Jump to content

Espen Ørud

Members
 • Posts

  127
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by Espen Ørud

 1. Blir det bedre dersom du går nederst på forumforsiden, velger Endre utseende og så velger Nettbrett eller IP.Board Mobile? Tipper det er de foreløpig som er mest klargjort for håndholdte enheter...?
 2. Sist vi var for å fiske sjøørret fikk vi to store sjørøyer vi ikke hadde planer om så vi dro skuffet hjemover... ;-)
 3. Hvilken modell er du ute etter adapter til? Jeg mener å huske at adapter til de første modellene ikke er det samme som til de nyeste. Det er ikke umulig at jeg har begge typer liggende i boden en plass og det som evt var til Lake Placiden har jeg i så fall ikke bruk for lengre...
 4. Innlogging via Facebook har vel ikke funket på et par år minst, men det blir vel lite aktuelt å rette på om man kun skal ha innlogging med faktisk navn?
 5. Dersom det skal gjennomføres med reellt fullt navn på innlogging så er det vel innlogging via Altinn eller BankID som er eneste løsning i dag? Hvordan ser dere for dere at det løses?
 6. Tror du bør ta en liten prat med hele gjengen før de rekker å ødelegge alt for mange tråder. Når de har begynt å gå løs med øks på enkelposter i flere uker gamle tråder så saker og ting blir stående uten relevans og sammenheng så er de allerede i ferd med å drepe innholdet. Bare et lite tips der før de ødelegger alt for mye....
 7. Hovedsaklig her:
 8. Oops! Something went wrong! [#10354]Du har allerede stemt i denne avstemningen. Nei, det har jeg ikke gjort... Så enten har noen stemt på mine vegne eller så er det en bug i systemet... Har ellers lite til overs for betalt forumbruk da det stort sett er medlemsgenerert innhold. Og dersom forumet skal over til betalingsløsning vil jeg anbefale å starte med blanke ark da det alltid er en solid bunke personer som ikke ønsker at noen plutselig skal ta betalt for innholdet de har vært med å generere over flere år fordi det var gratis for alle å slå opp... Ellers så er det alltid kvalitet og kvantitet av innhold man får tilgang til av artikler osv som vil avgjøre om folk vil betale for innholdet på en nettside. Ellers så kan man jo gjøre noen regnestykker. Dersom man tar i litt solid og antar at man bør ha skrevet minst 5 innlegg her gjennom alle tider for å være interessert i å betale og så antar at alle med 5 eller flere innlegg vil betale 300,- i året for tilgang så sitter du med 606.000 som skal dekke servere og tjenester og bidrag til de som ønsker å levere artikler og stoff og at man i tillegg skal sitte igjen med litt for bryet så tror jeg ikke man skal kaste annonseinntekter helt på båten sånn med en gang... ;-)
 9. Jeg har hatt pontong problemfritt ca 10 års tid og er enig med Frode her... Opphengt etter enden av pontongen (har gjerne løkke eller lignende de fleste) fungerer også som alternativ til å ligge mest mulig flatt.
 10. Som fotograf har jeg full forståelse for din frustrasjon. Bilder jeg selger har som regel en del forutsetninger til bruk osv hengende ved seg på fakturaen. En av disse er ofte at bildet ikke kan forandres etter eget forgodtbefinnende (hovedsaklig fordi klipping ofte kan medføre et utseende jeg ikke kan stå inne for og en del av salgene fordrer også byline/fotocred). Som privatperson har jeg forståelse for at man ønsker å tilpasse ting man har fremme etter eget ønske. MEN jeg ville aldri funnet på å modifisere et bilde som er en gave til meg. Om bildet ikke var slik at jeg kunne ha det hengende fremme så hadde det ikke blitt hengt opp. Tilbake til spørsmålet ditt: Ja, det er ufint å tilpasse et kunstverk/fotografi på den måten. Skal man ha litt integritet som fotograf/kunstner så bør man ta seg selv såpass høytidelig at man synes slikt ikke er greit. (Desverre er det få hyggelige måter å fortelle de man har gitt til hva man synes om saken, så får man selv vurdere hvor godt man kjenner folk, konsekvenser osv om man vil vurdere å gjøre oppmerksom på det eller ei...)
 11. Den er klargjort for el-motor i den form at det er feste for brakett på bøylen bak. Dvs det vanlige på denne modellen var å skru fast en solid treplate tilpasset motoren man ønsker å bruke. Det er plass for montering av denne treplaten/braketten på bøylen bak. Du ser det så videt på det midterste av de tre bildene...
 12. Nattfiske i Finnmark. Utrolig fin kveld. Lite skodde. Det beste med Finnmark. Fin natur over alt ;-) #magicmoments by Espen Ørud, on Flickr Da er vel tørrfluesesongen snart over her oppe...
 13. Du bor ved Norges beste tørrflueelv for laks. Neste år tenker du ørret, men fisker laks - litt større tørrfluer enn vanlig og vent med å fiske til midt i juli og utover så er det bare å stable laksen langs bredden... Hurtigtutorial her: Kutt ned 26% til så begynner det å bli levelig for de gærneste av oss.. Ellers så er det mange bedrifter som arrangerte firmafiske og leide vald osv tidligere. Dette er det vesentlig mindre av etter at krav til faglig innhold osv kom. Jeg vet flere utleiere som tidligere var belagt 90% med "firmatid" nuh har utleie på kun 20% til firmaer.
 14. Og så må jeg selvsagt bare teste om forumet er tilrettelagt for direktevisning av Instagramvideoer også slik at det går an å vise frem en meget kort instruksjonsvideo for tørrfluefiske av laks ;-) Edit: Og det var det ikke, nei ;-)
 15. Bruk bare URL-en til filmen, Swelvis, så ordner forumet resten selv, Det blir så her:
 16. For min del så er off-topic greit når de er av den typen ;-) Takker så meget for hyggelige ord....
 17. ....det var som kjappest mellom et par helgeaktiviteter her så jeg har sikkert glemt masse som noen er vennlige å fyller inn på...
 18. 1. Velg tubekonsept. Det er en del å velge mellom. Finn noe som passer for deg. Jeg foretrekker og bruker hovedsaklig to av systemene (I tillegg bruker jeg eg haug av forskjellige minibottlenecktuber av ymse slag (mest av nysgjerrighet og pga uttesting)). Det ene systemet limer jeg i innertuber selv på, det andre kommer med ferdig "innertube", dvs at tuben er helstøpt med en tynn og en tykk del. Fordelen med å velge seg konseptet først er at produsentene er såpass smarte at de fleste koner/discer/fortynginger ikke passer overens med konkurrentenes system. Det er enklere å holde orden og og så mye å spare dersom du ikke handler ukritisk fra alle tilgjengelige merker. De mest vanlige er vel FITS, Pro Sportfisher, FutureFly og Pro-Solution. 2. Så kommer det mye an på hvilke tuber du ønsker binde, men et godt utvalg av farger i hår av bucktail, tempelhund, (jeg er glad i isbjørn), geit, ekorn og rev er sjelden feil. prioriter de fargene du bruker mest. 3. Til hackle bruker jeg både hane og høne litt om hverandre ut fra mønster og type flue. Du trenger litt fiberlengde om du skal mest binde litt størrelse på tubene. Oppgi bruken du skal ha de til i butikken så hjelper de med størrelse. 4. Flat tinsel, floss-silke, flatbraid, miniflatbraid, fluorofibre, rund tinsel og oval tinsel er kropps og hale-materiale du normalt kan finne i sett med alle farger om du søker litt. 5. Jeg handler det aller meste fra nfisk.no. Dersom du ikke er stasjonert i Krakow så er det en mulighet for at du kan svinge innom der ved andledning og gjøre deg kjent. Jeg kan på det aller sterkeste anbefale å gjøre de første kjøpene ved oppmøte i butikk fremfor å handle på nett. Hovedsaklig fordi det er forskjell på hårlengder osv og man ville valgt forskjellig hårbundt til små krokfluer enn man bruker til tubefluer. 6. En god tubeholder eller god nål som passer til tubesystemet er et must. Tuber som ruller rundt under binding blir du fort lei av... 7. Tubene jeg får mest laks på ligner ikke mye på noen av fluene på Guideline sine sider, så prioriter å kopiere andres fluer som virker der ddufisker fremfor å kopiere de leverandørene ønsker å selge mest av ;-)
 19. Jeg har 2 i Sigma-rangen. Den på 70 og den på 150 (som for øvrig er kompatibel med convertere). Det er minimalt av hva jeg bruker macroer til hvor jeg bruker autofokus så at denne er noe bedre på Canon har aldri plaget meg. Optisk er jeg ekstremt fornøyd med Sigmaene. Spesielt 70`en. Jeg er ikke fremmed med å bruke mye penger på et objektiv om det gir meg mye mer og jeg sitter på dyrt glass, så det er ikke prismessige årsaker til at jeg ikke kjører Canon på disse egentlig. Jeg kjører Canon L på det meste annet. Jeg kjører i stor grad enten macro på stativ og manuell fokus eller på småkryp gjerne låst fokus på maks (closeup) og beveger hele kameraet for å sette fokuspunktet. Det er uansett bedre å øve seg til stødig fotografering enn å måtte bruke masse penger på det i hele rangen av objektiver. Du vil alltid ha for dårlig lys i noen tilfeller uansett ;-) Noen bilder jeg har tatt med Sigma sin 70: Og et par tatt med 150`en; (De kommer opp med feil EXIF-data da jeg har gjørt en gammel autoeksportlogaritme fra Lightroom som vil vise feil objektiv i Exif, men det er ikke noe å bry seg om ;-) )
 20. Jeg traff på noen ekorn jeg brukte litt tid på oppe i Stabbursdalen i sommer. Etterhvert ble de modigste tilgjengelig selv på ganske kort brennvidde... Squirrel from Stabbursdalen (Sciurus vulgaris) by Espen Ørud, on Flickr
 21. Sånn som dette? 1 Bruker(e) leser dette emnet0 medlemmer, 0 gjester, 1 anonyme brukere Espen Ørud*I så fall funker det her for du kan gjette hvor jeg kopierte fra... ;-)
 22. ....sammen med Baileys`en? ;-)
 23. Skjønner. Takk for at du tok deg tid til å forklare. Til fiskefluene (jeg binder veldig lite fluer til pynt ;-) ) så bruker jeg en lignende metode, men jeg "kjører 8-tall" rundt de to krokbeina på dobbelkrok og vender så frem OPPE på kroken i stedet for under som det blir gjort her så derfor koblet jeg ikke at avslutning av tag og start av rib hhv slutter og starter samme sted. Jeg avslutter tag oppe på kroken og startet rib under.
×
×
 • Create New...