Jump to content

jonasbegood

Members
 • Posts

  17
 • Joined

 • Last visited

Reputation

8 Neutral

Recent Profile Visitors

956 profile views
 1. Exoffocio og "Siste-Stikk" (uten DEET og lukter godt).
 2. Hører gjerne fra deg om hvordan du opplever fisket i Bingsfoss. Jeg bor selv på Sørumsand - men sjelden jeg er i Bingsfoss. Ser litt spennende ut nå med lav vannstand. Min bror har fisket litt der og har tatt noen ørret rundt stranda på høyre side av elva (sett fra brua). Til venstre rett nedenfor brua skal det være en del harr.
 3. Vært i Rena siden Onsdag. Spesielt fiske med denne vannstanden. Det er OK dagsfiske med gode muligheter for å finne stabilt vakende fisk, men mye harr. Kan fiskes over hele elva nå tror jeg! Det er desidert det beste fisket mellom 23-01. Da kommer det stor ørret til syne. Onsdag kveld gikk vi på en kjempeklekking med både små døgnfluer og vårfluer. Jeg så en god fisk vake stabilt og slang ut en devilbug. Det hogg i flua og deretter flere utras både opp og ned elven. Jeg skjønte ikke helt hvor stor fisken var før etter 2. utraset. Det var en kjempefight og jeg konsentrerte meg maks for å unngå et brekk i nærheten som ørreten prøvde å nå. Etter en stund fikk jeg den inn på grunt vann og fikk den tilslutt rolig inn mot meg. Den lå sidelengs i rolig vann klar for håven. Megastressa og mørkt så greide jeg ikke tenke klart og tok i den med hånden - kompisen min skriker at jeg skal bruke håven når han ser hvor stor den er. Da greier jeg det fantastiske og håve den med hodet først og løsner flua - fisken flyter rolig ut i strømmen, helt mørkt og uten hodelykt så umulig å se hvor den ble av. Vanskelig å anslå vekt, men anslår rundt 2. Desidert største fisken jeg har hatt på. God fight, men dessverre ingen skrytebilder. Neste kveld så forsøker jeg igjen på samme sted - da jeg nå vet hvor den står. Var ikke samme forholdene da og den begynte ikke å vake. I går kveld var siste sjanse. Etter en stund i elva vaker den store ørreten igjen. Flere forsøk med god tid mellom hvert kast - så biter den på. Denne gangen ryker den ut som et lokomotiv og noen få sekunder senere sitter jeg igjen med en fortom. "Man ryker ikke fisk" gikk på replay i hodet mitt. Hadde akkurat tatt en annen fisk og siden det var mørkt hadde jeg ikke sjekket fortommen grundig - neste innkjøp blir hodelykt. Dersom vannstanden ikke øker de neste ukene- så skal jeg tilbake for revansj! I går så jeg en større ørret vake i stille partier. Det var så stille der at det minte meg mest om stillevannsfiske. Dette er gjerne et folksomt sted, rett før "prime-time" og vanskelig å lure ørreten når den kan svømme fritt rundt, så bestemte meg derfor å ikke fiske på den og oppsøke elva der det er mer fart og mindre folk. Snakket med en annen fisker som sa den hadde holdt på i kulpen der lenge og blitt tatt opp et par ganger - visstnok 2,2kg.
 4. Jeg har tidligere prøvd vest, men det fungerte ikke for meg. Jeg kan på det varmeste anbefale denne chestpacken til Simms: Utrolig komfortabel. Du kan gå med den hele dagen med håv på ryggen, uten at det belaster skuldrene. Eneste minuset er at det er litt stiv pris, men til gjengjeld gjør den turen lettere og virker som god kvalitet.
 5. Oi! Morro å se at folk er i gang.
 6. Takk for gode tips folkens. Jeg ser absolutt nødvendigheten med neoprensokker om jeg skal kjøre uten vadesko. Er jo relativt enkelt å gå til vannet i vadesko, for så å la de ligge igjen når du er ute på vannet. Jeg er nøye med vaderne mine, så tror jeg hadde valgt den løsningen fremfor ulendt terreng og kun neoprensokk. Har lagt inn et søk på finn.no etter forcefins. Jeg greier ikke helt å rettferdiggjøre splitter nye forcefins for vadesko akkurat nå.
 7. Var på hyttetur ved et flott vann i Bjørkelangen denne helgen. Mye sol og lite vind. Hadde med fruen og et vennepar så jeg måtte begrense fiskingen til det normale. Var en del maur på vannet kveldstid samt tidlig på lørdagen så jeg noen større døgnfluer som klekket. Jeg tok meg en morgentur med bellybåten og så kun et par vak. Padlet rolig bort til der jeg så et sippvak 20 min tidligere og la ut fluen. Gikk noen minutter så hadde jeg hadde en sværing på kroken. Den supte i seg flua og det var et perfekt tilslag og fisken satte full fres mot dypet. Jeg kjente det var en sværing, men må ha vært sløv denne dagen og ikke sjekket fortommen godt nok fordi det gikk ikke mange sekundene før jeg satt der med en løs ende. "Man ryker ikke fisk" tenkte jeg den neste timen mens jeg satt i vannet og speidet etter vak. En smule forbannet. Når kvelden kom var det mye aktivitet på vannet. Jeg hørte det var stor fisk, men jeg var nok litt vel ivrig med å padle over en grunne så de må ha sett meg komme. De fortsatte å vake utenfor rekkevidde og når vakene var nærmere så endte vakerekken før min flue. Turen ga lærdom og jeg har funnet ut at det er stor fisk i vannet ihvertfall, så jeg gleder meg til neste gang.
 8. Hei! Blir noe bellybåt fiske fremover, så lurer på om det er verdt å kjøpe seg nye svømmeføtter. Vil jeg oppleve mer fart og bedre kontroll med "bedre" svømmeføtter, og evt hvilke typer er å foretrekke? Jeg bruker hovedsakelig vadesko da mine svømmeføtter er beregnet for det. Hva med dere? Hva anbefales?
 9. Takk for input. Så Holselva passer bedre for impulstur om man kjenner vannstanden enn for planlegging.
 10. Takk for info og boktips, Jens. Jeg har hørt mye om Leira, men hovedsakelig om gjørsen som artikkelen også påpeker. Jeg skal sjekke de lokale bokhandlere om det er mulig å få tak i boken. Nettbutikker har den ikke inne såvidt jeg kan se.
 11. Hei! Noen som har erfaringer fra Holselva? ()
 12. Jeg tar gjerne imot:) Kan vippse for porto?
 13. Det er en fin artikkel! Har lest den tidligere, men hovedsakelig er det "feil side av byen". Risa kan virke spennende:)
 14. Hei! Når man oppretter en forumbruker så har man en haug med ulest innehold. Dersom du ønsker å følge med på forumets aktive diskusjoner kan dette være litt overveldende. Et tips er å da klikke på knappen "Ulest innhold" øverst til høyre, for å så bla seg helt nederst og trykke linken "Merk side som lest". Voila! Ulest innhold er da "restartet" og det er lettere å følge med.
 15. Hei! Var nylig i Rena og fikk fisket i elv for første gang. Det var utfordrende og spennende. Tålmodighet og tid er nøkkelen når du venter på klekkinger og vak. Vi hadde 4 dager (3 fiskedager) langs elven og det var såvidt nok. Jeg har mange skogsvann tilgjengelig og har en grei oversikt over dette i nærområdet, men jeg kunne tenke meg og lære meg mer om lokale elver/bekker der man kan fiske ørret. Gjerne fordel om elven inneholder ørret på 300-500g + noen større opp mot kg'n. Jeg ser for meg å bruke litt tid på å gå turer langs elven og finne gode spoter, se etter vakende fisk og bli godt kjent. Når man har litt oversikt kan en slik elv passe seg for dagsturer der suget etter elv blir stor. Noen som har noen tips å komme med, evt tips om hvordan jeg skal gå frem for å finne disse elvene? Finnes det bøker som tar for norske småelver? Jeg holder til på Sørumsand så har Glomma rett i nærheten. Noe av tid vil gå med på å finne steder under Bingsfoss og ovenfor Rånasfoss. Har du noen tips så del gjerne her eller send meg en PM.
×
×
 • Create New...