte fiskebestanden. Det å skulle tynne ut en normalbestand fordi man har tanker om at denne arten potensiellt kan føre til et noe dårligere fiske fremstår for meg som høl i hue. En helt annen sak er f.eks: mink, som såvidt meg bekjent stort sett er av den amerikanske sorten og ikke hører hjemme langs norske vann og elver.
 11. Shit den Waterworks snella var strøken! Er det no' spesialgreier eller er det noe det går ann for vanlige folk å få tak i også? Uansett: Grattis!
 12. Nordenden av Endtjern?
 13. Fy f...! Gratulerer med dagen, det der er stort.
×
×
 • Create New...