Gå til innhold

Anapeg

Members
  • Innlegg

    33
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Alt skrevet av Anapeg

  1. Hei. Vet ikke om dette emnet har vært oppe før, men jeg har søkt litt uten å finne noe relevant: Når man tar bilde av drømmefisken ved drømmevannet med feks Iphone så bli bildet geotagget. (Hvis man ikke har deaktivert stedstjeneren.) Er det noen som vet om gps koordinatene følger bildefila? Dette er isåfall veldig skummelt dersom man skal sende skrytebilder via mms til venner og kjente. For sikkerhets skyld så har jeg alltid satt tlf i flymodus før bildet har blitt tatt..... som feks da jeg fikk den på 1,9 kg i et bittelite vann til fjells tidligere i sommer.... Vil jo nødig avsløre plassen til alle. -Sveinung
  2. Anapeg

    GPS

    Hei. Er ganske uenig. Gps er helt konge etter min mening - også i fjellet. Men det forutsetter at man har det korrekte 1:50000 kartet selvfølgelig og ekstra batterier. Har selv en Garmin Colorado som aldri har sviktet, og etterhvert har jeg turt å reise på tur med kun den og ikke kart. -Sveinung
  3. Masse småmaur (eitermaur) i magen på to fisker som jeg fikk i kveld. Ikke så alt for langt fra Mjøsa. Altså indre Østland ca 600 moh. Så ingen svermer selv, men det kan ha vært tidligere på dagen i dag. Lite vind og ganske varmt. Så også et par Bibio. -Sveinung
  4. Fint framskritt! Håper jeg slipper slips i enden på fortommen..... Snakkes! -S.
  5. Har isen gått innover på Laksefjordvidda ennå? SKal oppover om ikke så altfor lenge..... Håper jeg ikke er for tidlig ute.
  6. Takk for det! Jeg har jo litt kjennskap til elver og noen vann i området, men tar gjerne imot tips når det nærmer seg. Send meg gjerne en PM.
  7. Hei. Jeg lurer på om noen har tips til noen "tidligvann" i Gjøvik/Toten traktene. Forventer ikke at noen skal avsløre drømmevannet, men kanskje noen kan pense meg inn på et lavereliggende område som vanligvis er forholdsvis tidlig. Noen erfaringer fra Totenåsen feks? Generelt så ligger jo de fleste vann her noe høyere enn feks Østmarka i Oslo, hvor jeg er ganske godt kjent, så en uke eller to senere blir det vel kanskje..... Har noen på forumet erfaringer fra områdene rundt Land og Dokka? Finnes det "tidligvann" i disse områdene? Jeg tenker ikke på Mjøsa og Randsfjorden, men heller områder a'la Oslomarka med flere småvann.
  8. Det må vel bli hovedturen i juni/juli. Ingenting er som å kaste seg ned i lyngen etter mange timer med tung sekk, sette på kaffen og konstantere at myggen er på plass. For så å skue utover Drømmevann, Myggvann, Møkkavann, Røyevann eller Pistolvann og vite at i alle finnes både ørret og røye på flerfoldige kilo. Så tenker man på at man har en hel uke til rådighet.... Det ser jeg frem til!
  9. De billige som de har på svenske-grensa har jeg testet litt nå. Funker helt ok de. 10 kr pr fortom (ferdigtapert 9 fot) synes jeg er overkommelig... Har dem både i 5x og 6x. Fisken som satt på i 10 sekunder i går kveld datt ikke av på grunn av fortommen i alle fall... :oops:
  10. Anapeg

    Slate AXP

    Jeg har AXP stanga i klasse 3-4. Veldig myk og lett stang. Morsom å kjøre fisk på, men ikke spesielt langtkastende.
  11. Jeg synes SA XXD snøret funker utmerket. Har samme stanga selv.
  12. Jeg har brukt en Vision Entrant (sikkert den billigste utgaven) vadebukse i tre sesonger nå. Og har faktisk gått en del med den i skog og kratt. Holder ennå , så jeg er veldig fornøyd! På Finnmarksvidda i fjor ville jeg ikke bære med med vadesko, så jeg kjøpte noen billige lave badesko (det rimer) som jeg brukte , og sokkene rundt vadebuksa tålte utrolig nok det også. Det er jo som kjent litt vierkratt i det nordligste fylket, men det gikk bra! Derfor tror jeg Vision er mye for pengene! Streamstix snella mi kjøpte jeg mot slutten av sesongen i fjor og jeg er veldig fornøyd med den også så langt. Lett, robust og bra bremsesystem!
  13. Nå snakker vi LM! Tror den steinflua er farlig nær. Ca hvor stor er den? Og ca hvor er den observert? Sør, nord, øst, vest, høyt/lavt?
  14. Det kan ha vært en steinflue ja, hvis de finnes i knall-grønt.
  15. Det var ca 10 - 12. juli. Ikke typisk vårfluevinger. Kan kanskje ha vært stor mygg for vingene var mest lik mygg eller kanskje litt som vanlige husfluer.
  16. Hei. I mitt hemmelige område på Finnmarksvidda kom jeg i fjor over noen fluer i ørret og røyemager som var spygrønne eller sjokk-grønne om dere vil. Jeg hadde beklageligvis ikke kamera, men mener å huske at de kanskje var ca i str. 14-16. Fluene hadde tydelige vinger og ble tatt tørre, så målere fra lauvskog er det ikke. Dette er nærmest snaufjell så det er lite bjørk o.l. i området. Noen som har noen tips om hva det kan være for slags insekt? Tenkte jeg skulle binde noen som ligner før årets tur, så alle tips mottas med takk!
  17. Har fluefisket i ca 3 år og bundet fluer i ca 2. Er nå 32, og helt kjørt på denne livsfarlige aktiviteten.... Har for øvrig fisket med mark og sluk siden barneskolen.
  18. Her er reaultatet av maurringen.
  19. Da er alle fluene i boks (bokstavlig talt) og postlegges i morgen. Tar bilder og mailer til Rune. Moro dette her!
  20. Jeg blir gjerne med. Hva med et litt vidt tema som feks. "tørrfluer" eller "landinsekter"?
  21. Har ennå ikke motatt fluene dine Ingar, men så snart jeg har dem skal jeg fordele og returnere.
  22. Har allerede mottatt 3 av 4 flueproduksjoner i posten allerede, så det er litt sent. Blir vel litt mye styr å be folk om å binde en flue til til ettersending. Velkommen neste gang!
  23. Nå strømmer maurene inn! Mange fine! Mangler kun fra Ingar nå, men den er kanskje i posten...? Fint hvis dere sender meg bindebeskrivelsen også (her, PM eller epost) Tar bilder og returnerer i løpet av et par dager så snart alle maurene er i hus. Moro dette her!
  24. Jeg har med hell testet isoporkuler fra ammepute. (Dersom du har småbarn som får mat av mor og hun bruker en slik ammepute, kan man jo låne noen kuler.... det merkes ikke.)
×
×
  • Opprett ny...