Jump to content

Rune Stokkebekk

Administrators
 • Content Count

  5522
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  227

Rune Stokkebekk last won the day on June 23

Rune Stokkebekk had the most liked content!

7 Followers

About Rune Stokkebekk

 • Rank
  Guru

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.fluefiskesiden.no
 • Skype
  runefisker

Recent Profile Visitors

5487 profile views
 1. Flott story Roaas! Og moro at cdc hatching midge fikk kjørt seg, regner med det er den med slep du mente :-)
 2. Et godt alternativ synes jeg er hvis du kan få tak i deg en saddle, f.eks grizzly fra Keough, eller denne Root River som EngerLie selger. Der finner du varierte str. 10-16, mye 12 og 14 som vel er det man trenger mest. Man kan klare seg helt uten hackle på mindre døgnfluer og mygg f.eks. Så kan du farge litt selv, kjøp deg Veniard fargepulver i f.eks Brown-Olive, LIght Olive(ginger) og evt. grå... så farger du opp litt små batcher med fjær som du måler til på forhånd. Det er veldig enkelt å farge og tar bare noen minutter. Så hadde jeg heller satsa på å få tak i maks kvalitet cdc fremfor flere nakker.
 3. Helgen har stått i fluebindingens tegn, det er rart med det, når årets første tur til elva er nært da får jeg tom lyst til å binde fluer midt på sommern... Har sveiva opp mye som jeg håperå få testet. Denne vårflua her er en videre utvikling av ei jeg fikk av @Pål Hedenstad som jeg liker og har hatt noen fine erfaringer med. Pål sin hadde vinge av cdc og rådyr oppå samt hareøre hår i thorax. Jeg tenkte at den vingen lett tåler hår i flere lag og litt annen thorax. 1: Så jeg la inn hår under cdc'n For å få inn litt mer mønster og spraglete farger. Og mest viktig få litt støtte under cdc'n slik at den ikke så lett kommer i kontakt med vann og må hvile på overflaten og trekke mer vann. 2: Thorax blanda jeg av snowshoe og harehår for bedre flyteegenskaper. Kroppen er vanlig flyrite på min her. Fisker du i elv med dropper under så er denne genial, den tåler også masse striping på vannet alene. Bare jeg får tak i rådyrører så skal det bli thorax sammen med harelabben. Tipper dette blir min nye vårfluefavoritt som kommer til å bli bindt opp i mange farger til vintern. Skal lage noen for litt høstfiske her hjemme også.
 4. Hei, Fortynger aldri buzzere da jeg fisker med dem når fisken vaker. Og jeg ønsker å ha fluene ganske nærme overflaten der puppene samler seg, jeg synes det er skjelden behov for å fiske dem dyper enn halvmetern. Har vært utfor noe men det er så spesielt at det teller nesten ikke, hvis man ikke skal ha massivt med buzzere så hadde jeg kjørt uvektet.
 5. En annen side av saken er at fisken rett og slett blir kjei i varmen. Hadde selv masse stokkmaur på vannet mandag + ok spinnerfall fra kl. 23. Ikke en eneste fisk som var i nærheten av såpass steady at de var fiskbare... ble som å kaste flua inn i godishaugen som fisken lett stakk forbi.. Ok, fikk et par medium size på spinnerfallet, men fisken var "hælvdau".. TOO HOT!!! er nok et godt stikkord nå. Men disse super næringsrike kalkvannene proppet med gammarus, snegler og igler er noe for seg selv. Fisken vaker bare ikke mye på slike plasser.
 6. Skyteklumper er gram/grains-land og ikke aftm. Men! Det er en grunn til at man fremdeles bruker aftm i tillegg til gram/grains og det er for enkelt å parre opp klumper mot stanga. For de som lager både liner og stenger selv så vil dette gjerne følge hånd i hanske som en god, allround veiledning som alle kan bruke. Mao. en sikker kombinasjon som aldri blir helt feil. En slik klassifisert klump ligger da ofte midt i området for anbefalt kastevekt. Som også er en form for veiledning mer enn noe fasit. Noen velger å lesse på litt mer enn anbefalt og det kan funke helt fint det også med litt dypere oppspenning. Ser man på korte vs. lengre klumper så er de korte gjerne lettere i samme klasse siden de har mer konsentrert masse, og da klarer man seg med litt lavere vekt for tilstrekkelig oppspenning. Så det er ikke bare vekta som avgjør det er lengden også. Kortere klumper til litt kortere stenger og vice versa..
 7. Er innafor med daddys nå Eirik, den etiske bruken av den starter 5 juni
 8. View this video Description Denne flua er en oppgradert versjon av et mønster jeg har brukt i mange år. Grunntanken med mønsteret var å etterlikne små stankelbein som kommer utover seinsommeren og høsten. Jeg har hatt et par tilfeller når de har vært vakgiver. Men det er svært skjelden at de naturlige forbildene skaper noe vakbonanza. Like fullt er dette en flue som er veldig god under en rekke forhold. Generelt så liker jeg å tilpasse mine attraktorfluer til noe i nærheten av det fisken beiter på, litt større men ikke noen bombe. Små insekter dominerer mange plasser, spesielt litt seint på sesongen. Sky fisk kan være litt kresen og lettskremt. Og ørret som lusker rundt og rydder i bøsset kan være litt finspist. For meg er dette en av de store favorittene fra august til og med oktober i marka. Mang en gang har ørreten gått 5 på når denne har kommet i banen under beiting på fjærmygg. Den er også en skikkelig lureflue til elva når fisken er oppe en skjelden gang og vaker. Krok: Normal tørrfluekrok, bør ha litt lengde på skaftet. Eks TMC 100 str. 14 er en bra standardstr. Tråd: Brun eller Grå 12/0 Uni/Benecchi, eller Sheer 14/0. Kropp: Naturlig grå cdc fjær eller Flyrite nr 19/20. Bein: Faux Bucktail m/knute. Vinger: Grå hacklespisser fra indisk hane. Thorax: Nat brun/grå cdc spunnet i løkke.  
 9. Denne flua er en oppgradert versjon av et mønster jeg har brukt i mange år. Grunntanken med mønsteret var å etterlikne små stankelbein som kommer utover seinsommeren og høsten. Jeg har hatt et par tilfeller når de har vært vakgiver. Men det er svært skjelden at de naturlige forbildene skaper noe vakbonanza. Like fullt er dette en flue som er veldig god under en rekke forhold. Generelt så liker jeg å tilpasse mine attraktorfluer til noe i nærheten av det fisken beiter på, litt større men ikke noen bombe. Små insekter dominerer mange plasser, spesielt litt seint på sesongen. Sky fisk kan være litt kresen og lettskremt. Og ørret som lusker rundt og rydder i bøsset kan være litt finspist. For meg er dette en av de store favorittene fra august til og med oktober i marka. Mang en gang har ørreten gått 5 på når denne har kommet i banen under beiting på fjærmygg. Den er også en skikkelig lureflue til elva når fisken er oppe en skjelden gang og vaker. Krok: Normal tørrfluekrok, bør ha litt lengde på skaftet. Eks TMC 100 str. 14 er en bra standardstr. Tråd: Brun eller Grå 12/0 Uni/Benecchi, eller Sheer 14/0. Kropp: Naturlig grå cdc fjær eller Flyrite nr 19/20. Bein: Faux Bucktail m/knute.Vinger: Grå hacklespisser fra indisk hane. Thorax: Nat brun/grå cdc spunnet i løkke.  
 10. Ja, det ser jaggu ut som en sånn islandsfisk, enig. Det er veldig klart det vannet der, ser jo fisken sprelle der nede når du sitter å tauer på den med fortommen og litt line ute. Det har vært veldig bra sesong sålangt ja, men så har jeg jammen vært ganske mye ute også. Logga nettopp tur ut nr 32 siden starten av april.
 11. Bucketlist-fisken for vulgata kom i går gitt og den var jammen vakker. Fikk et lite spinnerfall i 21-tiden når det løya litt og det var litt fisk oppe her og der. Rolige vak og ganske vanskelig å anslå noe størrelse. Men jeg fikk sortert ut et par og svømte i posisjon (så den på 100m) og møtte fisken. Fikk lagt meg til, roa ned og venta på første vaket, så andre, og så ut med flua og svupp sa det. Herlig!
 12. Da var mai over og den ble avsluttet med en flott kveldstur i går. Litt rester av vespertina, spinnere som la egg. Noen vårfluer og ellers mye dansefluer som surrer ennå. Fiskene beitet på mygg og disse underlige skapningene som bor på liljebladene, Ser ut som noen billler som ofte flyr bortover vannet og nærmest "skater". Vulgataen har startet i varmen og det er vel tiden for å bruke tid på de større vannene nå framover. 17 fiskedager i mai må sies å være innafor og fisket har vært ganske bra. Slenger med et bilde av en av gårsdagens, kort og lubben denne her tipper den var 44-45cm, veide kiloen blank. Ccdc myggen var gårsdagens slæger.
 13. Å sånn btw... vare ute i dag på dagen og fikk et pent knippe. Var bittelitt vespertina, mygg, og vingemaur samt masse dansefluer. Ganske sporadisk med vaking men de som var oppe var tilsnakkendes. Tok en av de peneste ørreter jeg noensinne har fått i elv eller skau. Synes denne kilosørreten hadde et helt fantastisk mønster og farge. Cdc Myggen
×
×
 • Create New...