Jump to content

Spenstig

Members
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

  Never

About Spenstig

 • Rank
  Nykommer

Contact Methods

 • Website URL
  http://spenstigfiske.wordpress.com
 1. Bruker selv Guideline 4cast på 5'ern. Lang klump som presenterer fint på lengre kast, men det blir litt bråkete om man skal presentere kort. Til meg ihvertfall. Billig er det også, tror jeg betalte 399 for det på xxl. Eneste jeg har å utsette er muligens holdbarhet. Har fiska meget mye og kasta mer med det i en og en halv sesong og begynner å merke slitasje i loading zone. Ikke noe som ikke kan fikses midlertidig med litt lube, men til et "billigsnøre" hadde jeg ikke forventa annet. Det gir deg ett navn på blokka til vurdering, kanskje?
 2. Hei Petter. Jeg har fisket mye på Malvikodden, men det er første gang jeg har hørt om at noen setter garn der. Oppfordrer deg til å ringe lensmannskontoret eller statens naturoppsyn neste gang du ser dette. Det gjelder de fleste her egentlig, det nytter lite å sette seg og klaske på et tastatur her når man ser slikt, anmeld faenskapet!
 3. Har vært med Birgir på tur selv og kan anbefale han. God service, god guide, godt fiske, god kaffe, god mat og rett og slett en fin fyr å dra på tur med. Ble ny pers på meg takket være han ihvertfall. Anbefales! Og når det kommer til desinfisering som jeg ser er nevnt her for ei stund siden, jeg tok kontakt med den lokale fiskeforeninga her i Trondheim (TOFA) og de tok en femtilapp. Så sjekk med de lokale lagene rundt om det er muligheter der før du betaler det mangedobbelte andre plasser.
 4. når skal dere dit? skal selv i 2. uka på juni.
 5. Jeg har kjøpt gjeddefluer og andre fluer fra fiskefluer.com og er alltid fornøyd med pakkene fra de. rask levering også. gratis frakt ved bestilling over 180, men husk å stoppe før 200 pga toll.
 6. Apropos Tya, hvordan er forholdene der oppe nå? Fortsatt snø på trærne eller har det løsna i elva? Insektliv?
 7. Har du plass til en kar en eller to dager i perioden 8-15. juni?
 8. En idè for å få opp rapportering: depositum på fiskekort. F.eks sett opp prisen på fiskekortet 100kr, som man får tilbake når man leverer inn fiskekort/rapport på vei hjem. På sesongkort lar det seg kanskje ikke gjennomføre, men for dagskort og ukeskort burde det så absolutt la seg gjøre! Var selv fire-fem turer i Tya i fjor, ene dagen fikk jeg 17 ørret og en annen dag var jeg vel oppe i 14. Snittvekta kan ikke ha vært mer enn 200g, ihvertfall ikke 240g som sto oppgitt for 2009. Enten er jeg el maestro på småfisk (hvilket ikke er helt usannsynlig) eller så har snittet falt enda mer siden 20
 9. Spurte nettopp en som bor utpå der om det samme, han sa det var ikke store greiene, men man kunne snuble over noen fine på halvkiloen. Men det er nok ikke neste plass du vil se en Tørrfluelandetfilm fra.
 10. Beklager, der var jeg litt klar. Vi kjørte ikke fra Kvikne nei, kjørte fra Innset (?) kom ihvertfall fra Oppdal. Oppfatter jeg det rett når jeg tror du kom deg opp med passaten fra KVIKNE i mai, mens det fortsatt lå et par småfonner over veien? Jeg ble iallefall bare stående og spinne i lausgrus etter en ganske krapp sving halvveis opp lia, og måtte rygge et stykke tilbake før jeg fikk snudd. Men bortsett fra det - det er ingen som har noe info vedr det jeg spurte om i tidligere innlegg; om hvorfor ikke veien fra Innset ikke er tilgjengelig for vanlig folk?
 11. når det gjelder dubbing er en fin regel å alltid ta litt mindre enn du tror du trenger. når det er sagt så er det ikke noe jeg ville nølt med å prøve i elva! stå på!
 12. Har hatt lignende problemer selv, hvis jeg brukte den ene hånda til å gi motstand når jeg skulle bøye albuen så gjorde det rett og slett vondt. trodde jeg var sprekere når jeg ikke har kommet halvveis til 60 engang! det kom fra å knytte neven/klemme for mye sånn at det hadde satt seg i sener i albuen. løste det med å holde albuen rolig kombinert med å riste løs og kna/varme opp musklaturen rundt albuen ofte. gikk over på et par dager, og da var det såppass at jeg ikke kunne barbere meg med den hånda på det verste. selvdiagnoserte meg med tennisalbue etter å ha gløtta på lommelegen.no.
 13. For å svare på spm fra trådstarter: Enkel, billig, og bra til prisen: Har den selv og har ikke trengt klage enda. Til Mr nærsynt: Specsavers har clip-ons du klipser utenpå de vanlige brillene dine i forskjellige former og farger på glass fra Polaroid. Velkjent merke som jeg ikke har fått kjøpt selv enda, men det blir et forsøk
 14. Kjørte opp med passaten til en kompis for et par år siden, gikk fisefint det. om du har plass i bilen kan et alternativ være å parkere ved demningen/bommen og sykle innover. edit: vi var der i midten av mai det året, og måtte kjøre igjennom et par snøfonner som hang igjen over veiene. men ikke verre enn at man kom fram.
×
×
 • Create New...