Jump to content

Trond Ingebrigtsen

Medlem NFF - Standard
 • Posts

  133
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Trond Ingebrigtsen last won the day on April 8 2018

Trond Ingebrigtsen had the most liked content!

Recent Profile Visitors

1844 profile views

Trond Ingebrigtsen's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

 • Dedicated
 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Reacting Well

Recent Badges

96

Reputation

 1. Vurderer ny stikke, og finner TRV-stikker interessant da jeg tror det må være fordelaktig å enkelt kunne rotere stikka under binding. Forstår det slik at det er delte meninger om fordeler/ ulemper med disse, da det blir mindre plass for å holde fast materialer mens en binder etc. Har kikket litt på Spartan HMH TRV, synes den ser spennende ut. Binder både ørret og laksefluer. Noen som har erfaring med disse og kan si noe om fordeler, ulemper og evt anbefalinger?
 2. Det er ikke snakk om behov for flere liner, egentlig har jeg mer en nok som det er! 😊 Jeg var mer nyskjerrig på om noen har prøvd de, de markedsføres jo ganske aggresivt. Interessant det du skriver om omtaler fra andre forum. Det med toll og mva hadde jeg ikke tenkt på, da ble det med ett en helt annen pris, og mindre aktuelt.
 3. Sunrayflyfish reklamerer ganske så heftig for fluelinene sine på forskjellige medier. Prisen er jo egentlig ikke så ille i ft mye av de mer anerkjente merkene, men er det noen som har prøvd disse og har noen erfaringer å komme med? Fargen er det sikkert mulig å venne seg til...
 4. Vet flere som bruker Crocs, men da i hovedsak i stille vann hvor det er behov for å komme ut til marbakken. Der funker sikkert badesko også. I elv eller på steinete bunn hadde jeg ikke tatt sjansen på hverken Crocs eller badesko. Crocsene funker jo også fint i campen!
 5. Mange gode tips du har fått, men ett synes jeg mangler. Tren på kastingen først uten å fiske, på en gressplen, fotballbane eller lignende. Da fokuserer du på å lære deg å kaste først. Tren så mye du kan fram mot sesongstart, så du har det grunnleggende sånn passe inne før du begynner fiskingen, helst sammen med en som kan intstruere deg! Å starte på scratch med kastingen og samtidig fiske blir ofte en frustrerende situasjon, som fort kan føre til at en gir opp.
 6. Må si meg litt enig med Truls, snøret kan bli i tyngste laget om du behersker kastingen sånn passe ok. Er du ganske fersk i gamet er det lurt med en eller to klasser over for å få følelsen av hva som skjer, spesielt bak deg under kastet, og timingen blir ikke like kritisk.
 7. Det kom et par seilende i fanget på meg i nordre Nordland (Ofoten) i går. Kan ikke akkurat kalle det sverming, men sommeren er et par uker på etterskudd i år så det kan enda være håp.
 8. Du er nok inne på noe der, det var Tom Skyrud som var forfatter og lanserte fargekodingen!
 9. Jeg bruker forskjellig farge på bindetråden, dvs mørkere hode, jo mer fortynget. Lys beige uten fortygning, mørkere beige litt fortynget. Slik går det oppover via lys brun, mørk brun og sort som er de tyngste. Dette har fungert i mange år, fant tipset i ei bok om nymfefiske av Pål Krogvold tror jeg det var.
 10. Anbefaler at du finner en som har greie på tohånds til å hjelpe deg litt i gang. Teknikken med enhånds er ikke direkte overførbar til tohånds, så det blir fort mye knoting om en skal prøve seg frem alene. Jeg trøblet mye med dette i starten, men med litt hjelp fra en som hadde dreisen på tohånds så løsnet det. Kjenner ikke til akkurat den stanga, men har en annen Loopstang omtrent i den lengden og den har jeg fiska mye med og vært godt fornøyd!
 11. Ser flott ut det der! Alle store gutter trenger ei ordentlig furtebu!
 12. Har prøvd endel forskjellig opp igjennom årene. Min soleklare favoritt er MSR Whisperlite!! God effekt med det meste av drivstoff selv om jeg bare bruker renset bensin og gass. At den bare bråker en brøkdel av andre multibrennere er heller ingen bakdel! XXL selger denne for ca 1300 har jeg registrert. Kan trygt anbefales!
 13. De fisker jo gjedde på isen, så den eter også når det er kaldt! Prøv, i verste fall blir det bare en bomtur!
 14. Denne tråden er ikke grei! Den skaper sterk misunnelse og tung frustrasjon over det ganske land! Ber moderatorne stenge tråden til iallfall 20. mai, om nødvendig lenger om det blir en sein vår!
 15. Ja, de burde virke godt! Er mye oppdrift i en bomber så den synker neppe av kroken! Iallfall tidligere var det vanlig å bruke Low Water-kroker til tørrfluer til laks, men da var krokutvalget her til lands vesentlig dårligere en etter internetts inntog!
×
×
 • Create New...