Jump to content

GR Langerud

Medlem NFF - 2017
 • Posts

  79
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by GR Langerud

 1. Det ligger et eksemplar her: Rikt utvalg av bøker om fiske, fluefiske, etc. | FINN.no
 2. Dette har blitt diskutert her inne flere ganger opp i gjennom årene, så litt søking her inne på forumet kan nok være til hjelp. Veit at Dagger Delta var en populær modell, har ingen erfaring med denne selv, men scroller du litt nedover på siden i linken finner du en god referanse. http://www.fluefiskesiden.no/forum/index.php/topic/7807-den-store-fluefisketreffenrena-2009/page-19
 3. Jeg ser absolutt poenget ditt, og det blir selvsagt forsterket når artikkelen er publisert av SA.
 4. Dette var en interessant artikkel. Ja, den er publisert på SA sine sider så den kan leses som pushing av snører, men det er dumt å avfeie alle poengene her av den grunn. Den viktigste essensen for min del er at man ikke skal stole blindt på produsenter og klassifiseringer. Mange av oss har jo stenger og snører i ulike klasser, da koster det ingenting å tre ut av AFTM-systemets faste rammer og prøve firersnøret på femmerstanga. Det kan til og med hende at man ender opp med et snøret som passer bedre til stanga.... Med de store sprikene på klassifisering stenger og snører er det sannsynligvis mange av oss som allerede i praksis fisker med et snøre som er i en annen klasse enn stanga, selv om de fra produsentenes side har samme AFTM.
 5. Tror Jarle og Bjørnar fikk inn forrige uke.
 6. Takk til deg Staffan! Da lærte jeg noe nyttig idag også Dette var endel enklere enn en knotete versjon jeg holder på med.
 7. Var litt for opptatt av å samle inn vannprøver iforbindelse med et kurs i arktisk mikrobiologi ved UNIS...men så ingen vak. Dagen før vi var der hadde det luska en isbjørn rundt Isfjorden radio, som ligger på Kapp Linne'. Tror nok det kan lønne seg å kontakte noen form for guiding hvis du skal ut å fiske, det er ikke så lett å komme seg rundt på egenhånd. Bilvei går kun til Bjørndalen og litt opp i Adventdalen, i Bjørndalen er det ikke noe fiskemuligheter og tror ikke det er så mye i Adventdalen heller. Det er riktignok flotte turområder!
 8. Jeg er ikke veldig kjent der oppe , men det er noen vann rundtomkring hvor det går røye. Du er riktignok helt avhenig av transport og våpen, for det er ingenting i nærheten av Longyearbyen (hvor jeg antar at du lander). Tror kanskje det kan være nødvendig med båttransport. Jeg var ved et par vann på kapp Linne' ifjor, hvor det vistnok skal være bra med Røye.
 9. Slenger meg på her. Rett og slett en koselig filmsnutt! Synes du har greid å fange godstemninga i skauen veldig godt. Rolig og enkel.
 10. I mine øyne står fugler og dyr, i sitt naturlige miljø, foran oss fiskere i køen når det gjelder rett på å beskatte fiskebestanden. Det å skulle tynne ut en normalbestand fordi man har tanker om at denne arten potensiellt kan føre til et noe dårligere fiske fremstår for meg som høl i hue. En helt annen sak er f.eks: mink, som såvidt meg bekjent stort sett er av den amerikanske sorten og ikke hører hjemme langs norske vann og elver.
 11. Shit den Waterworks snella var strøken! Er det no' spesialgreier eller er det noe det går ann for vanlige folk å få tak i også? Uansett: Grattis!
 12. Nordenden av Endtjern?
 13. Fy f...! Gratulerer med dagen, det der er stort.
 14. Bare hyggelig! Mange av fluene jeg har produsert på den stikka har vært inspirert av fluene du ustanselig deler her på forumet.
 15. Fordelen med standardkjeften er at den har et spor til litt større krokstørrelser(det er kanskje ikke noe tema), jeg binder sjelden under #18, men har bundet litt #20 uten at det har bydd på problemer (hvertfall ikke fra stikka sin side). Jeg er hvertfall blitt veldig glad i den enkelheten med stikka, veldig funksjonell uten masse dilldall. Når du først har festa kroken så sittern dønn, du bøyer kroken før den glipper.
 16. Den fjæra kan fjernes, det er bare å ta den av. Det har jeg gjort på min og heller festet en springfjær rundt stammen. Jeg er veldig fornøyd med stikka, men har ikke så mye erfaring med andre stikker.
 17. Enig i at Aas bayer er et bra øl, Rignes' Bayersk lager er også et godt øl fra de store bryggeriene. MEN det beste ølet i Norge er det mikrobryggeriene som produserer! Nøgne Ø, Handbryggeriet og Atna øl (+fler) har mange spennende øl-sorter!
 18. Du burde hvertfall prøve stanga før du kjøper'n, eller ha noen dagers angrefrist, særlig siden du tydeligvis har planer om å slå på stortromma... Selvom forumfolket digger en stang behøver den ikke passe deg. PS: Det ligger jo en CD rods klasse 6 til salgs her på forumet.
 19. Tidligere år har det vært sånn at man kan kjøpe fiskekort for hver enkelt sone eller for alle sonene; Nannestad, Holter, Gjerdrum og Nittedal. Veit ikke hvordan det er i år, for jeg har ikke kjøpt fiskekort der enda, men tviler på at det er endret vesentlig.
 20. Her har du et krikkand par.
 21. Jeg kjøpte en Herbert miner Coachman brown nå nylig og er veldig fornøyd. Hvis du skal ha en lys farge kan kanskje en blue dun variant være noe?
 22. Jeg gikk kastekurset til GERO for en del år tilbake, med Sven Kalmar som instruktør. Han solgte også fluekastehefte jeg har brukt mye i ettertid. Jeg er overbevist om at det kurset har spart meg for MYE frustrasjon.
×
×
 • Create New...