Jump to content

Jon Erlend Dahlen

Medlem NFF - 2017
 • Posts

  96
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Jon Erlend Dahlen last won the day on August 7 2015

Jon Erlend Dahlen had the most liked content!

Reputation

54 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det klekker ves Det klekket vespertina i Trehjørningen og Nordvann i går... Fisken virket ikke veldig interessert mens jeg var ute.. Dritt dag for min del..
 2. Hei, Her må det nyanseres litt.. Det er et pålegg fra regulanten(tappes drikkevann til Bærum herfra) om utsett av 1000 2-somringer hvert år. I fjor hadde vi ikke 2 åringer, ble det besluttet og sette ut 4000 fettklippete 1åringer(rogn og melke hentet fra samme vann). Med tanke på predasjon av abbor og ørret og vekt (7gr)vil det bli en del som blir spist eller ikke klarer seg.. Har du registrert at snittet i Søndre Heggelivann er på vei ned? Så vidt meg bekjent er ikke det de som har garnrett har.. Pål dine antagelser er ikke helt korrekte igjen.. Kan du ikke spørre, før du farer rundt med dine konspirasjoner rundt Ofa? Om man ikke er enig om alt som gjøres er bra med diskusjoner, men når man skyter fra hofta før man har forhørt seg, blir det helt feil...
 3. Hei virker ikke som det er så mange her inne vet hvorden ofa jobber. Vi bruker betydelig tid på å tynningfiske, prøve fiske og vi setter ikke fisk i hvert vann hvert år og vi setter ut mest mulig etåringer. Ja vi har satt ut stor fisk også, men dette er en svært liten del av de utsettene vi gjør. Vi ønsker også åt det fisken skal klare seg selv uten vår hjelp, jo fler vann som klarer seg uten vår hjelp jo bedre. Det oppgraderte anlegget vårt har vært nødvendig pga. Fiskehelse og ikke for å produsere mer fisk. Vi har i år produsert laks og sjøørret på anlegget i tillegg til ørret og røye. Jeg er like spent som Pål på hvordan utsettet av stor fisk i både Tryvann og Kobberhaugstjern. Nå er ikke våren den beste tiden og si noe om hvordan fisken har klart seg pga gyting og når fisken ble kjønnsmoden. Håper alle som får fisk rapporterer til ofa gjerne med vekt, cm og bilde slik at vi ser hvordan det har gått. Det vi vet er at disse vannene ble svært godt besøkt i fjor og mange fikk fisk. Om det genererte flere fiskere? Jeg vet ikke... godt med diskusjon, men føler nå at vi kanskje får en del ufortjent tyn. Kultivering vil alltid skape diskusjon og det må man leve med. Kom dere ut og fisk det skal ihvertfall jeg, her inne tror jeg ikke man kommer noe lenger.
 4. Det er ikke umulig å få fisk rundt Oslogryta. Har flere turer på Bærumssiden av indre fjord de siste ukene, og fått sø på hver tur + en bass på en av turene. Hvis du ser på oppgangen av fisk i telleren i Akerselva og det jeg har hørt fra Sandvikselva så har det vel aldri (i hvertfall lenge siden) vært så mye sø i indre fjord som nå. Bruk fiskeimitasjoner og dra så raskeste du kan, og du skal se man får fisk.
 5. Gratulerer kikken, gøy med litt annet enn sø . Ser at flere har fått i helgen, så det er håp for flere. Fikk selv en nærmere Oslo sist uke.
 6. Var i marka i går og la merke til mange teger(er vel det det hetet?) rødaktig under og sorte over, 1,5-2cm lange og kanskje 1 cm brede rødaktig under og sort skall/vinger. Så også noen grønne litt mindre. Har noen noen god imitasjon? trenger bindebeskrivelse, skal ut i helgen! Fisken kastet seg over de.. Ser Stokkebekken har laget en som heter bærfisen, men finner ikke noe bilde..
 7. Ble en hyggelig tur i nordmarka i går ettermiddag. Noen spredte vak. Begge tok på maur, med den værmeldingen det er for helgen regner jeg med at flere små maur vil ut og fly.. Skogen er full av blåbær og noe kantarell for oss som er glad i mer enn fisk.
 8. Jeg representerer meg selv, men er med Ofa, og ja jeg drifter noen av de vannene som blir diskutert her. Mine standpunkter i et forum er mine og nødvendigvis ikke Ofa sine. Personlig syns jeg dette er en interessant diskusjon, men vet at noen kan føle seg tråkket på. Jeg har liten tro på at man endrer noe med å være nett troll her inne. Diskusjon rundt utsett og fiskeforvaltning er bra. Alle kan nok gjøre ting bedre, men ikke gjennom et fora på nett. Mener slike henvendelser bør tas direkte mot de organisasjonene det måtte gjelde. Nå tror jeg alle sider har fått ut sitt standpunkt, uten at jeg skal kvele diskusjonen...
 9. Nina rapporten er fin den, men kjenner ikke igjen Nordmarka som: "En regulert strandsone, stor konkurranse om næring og skjul fra det øvrige fiskesamfunnet og tørrlagte gyte- og oppvekstområder i Sikåa gjør forholdene svært vanskelige for ørreten i Møkeren. I tillegg er ørret utsatt for predasjonspress fra gjedde, stor abbor og trolig også fra lake" Greit de store vannene blir regulert, men en det er jo et fåtall av alle vann. Det vil være nytt for meg at det er gjedde og lake der. Videre står det: Fiskesamfunnet i Møkeren er relativt komplekst, og består av abbor, hork, gjedde, lake, lagesild, mort, laue og ål (Jensen & Rødsdalen 1997, denne undersøkelsen). Ørretutsettinger i komplekse fiskevann på Østlandet har gitt varierte resultater. I Mjøsa har utsetting av ørret gitt svært gode resultater (Aas 1993), mens utsettingsforsøk i bl.a. Osensjøen, Storsjøen og Sjusjøen ikke har gitt samme positive effekt (Museth mfl. 2008a, Qvenild 2008, Johnsen mfl. 2009). Størrelsen på settefisken som benyttes kan ha mye å si for tilslaget, f. eks utsetting av yngel i rene abborvann lykkes sjelden mens utsetting av eldre settefisk har gitt positive resultater (Aass & Hansen 1991, Aass 1994). Så noen steder lykkes man, uten at det nødvendigvis er overført bart. Savner en slik undersøkelse om Nordmarka. Forvaltning er alltid vanskelig, og alle vil aldri bli enige om hvordan ting skal gjøres, og godt er det.
 10. Nå er vel ikke vi i målgruppen for dette fisket. Dette skal lokke flere fiskere ut. Jeg vet at det er flere veldig fornøyde barnefamilier som har slitt med å få med ungene ut på tur, som nå har unger som vil ut på tur etter besøk i et av disse vannene i Nordmarka. Nå er skogen full av vann som ikke har disse merkede fiskene, så man må på død og liv ikke fiske i akkurat disse to. Jeg tror forøvrig ikke dette er favoritt vann til en fluefisker fra før av da, det enten er skogsvei eller stier med mye trafikk inntil vanene. Dette er områder med mye familier på tur, så etter min mening helt perfekt for denne type aktiviteter. Utfordring med forsøpling vil man dessverre møte på av og til. Oppfordrer alle til å ta med sitt eget søppel og andres søppel hvis man kommer over det.
 11. Takk for helgen ja. Dere er noen j.. amatører. Det var jo bare å plukke fisk Hyggelig kveld ble det også! Hørte dere var heldige på vei ned også. Du trenger ikke ny belly du vår jo konge i den du brukte
 12. Tror det er lov med elsykkel i marka. Mener det er gjort unntak med elsykkler fra regelverket om motorisert ferdsel. Er i ihvertfall mange elsykkler der, og ingen viker å bry seg:) Så kjør på!
 13. Hei, Søndre Heggelivann er et av markas fineste vann, høyt snitt og sunn fisk og ikke for mange fiskere. Vil nok anbefale båt eller belly for å komme deg ut mot øyene hvor det som regel er mest aktivitet. Vulgataen begynner ganske sent der oppe, så slutten av juni og begynnelsen av juli er nok å anbefale hvis det er vulgata fiske du er ute etter. Ikke glem noen vårfluer da de er der samtidig. god tur!
×
×
 • Create New...